Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Vissza terhelnék az előző ingatlan tulajdonosokra a Bucka csatornázás díját?

2016. november 11. - Buckai Szövetség Egyesület

Az elmúlt időszakban Önök nyilván már tapasztalták, hogy számtalan a Bucka Csatornával és a Buckai Vízzel kapcsolatos cikket, történetet mutattunk be Önöknek, ahogy azt is, hogy elindult egy youtube csatorna, ahol történeteket osztunk meg hosszú és kötetlen, de mégis lényegre törő interjú keretében.

Az amit jelen cikkünkben mutatunk be az fél évvel ezelőtt újdonság volt még nekünk is. Azóta azonban egyre többen keresnek fel hasonló történettel és értetlenségüket kifejezve. Egy történetet emelünk ki ebből, amely rámutat a többire is.

Egy korábbi Buckai ingatlan tulajdonos keresett fel bennünket, aki az egyik fontos buckai út folytatásában rendelkezett egy általa víkend teleknek használt ingatlannal a dombon. Az út azon részén, ahol ő mindezzel rendelkezett az úton még vezetékes víz sincsen! Az ingatlan amikor eladta, akkor emésztő aknával és fúrt kutas kerti csappal rendelkezett és semmi mással. A vevő, aki ezt megvette ezt tudta, vállalta, ahogy azt is, hogy környéken Bucka csatornázás folyik, amely ha ő tartós ingatlanként akarja használni, akkor teher lehet. Ennek ellenére most X idővel az eladást követően mind a vevő, mind a Bucka Csatorna Víziközmű társulata felhívta a figyelmét, hogy mivel a Bucka Csatorna beruházás indulásakor még ő volt a tulajdonos fizessen! Fizessen arra az ingatlanra csatornát, ahol se vezetékes víz sincsen és amelyet nem is ő használ, mivel eladta!

Elképesztő nem? De tovább megyünk! Mint írtuk nincs vezetékes víz az érintett ingatlanban, de mivel ez is egy osztatlan közös tulajdon a megmaradt volt és jelenleg is ott lévő tulajdonostársat is kötelezték a csatorna kivitelezésére tudhattuk az elbeszélésből meg! Sőt! Nemcsak a tulajdonos társat akarták kötelezni, hanem azok családtagjait is és külön. Hogy utóbbiakat miért azt még együtt sem tudtuk megfejteni!

Úgy látjuk azonban, hogy a régi tulajdonosnak semmi köze sincs már az ingatlanhoz így a csatorna beruházáshoz pláne vezetékes víz elérhetőségének hiányában egyáltalán nem kötelezhető! Miért is lenne? Ha ott bárki is wc-zik az biztosan nem ő lesz!

Valami tehát megint bizonyíthatóan Egyesületünk és a történetet elmesélő ingatlan tulajdonos szerint is félre siklott és a Bucka Csatorna Víziközmű Társulat esetében és teljesmértékű ügykezelési alkalmatlanságára utal, amely igen szomorú!

Ide a Bucka Csatorna Viziközmű Társulathoz tartozik, de az eredeti történethez annyira nem egy másik történet, egy a Főtaxinál dolgozó sofőr története. Ő elmesélte, hogy bár kötött szerződést a csatornára, de szeretett volna LTP-t, részletfizetést igénybe venni, melyre be is adta a kérelmet. Választ azonban nem kapott eddig és soha sem! Ellenben felszólítást igen, hogy a 251.000 Ft-ot egy összegbe fizesse! Mint elmondta mérhetetlenül felháborítónak tartja, hogy még válaszra sem méltatták azt meg pláne, hogy nem mondták el, hogy kedvezményes kérelmének egy másik már meglévő LTP az akadálya! Elmondta azt is, hogy számára az is igen szomorú, hogy míg akik LTP-t tudtak igénybe venni összesen 186 ezer forintot fizettek ki részletekben és ehhez jött az állami támogatás, addig mindenki másnak mindez 251 ezer. Tehát annak is, aki más LTP miatt nem tudja és annak is, aki például kora miatt nem tudja igénybe venni! Kifejezetten sérelmezte, hogy utóbbiaknál a Hivatal és a Közmű társulat nem probált meg hasonló kedvezményeket kiharcolni csak lehetetlen leveleket és fenyegetéseket képes küldeni!

Visszatérve az eredeti történetre, hogy egy volt tulajdonost akarnak terhelni a csatorna bekötés díjával úgy, hogy vezetékes víz sincsen és a csatornát is minden bizonnyal nem ő veszi igénybe egy valamire szeretnénk a figyelmet felhívni: A Bucka csatorna beruházás egy két fordulós beruházás. Első fordulója a kisajátítások rendezéséről és az olyan utcák, utszakaszok vezetékes vízzel való ellátásáról szólt, ahol olyan még nincs! Erre vettek fel 167 milliót. A második forduló, pedig a kivitelezésről szólt! Ma már tudjuk, hogy a második fordulóban csináltak meg sok mindent amit az első fordulóban kellett volna, de úgy hogy még mindig van olyan utca, ház, ingatlan ahol vezetékes víz nincsen felmerül a kérdés: Az első forduló 167 millió forintja mire is ment el?

Üdvözlettel:
Csizek Csaba
Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4411951451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása