Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Vízkárosultak miatt: Ismét a Köztársasági elnök Úrhoz és Hivatalához fordulva

2017. január 07. - Buckai Szövetség Egyesület

 

Tisztelt Köztársasági elnök Úr!

Tisztelt Köztársasági elnök Úr Hivatala!

 

Mély tisztelettel és köszönettel vettük válaszlevelüket, amelyet a Buckai Vízkárosultak problémájára és a Szigetszentmiklósi víz állapotokra kaptunk! Önök nem tudhatták, hogy a problémánkkal mennyi helyen így az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalánál is jártunk, de Minisztériumoknál és egyéb szerveknél is!

 

Sajnos a legtöbb helyen azt írták le, hogy értik a problémánkat, de vagy nem illetékesek vagy az Önkormányzat beruházási átnevezése miatt nem tudnak tenni ők se és semmit se!

 

Miközben senkit se kérünk arra, hogy megszegjen bármilyen szabályt, törvényt például az Alaptörvényt így Önöket se, aközben mindenkihez így Önökhöz is őszinte segítségkéréssel fordulunk! Őszinte segítségkérésünk fő alapja, hogy  az Alaptörvény szerint minden magyar állampolgárt megillet az egészséges vízhez való jog! Ez a jog azonban Szigetszentmiklóson és Alsóbucka városrészben nem mindenkinek teljesül, s úgy tűnik a Szigetszentmiklósi Önkormányzat ellehetetlenítette azt, hogy valaha is tudjon teljesülni!

 

Szigetszentmiklós Alsóbucka városrésze súlyosan szennyezet! Területének nagy részén gyári hulladékokat és kommunális hulladékokat helyeztek el. A talajvízzel egy Bucka-tó egy részét 1970-től 1980-ig kohó salakkal, galvániszappal, majd ezt követően lakossági hulladék hegyekkel töltötték fel! Ezen szennyezés ott maradt annak ellenére is, hogy volt egy 4,7 milliárdos beruházás, amelyben ennek felszámolása volt a cél! Sajnos azonban a beruházás nem sikerült!

 

A talajvíz jelenleg ívásra, fürdésre, locsolásra alkalmatlan, 6 éven aluli gyermekre nézve életveszélyes és bőrbetegséget okoz!

 

A terület tőszomszédságában elhelyezkedő egykori Csepel Autógyár területe is számtalan szennyezés helye. A szennyezések közül kiemelkedik egy 2001-es, amikor egy töredezett betonalapon és talajba szivárgó módon 10.000 db ciános hordót fedeztek fel! Természetesen a hordókat elvitték, de a töredezett beton és a szennyezett talaj még mindig itt maradt!

 

Nap, mint nap azzal szembesülünk, hogy olyan emberek járnak közkútra, akik korábban már kifizették a vizet vagy a csatlakozási díj részben vagy egészben kifizethetetlen mértékre emelésével talán soha nem is érik el! Ezeknek az embereknek ma nem csak az veszély áll fenn, hogy senki sem tudja, hogy fognak valaha is saját kertjükbe vezetékes vizet elérni, de az is, hogy a Szigetszentmiklósi Önkormányzat minden közkutat leszándékozik szereltetni, és hogy utána mi lesz, azt egyáltalán nem lehet tudni!

 

A teljes kilátástalanság mellett ott állunk, hogy egyes lakótársaink 1998-ban, 2002-ben vagy később kifizették a vezetékes vizet, amelyet akkor gerinc vezeték hozzájárulásnak neveztek ma, pedig másként! Ma az a hivatkozási alap, hogy az ingatlan előtt a gerinc vezeték elmegy! Ugyanakkor minden tiszteletünk mellett meglátásunk szerint nincs a világon olyan ember, aki azért fizet, hogy a víz az ingatlana mellett menjen el és ő ne tudjon azért a pénzért, amit kifizetett rácsatlakozni! Ráadásul vannak olyan emberek, akiknek ugyanezen egykori díjért és ugyanabban a szerződéses periódusban bevitték az vízóra aknába a vezetékes vizet, mégis sajnos a károsult társaknak még a mai napig sem! Azt az elképesztő választ kapták, hogy vessenek keresztet az eddigi befizetéseikre, s mert ma már más a beruházás neve fizessenek újra, mintha eddig nem fizettek volna soha és semmit se!

 

Mély tiszteletünk mellett és abban a meggyőződésben, hogy nem adhatjuk fel a törvényes küzdelmet azért, hogy a kifizetésért ellenszolgáltatás, tehát víz a vízóra aknában is legyen a segítségüket szeretnénk kérni! Segítséget, amely tanácsot ad, hogy hova lehet ma és Magyarországon ezzel a problémával fordulni! Hova lehet fordulni, ahol nem azt mondják, hogy nem vagyunk illetékesek, ahol tényleg segíteni tudnak, akarnak és képesek! A tanácsukra lenne szükségünk, hogy ezen személyek Alaptörvénybe rögzített jogai végre érvényesülni tudjanak és érvényesülhessenek!

 

Segítségüket azért is kiemelten kérjük, mert úgy tudjuk Köztársasági elnök Úrnak kiemelt témája a víz és kiemelt témája a környezetvédelem!

 

Köszönjük előre is tanácsukat és

segítségüket!

 

 

Szigetszentmiklós, 2017 Január 7

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1712106127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása