Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Talán 2017-ben teljesülnek az alkotmányos jogok Az egészséges vízhez való jogot is beleértve!

2016. december 30. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Minisztériumok!

Tisztelt Miniszter Úr!

 

 

Mint Önök is tudják a 2016-os évben a Szigetszentmiklósi Önkormányzat az erkölcsi mélység oly szintjére lépet, amely arra késztette, hogy ne csak a lakosokat csapja be és károsítsa meg, hanem a Minisztériumokat és Hivatalokat mégpedig bizonyíthatóan. Ezt a mélységet mi korábban sosem feltételeztük volna! De, hogy megéltük az számunkra mind a mai napig felfoghatatlan!

Mint Önök is tudják a Bucka csatorna 2016 áprilisi ellenőrzése során számtalan problémát és hibát mutattunk be Önöknek és sajnáljuk, hogy ezt követően a kivitelezés és az Önkormányzat félre tájékoztatásaira támaszkodtak és lakosokéra, a károsultakéra nem! Őket nem kérdezték meg!

 

Ugyanis ebben az esetben az, hogy az Önkormányzat és a kivitelezés kommunikációja és a valóság köszönő viszonyban sincsen hamar kiderült volna!

 

Természetesen a hibák jelentős részét sem az Önkormányzat sem a kivitelezés nem javítatta ki. Természetesen a kivitelezés több utcában bizonyíthatóan olyan képeket húzott elő, amelyeken nem szerepel dátum és ezzel akarta bizonyítani, hogy nem tett tönkre semmit! Kellemetlen volt számukra több utcába, amikor mi dátumozott és a kivitelezés előtti képeket húztunk elő, amelyen látható volt, hogy adott kár nem állt fenn a kivitelezés előtt! Bizonyítható volt, hogy ők okozták, de mégsem akarták és akarják helyrehozni!

 

Ahogy azzal is szembesíthettük volna Önöket, hogy az Önkormányzat és a kivitelezés abban is hazudik, hogy az adott problémákat nem jelezte nekik senki! Számtalan esetben keresték meg és keresték fel a károsultak őket, de sosem kaptak egyetlen írásos feljegyzést sem! Pontosan azért, hogy le lehessen tagadni és ne lehessen rá hivatkozni, de erre számtalan tanú és bizonyíték van!

 

Talán Önök nem tudják, de az ország egyik, hanem legdrágább csatornája, amelynek áráért azért a lakók sokkal jobb színvonalat érdemeltek volna olyan területre épült, amely súlyosan szennyezett! Csak környezetét a Csepel Autógyár területén 10.000 db sérült és a talajba szívárgó ciános hordóval, a Bucka-tó területén kohósalakkal, galvánisszappal és egyéb ipari szennyezéssel, a bomba gödröket és egyéb területeket kommunális hulladékkal, szeméttel, a Csepel Autógyár kerítése és a Csépi út közötti terület jelentős részét olajos földdel és géprongyokkal töltötték fel. Talán Önök nem tudják, hogy a talajvíz 40-szeres króm mértéket mutat, ívásra, fürdésre, locsolásra vagy bármi másra alkalmatlan, bőrbetegséget okoz és 6 éven aluli gyermekre nézve életveszélyes! Talán Önök nem tudják, hogy a Bucka-tó területét 4,7 milliárdos Uniós pénz ellenére nem takarították ki csak talajt forgattak és, hogy szegény, beteg, idős emberek befizetéseit az Önkormányzat jogosulatlanul elköltötte, majd átnevezte és nem adott érte semmit sem!

 

Sőt arról határozott, hogy ezek az emberek vessenek keresztet eddigi befizetéseikre és fizessenek úgy, mintha eddig sosem fizettek volna!

De miért fizetnének, ha eredeti befizetéseikért sem kaptak semmit sem? Miért fizetnének újra? Miért fizetnék ugyanazt, amit már egyszer kifizettek csak az Önkormányzat részéről átneveztek!

 

Mint írtuk ezek az emberek szegények és elesettek! Nincs reményük, hogy mégegyszer fizessenek, mert nincs is miből és mivel semmit sem kaptak eddigi pénzükért ezért nem lenne igazságos se! Ennek ellenére 2016-ban kértek, kértek és mindig csak kértek! Ha TV jött ki, akkor nem nyilatkoztak, ha Hivatal, Minisztérium kereste meg őket akkor hazudtak, ha károsultak, akkor kéjenckedtek, hatalmaskodtak és cinikuskodtak! Élvezték azt, hogy szörnyű hozzállásuk, a kifizetett, de meg nem kapott vezetékes víz miatt beteg, szegény és idős emberek hogyan szenvednek és hogyan keserednek végképp el. Az Önkormányzat élvezi a kínzásukat, a tönkre tételüket!

 

Számtalan Hivatal és Minisztérium mindig arra hivatkozik és hivatkozott, hogy nem tud mit tenni, hogy tud segíteni, hogy érti a problémát és érti a problémánkat, de nem szeretné a törvényes kereteket átlépni! Mi olyat, hogy átlépjék sosem kérnénk!

 

De azt igen, ami az alaptörvényben szerepel! Az Alaptörvény szerint minden embert megillett az egészséges vízhez való jog, amely ezeknek az emberek és az embereknek és a Buckában nem biztosított! Mintha őrájuk az Alaptörvény ezen cikkeje és ezen pontja nem vonatkozna! Mintha őket az egészséges vízhez való jog annak ellenére, hogy kifizették és nem kaptak érte semmit sem nem illetné meg!

 

Mi nem azt kérjük, hogy szegjék meg a törvényeket, lépjék át hatáskörűket! Mi azt kérjük, hogy ez az Alaptörvényben rögzített jog érvényesülni tudjon! Mi azt kérjük, hogy ha valaki fizet valamiért azért kapjon is valamit! A pénzét ne költsék el, a befizetését ne nevezzék át és ne mondhassa senki sem azt, hogy a károsultak befizetéseikre vessenek keresztet.

 

Nem azt kérjük, hogy egyik vagy másik Hivatal, egyik vagy másik Minisztérium, jogvédő, környezetvédő, ombudsman oldja meg ezeket a próblémákat, hanem azt, hogy aki tud és amilyen formában tud az segítsen!

 

 

 

Ma ugyanis azzal a reménnyel kezdjük meg a 2017-es évet, hogy valaki valamilyen formában felelőséget vállalva a szennyezésekért, a Bucka-tó ki nem takarításáért, a Bucka Vízkárosultak befizetéseinek jogosulatlan elköltéséért meg kezdik a Bucka-tó valódi kitakarítását, a terület és városrész szennyezés mentesítését és a vezetékes víz bevitelét azoknak, akik azt korábban kifizették!

 

Abban reménykedünk és kívánunk Sikeres 2017-et, hogy az Önkormányzat fatális embertelenségét mutató előterjesztése és döntése helyett sem 2017 nyarán, sem később ezen súlyosan szennyezet területről a köztéri kutakat nem szerelik le!

 

Abban reménykedünk, hogy valakinek a hatására leállítják a horribilis és sokak által kifizethetetlen csatlakozási díjakat! S Szigetszentmiklós területén úgy a csatorna, mint vezetékes víz vonatkozásában ésszerű és bárki által elérhető díjakat szabnak!

 

Nekünk ekkor lesz Boldog és Sikeres a 2017-es év!

Melyet, tehát Boldog és Sikeres Új Évet tiszta szívből kívánunk Önöknek is!

 

 

 

 

Szigetszentmiklós, 2016 December 30

 

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5312084265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása