Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Új alternatív szélesítési lehetőség jelentkezhet a Csépi út Katasztrófavédelemnél

2016. november 11. - Buckai Szövetség Egyesület

 

Sokan gondolkoznak azon, akik megoldásokat keresnek, ott élnek vagy arra közlekednek, hogy hogyan lehetne szélesíteni a Csépi utat katasztrófavédelem esetében. Most új lehetőséget találtak a lakók, a Pest megyei LMP és a Buckai Szövetség Egyesület segítségével.

 

Korábban már lecikkeztük, hogy évek, mitöbb évtizedek óta fontos és kardinális kérdés, hogy hogyan lehetne szélesíthető a Bucka fő útjaként funkcionáló Csépi út egyik kijárata, ahol igen szűk útszakaszon, kétirányú forgalom mellett villanyoszlopok vannak egymással szemben, ahol veszélyes, életveszélyes a közlekedés, s ahol minden hétköznapi reggelen hatalmas dugó van.

 

Mint Önök is tudják a Katasztrófavédelem, mint állami szerv a korábban felajánlotta, hogy kerítését beljebb viszi mintegy 3 métert az ügy elősegítése érdekében, mely ajánlatot azóta is és többször is megismételt. A szélesítésnek azonban az volt az akadálya, hogy a villanyoszlopokat is arrébb kellene helyeztetni, amely egyenként is igen drága. Ennek hatására történt az, hogy egy Önkormányzati képviselő Becz Péter (FIDESZ) azt javasolta nem szélesíteni, hanem szűkíteni kell, hogy ne járjanak arra az emberek! Ezt a javaslatát mindig is „köszöntük” Becz Péter képviselőnek!

 

Mi ezzel szemben azt javasoltuk, hogy keresse fel az Önkormányzat az ELMŰ-t és ajánljon fel barter (csere) ügyletként a városban hirdetési felületet. Ilyen hirdetési felület lehetne például a Sportcsarnokban. Cserébe pedig olcsóbb lehetne a villanyoszlopok áthelyezése! Ezt mindig tartjuk, de mindeddig nem reagáltak.

 

Nem régen egy másik ötletet is kaptunk, amely szintén és szerintünk is megoldás lehet! Ismerik Önök Szigetszentmiklóson a Szabó utcát? Azt az utcát, amelyben azért jól lehet közlekedni, de igen a villanyoszlop az út közepén van! Egyesek azt vetették fel nekünk, hogy a kerítés 3 méterrel arrébb vitele esetében akár a villanyoszlop a Szabó utcához hasonlóan maradhatna az út közepén is, ha drága annak arrébb helyezése! Azon gondolkoztunk el, hogy ez is lehetne egy alternatíva a probléma megoldására és az út szélesítésére.

 

Üdvözlettel:
Csizek Csaba
Buckai Szövetség Egyesület

 

elnök

 

06-70-70-15-911

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1811951225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása