Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Tovább gyűrűzik a botrány a Csépi úti óvoda körül - Most éppen 2 millió forintot terveznek kiadni a tervek felülvizsgálatára

2016. december 17. - Buckai Szövetség Egyesület

Tovább gyűrűzik a botrány a Csépi úti óvoda vonatkozásában tudható meg nevük elhallgatását kérő informátoroktól és a 2016 December 19-ei rendkívüli képviselőtestületi ülés anyagából.

 

A Polgármester barát ingatlantulajdonostól megvásárolt ingatlan esetében a legnagyobb gondot nem az óvoda épületének megépítése, hanem az ingatlan fekvés miatt szükséges támfal építése jelenti. Egyes források szerint ez még az óvoda épületénél is többe fog kerülni.

 

A jelentős többlet költség miatt megriadt önkormányzat most a projektet igyekszik átszámoltatni és a tervdokumentációk ellenőrzésére és átszámolására az eddigi többlet terheken felül további 2 millió forintot tervez költeni.

 

Egyes források már arról is beszélnek, hogy más ingatlan megvételét is tervezi, ha a költségek mértéktelen mértékben fognak elszállni. Ebben az esetben lesz egy méreg drágán megvásárolt és használhatatlan ingatlana a városnak!

 

Szakemberek szerint a Csépi úti tervezet óvoda körül elhúzódó viszonyok miatt az óvoda aligha tud elkészülni időben, a kiviteli és átadási procedúrák minden bizonnyal csúszni fognak, hiszen még egy kapa vágás sincs a területen!

 

Az Önkormányzat egyébként nem először köt ezzel a korábbi ingatlantulajdonossal előnytelen ügyletet. Önkormányzati berkek szerint a Petőfi utcai buszforduló kérdése is hasonló többlet költséget, problémát jelentet, no és persze gondot!

 

Egyes források szerint ugyanis a buszfordulót úgy sikerült felépíteni, hogy nem vették észre az ő telkére építettek! A buszforduló felépítése után kártalanításért jelentkezett! Majd a Petőfi utcai óvoda felhúzásáért az üres szántó földnek számító telekért egy értékarányaiban jóval magasabb értékű dunaparti ingatlant adtak cserébe bármilyen kompenzáció nélkül.

 

A nekünk nyilatkozók szerint az ingatlantulajdonos és a városvezetés között nagyon szoros viszonynak kell lennie, hogy benyeljenek ekkora többlet terheket!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7812054279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása