Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Közfelháborodást okozott az a tény, hogy a Bucka csatorna elszámolása legkorábban 2017 II. félévére várható!

2016. december 10. - Buckai Szövetség Egyesület

Többen megdöbbenve kerestél fel a Buckai Szövetség Egyesületet azzal kapcsolatban, hogy a Bucka csatorna elszámolása 2017 II. félévére várható legkorábban!

A minket megkereső lakók többsége kifejtette, hogy számításaik szerint és a beruházás minőségét, munkálatait is figyelembe véve vissza járt volna pénz akkor is, ha az Uniós támogatási pénz nem változik, vagyis marad! Annak függvényében azonban, hogy az Uniós támogatási mérték még emelkedett is 10 %-al és az egységnyi hozzájárulási mérték 251.000 Ft volt ingatlan egységenként mindenki kiszámolhatja, hogy minimum 25.000 Ft jár vissza mindenkinek, akihez a beruházáshoz csatlakozott és valaha!

25.000 Ft jár vissza azoknak is minimum, akik azt LTP-ben törlesztették és megkapták rá az állami LTP támogatást is. Hiszen az állami kedvezményt bármi másra is felhasználhatták volna!

Értetlenül állnak ugyanakkor a lakók azelőtt is, hogy miért kell még szakértő céget a pénzügyi elszámolásokba belevonni, ha mint a Polgármester a 2016 December 8-ai testületi ülésen az egyebek pontba elmondta azt már az Önkormányzat saját berkein belül és „remek szakemberekkel” kiszámolta! Továbbá felmerül az a kérdés is, hogy ezt a szakértő céget vajon ki fogja kifizetni?

Lakók kérdezték meg tőlünk, hogy az Önkormányzat meddig fog még kotlani az ő pénzükön és vajon kamatot adnak-e?

Szakértők szerint a visszajáró pénzek kiosztását elhúzhatják akár választási időszakra, így 2018 és 2019-re is, hogy politikai haszonszerzést használjanak lakosok, itt élők jogosan visszajáró pénzéből!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

(a kép forrása: Lakihegy Rádió)

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1512038191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása