Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Miért hihetik kívülállók azt, hogy Szigetszentmiklós fejlődik mikor voltaképpen hanyatlik?

2016. november 06. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület mikor leül beszélgetni más Csepel szigeti települések lakóival vagy prominens képviselőivel megdöbbenve hallgatja, amikor arról mesélnek mások, hogy Szigetszentmiklós mennyire fejlett és mennyire fejlődik! Miközben egyértelműen tudjuk azt, hogy ez nem így van, s város nemcsak, hogy nem fejlődik, de egyenesen hanyatlik el kell azon gondolkoznunk, hogy mások miért látják ezt másként és miért nem látják a valódi arcot vagy a Szigetszentmiklósi valóságot! A válasz pedig igen egyszerű!

Bárki, aki Szigetszentmiklósra betéved mindezt a Gyári úton vagy a Csepeli úton keresztül teszi meg és a legtöbb ember a Csepeli út – Bercsényi út – Bajcsy Zsilinszky út – Jókai út – Csokonai utca – Határ út - Gyári út – Szilágyi Lajos út – Dr. Lengyel Lajos út – Rákóczi út által körülhatárolt területet látja és éli meg. Ezen a területen vannak a legfőbb ügyintézési pontok, tanítási intézmények és hivatalok. Itt találhatóak a legfőbb tömegközlekedési átszállási pontok! S városi szinten csak ennek a karbantartására és látványvilágára ügyelnek! Ugyanakkor ez a város területének egy tizede se! Lakossága, pedig az egy harmadot közelíti meg! Mégis ezt látják mások! S a többi, a fejletlen részeket (Bucka, Felsőtag, Lakihegy, Üdülő sor és környéke) nem!

Olyan ez egy picit, mint amikor Nagy Katalin cárnő járta az országát! Mindenhol szépet látott, mert mire oda ért addigra felhúztak egy-egy kirakat települést, egy-egy látvány várost! Persze mindehhez a valóságnak köze sem volt!

A másik indok az olyan videók megjelenése, mint az Érezzük és lássuk Szigetszentmiklóst! Hát az a videó csuda szép! Valamilyen idilli állapotot sugall, egy valódi ünneplő béke szigetét! Csak azt felejtették el, hogy a videó 8 hónapig készült! Alig találtak olyan kamera beállításokat ahol az elmaradott régió, az ott található fejletlenség nem látszik! Nehogy látszódjon, hogy Szigetszentmiklóson az Önkormányzat jóvoltából a többségnek borzalmas körülmények között és elhanyagolt területen kell élni! S fontos volt, hogy a Határ úti fekália áradat se látszódjon!

A harmadik indok a helyi média! Aki Szigetszentmiklós állapotait megakarja tudni na az biztos mindezt nem a Lakihegy Rádióból, nem a Kisvárosból és nem is a helyi TV-ből tudhatja meg! Ott soha nem tudhatja meg az ember, hogy a Bucka-tó nincs kitakarítva! Ott a valóság nem számít! Ott ki van takarítva! Ott a Bucka csatorna beruházása maga a csoda! Nem számít, hogy mennyit romboltak, tomboltak és az sem, hogy mennyi kárt okoztak! Ott örömben és a Polgármester valamint borzalmas brancsa iránt érzett mámorban úsznak az emberek és senki se mutatja meg, hogy akik elkergetnék őket már régben többségben vannak! Ott nincsenek vízkárosultak! Nincsenek szegények! Nincsenek megalázott emberek! Nincsen elhazudott helyi történelem! Ott minden rendben! Persze a valóság egyáltalán nem ilyen!

A negyedik indok a nem létező helyi ellenzék! Az akik szerint például Szigetszentmiklóson nincsen korrupció! Az akik képesek megszavazni a költségvetést úgy évről évre, hogy elfogadják azt, hogy fejlesztésre nincsen pénz csak tékozlásra és habzsi – dözsire!

Kedves Szigethalom! Kedves Dunaharaszti! És Kedves megannyi Csepel szigeti és környező település! Legyetek büszkék arra, ahol tartotok és hogy fejlődtök! Egyszer majd mi Szigetszentmiklósiak is a nyomotokba eredünk! Addig azonban túl kell élnünk és városunk elpusztítóit el kell kergetnünk! Addig még hallgatnunk kell pár hazugságot vagy harcolnunk az embertelen hozzáállások így például a közkutak leszerelése ellen!

Mi szennyezések tetején élünk, ahol a város vezetése nap, mint nap veszélyezteti az életünk és az egészségünk! Ne kívánjatok ilyet és ne irigyeljétek!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5911935125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása