Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Karácsonyra készülődve - SZIGETSZENTMIKLÓS - Az öreg Szabók legendája

2016. december 11. - Buckai Szövetség Egyesület

Karácsonyra készülődve az emberek mindenhonnan igyekeznek mintát szerezni és visszaemlékezni a szépre, jóra és élménytelire!

Mint Önök is tudják régen Szigetszentmiklós teljesen más volt! Azokban az időkben az emberek még összetartottak és számíthattak egymásra, valódi közösséget alkotva és valódi értéket mutatva! Mi azokból a régi időkből, melyek szellemét Szigetszentmiklós újra megérdemelné hozunk el egy történetet Önöknek!

-         Jó napot Rozika néni! Miért szeretik a Polgármester Úr apját és nagyapját ennyire és miért beszélnek róluk még ma is ekkora tisztelettel?

-         Ó édes fiam! Ez a régi Szabók legendája! Abban az időben akinek csak baja volt a faluban szinte mind az öreg Szabókhoz ment, s aki oda egyszer bement és bajban volt sosem jött ki segítség nélkül…

Ugye milyen jó lenne ez ma is? Mármint ha lennének segítőkész és összetartó emberek? Olyanok, akik nem rivalizálni akarnak, hanem építeni és fejleszteni városunkat és területünket! A csendes karácsonyi estéken, amikor családok bújnak egymáshoz gondolkozzanak el ezen! Együtt sokkal erősebb a város, mint különböző egymással küzdő, de eredményt el nem érő klikkekbe! Higgyünk bármiben és bármilyen ideológiában mindannyian itt élünk! Ha együtt építünk, együtt fejlesztünk együtt is örülhetünk! S akkor nem csak a karácsonyt lengi körül a szeretet, a jó üzenet, hanem a mindennapokat is!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7112040651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása