Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós, Martonvásár, VIII. ker és Zugló után Kispesten is terjednek a nem kézbesítő postások

2016. december 22. - Buckai Szövetség Egyesület

Tovább terjed az országban a nem kézbesítő postások okozta károk mértéke és kiterjedése. Szigetszentmiklós, Martonvásár, Zugló a jelenség felütötte a fejét Kispesten is.

 

Korábban már többször beszámoltunk arról a jelenségről, hogy terjed azon postások száma, akik kijelentik nincsen kedvük kézbesíteni. Ennek hatására ledokumentálják, mintha kézbesítettek volna. A címzett nem keresi a levelet, mert nem is tud róla, hiszen értesítőt sem kapott. A levél visszamegy és egyes hivatalok esetében élnek a szankciók!

 

Nem kézbesítő postások miatt csak az elmúlt hónapokban

 

Törölték az adószámát egy Kft-nek, majd kényszertörölték Martonvásárban.

 

Kivágtak a KATA-ból egy egyéni vállalkozást Zuglóban, mivel egy illeték miatti méltányossági kérelemre adandó hiánypótló levelet a postás nem kézbesített és NAV mikor visszament hozzá a levél nem kerestével, akkor a szankciók éltek! Persze a NAV nem tudhatta, hogy a címzett még egy értesítőt sem kapott, mert a postás arra se járt!

 

Majdnem megszüntettek egy nagyon jól menő nagyvállalatot, mert a postásnak egy fontos hatósági levelet nem volt kedve kézbesítenie a VIII. kerületben. A vállalatot az utcai kamera mentette meg, amely bizonyította a postás az általa ledokumentált napokban az utcában sem járt!

 

Szigetszentmiklóson Egyesületi adószámot függesztettek fel, mert a postásnak nem volt kedve semmilyen formában sem értesíteni az adózót, hogy a NAV informatikai frissítés miatt általa elveszett társasági adóbevallást az adózótól újra kéri! Az Egyesületet rosszakarói ártatlanul meghurcolták, vezetőjét megalázták és per is van belőle! Ugyanitt az évek során számtalan Minisztériumi levél is eltűnt és a nagypostán feltűnően megszaporodtak az eltűnt levelek miatti panaszok úgy a Bucka városrészben, ahogy a Lakótelepen vagy az Ófaluban.

 

Legújabb esetünk egy Kispesti Egyéni vállalkozás! A vállalkozót a Kormányhivatal adategyeztetésre szerette volna hívni. A vállalkozó minden áldott nap ott van a székhelyen legalább reggel 10-től éjfélig és ott vannak az alkalmazottai is. Akkora postaládája van, hogy csak a vak nem veszi észre, igaz az meg keresztül esik rajta! Ennek ellenére nem kerestével ment a hivatalba a levél vissza. De még egy értesítő sem volt! Az Egyéni vállalkozást egy utolsó és véletlen megkapott sorban a harmadik levél után éphogy lehetett megmenteni a hatósági megszüntetés elől!

 

Minden esetben igaz volt, hogy a postás mindent ledokumentált! Minden úgy tűnt mintha mindent rendben tett volna! Csakhogy ebből semmi sem volt igaz!

 

Az adózók, a könyvelők, a jogi képviselők hiába fordultak bárhova az amit a nem kézbesítő postás mondott igaznak volt tartva, szemben a címzett szavával!

 

Szomorúnak tartjuk, hogy itt az ünnepek árnyékában megint kiderült és megint előfordult egy ilyen eset! De egyre kiváncsibbak vagyunk arra, hogy a postán a levelek hány százaléka veszik el! Vajon a feladott levelek 50 %-a eljut országos szinten a címzetthez? Vagy még annyi sem? Karácsony körül különös kérdés ez! Ahogy az is, hogy meddig lehet ezt a postásoknak folytatni!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5212066717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása