Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Mi határozza meg, ha egy ember, egy képviselő nem tud köszönni és milyen következményei lehetnek?

2016. december 30. - Buckai Szövetség Egyesület

A 2016 Decemberi képviselő testületi ülés után fejtettük ki Önöknek, hogy Szigetszentmiklós város egyik képviselője oly mértékű kommunikációs válsággal küzd, hogy még nem tud köszönni sem, miközben felszólalása a testületben nem tekinthető másnak, mint merő mekegésnek! Kíváncsiak voltunk arra és ezért szakemberekhez, gyakorló szülőkhöz fordultunk, hogy mi határozza meg ezt a jelenséget és mi lehet a következménye!

 

A nekünk nyilatkozók elmondták, hogy az általános hiedelemmel ellentétben nem biztos, hogy civilizálatlan, kulturálatlan környezetben történő neveltetés határozza ezt meg! Az ilyen ember lehet jó szülők, jó körülmények között dacosan felnevelkedő és mindennek ellentmondó késztetésének eredménye! Lehet az is, hogy a jó szülők mellett, hogy ott megfeleljenek elnyomják az alapvető civilizáltságot is mellőző nem köszönni sem képes késztetésüket!

 

Persze könnyebben alakul ki mindez olyan környezetben, ahol ezeket az alapvető emberi normákat a szülők sem tekintették fontosnak vagy a gyermek úgy nőt mint a gaz! Magára hagyottan, árván és saját öntörvényei által vezérelten!

 

Nem határozza meg a köszönni képtelenséget az anyagi állapot sem! Szakértők szerint a szegényebb réteg sokkal inkább nyitott és képes a civilizált emberi viselkedésre, mint a jómódú, aki azt hiszi, hogy pénzzel rendelkezve neki mindent szabad!

 

A nekünk nyilatkozók azonban egy valamiben egyet értettek az, aki köszönni sem képes nagy mértékben öntörvényű! Az emberek a környezetében csak addig érdekesek, amíg őt istenítik, népszerűsítik. Ha nem ez történik és nincs éltetés, akkor igyekeznek elhallgatatni és eltaposni a nem éltetőket!

 

Szemükben nincs az embernek tisztelete! Sem azoknak nincs, akik felnevelték őt, sem azoknak, akik segítették őt, ahogy nincs a szabályoknak se! Minden segítség, minden imádat, akár jogos, akár nem számukra természetes!

 

Az alapvető emberi normának megfelelni képtelen emberek hamar ütköznek össze a törvénnyel, hiszen semmilyen szabályt és előírást sem követnek! Közülük kerül ki a legtöbb drogos, alkoholista vagy olyan ember, aki vagyon vagy élet elleni bűncselekmények miatt pihen évtizedeket! Sok alapvető normáknak megfelelni képtelen emberrel találkoznak a rendvédelmi szervek!

 

Vajon helyes, hogy köszönni képtelen ember „képvisel” Szigetszentmiklósi embereket? Vajon képes lesz változatni ezen 2017-ben? Vajon, ha 35 éves koráig nem sajátította el mindezt ezután képes lesz megtanulni? Vajon ő az általános leírás alapján mire képes? Vajon félnie kell a Szigetszentmiklósi embereknek?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7112083529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása