Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Közkivánatra újra közzé tesszük!: RETRO LEVÉL: Szigetszentmiklós - Egy új árbevétel szerzési lehetőség!

2016. november 04. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület közkívánatra közzé teszi egy két évvel ezelőtti levelét! Azt amikor már annyi probléma jelentkezett, hogy nem volt rá más gyógyszer, mint a humor, mert látható volt döntéshozóink nem akarnak javítani rajta:

45/2014(08.17)_BSZ

 

Tisztelt Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Tisztelt Szabó József Polgármester Úr!

 

 

Alapjában véve minden ember, minden település és minden város megérdemli a fejlődést! Ha, pedig nincs pénz a fejlődésre, akkor meg kell találni honnan lehetne elérni még további bevételt, melyeket aztán a fejlesztésre lehet fordítani! Tekintettel arra, hogy Szigetszentmiklós város Önkormányzat dicsőséges tevékenységei okán a város fejlődése jelen pillanatban kilátástalan az egyetlen mód, amellyel az árbevételt fellehetne lendíteni és megfordítani a folyamatokat az a Katasztrófa túrizmus. Szakemberek szerint ez a város egy aranybánya ennek vonatkozásában. A tárlat során az ide látógatokat számtalan helyen, a város számtalan pontján lehetne végig vezetni és sok ember, sok mindent tudna megtanulni! Példája és tanulsága hosszú időkön keresztül működne bármely más település számára elrettentő példaként.

De mik azok a helyek, amikre mi gondoltunk és hogyan?

 

1.    Tégy egy játszóteret és egy szennyvízfordító telepet egymás mellé!

A projekt bemutatná, hogy milyen egy olyan település és olyan településrész, ahol már kiskortól üzentek az itt élőknek és az itt lakóknak. Már a gyermekek is megtudhatják az Önkormányzat Buckaikról alkotott véleményét: „Le vagytok sz...-va!”. Ezáltal a katasztrófa túristák megtanulnák, hogy hogyan lehet rejtett üzenetekkel egy településrész minden korosztályának üzenni. Az ide látógatók számára a belépési díj mellett ajándékként gázálarcot és illatosítokat is lehetne biztosítani.

 

2.    Városi vízitúra!

Ebben a bemutatásban az esőzések idejére tervezet városi bemutatást terveznénk! Megmutatnánk a város önkéntes szőkőkútjait, amikor a Határ úton a csatornából buzgár rendszerben árad ki a víz, de a túristák is úszhatnának a fekáliás vízzel elárasztott utcákban, amely külön ízgalmakat jelent: Lesz fertőzés? Nem lesz fertőzés?

 

A kiváltságos érdeklődők számára megmutatnánk az iratokat, ahol a hivatalok képesek megmagyarázni, hogy illegális esővízrávezetések okoznak ekkora elöntést. S úgy vélik teljesen rendben van az, hogy ugyanakkora kapacítású hálózattal rendelkezik a város 3-szor annyi emberre. Az érveket, amivel megtudják magyarázni ez teljesen rendben van így!

 

A túrához csónakot és külön igény esetén fertőtlenítőt is biztosítunk!

 

3.    Buckai túlélő show!

 

Ennek során a kedves túristák a Bucka legfőbb útjai között vállogathatnak, ahol járdátlan másfél sáv széles utak mentén kétirányú forgalom mellett tudnak életüket veszélyeztetve gyalogolni. Extra ráadásként betérhetnek mocsárjáró terepbakanccsal a mellékutcákba, ahol vagy elsüllyednek a futó homokba vagy mocsarakon át kell közlekedni!

 

A túra során egészségügyi csomagot és túlélés reményének fenntartása érdekében Bibliát lehetne biztosítani.

 

4.    Forgalmas lepukkadt megálló látogatása és dagonya parti

 

Ennek során a kedves túristák megtekinthetnék a Ráckevei HÉV legforgalmasabb megállóját. Ázhatnak tömegben az esőben, mint a nádi verebek, de akár a megálló mellett dagonyázhatnak is!

 

Az eseményről fotót is lehetne készíteni, amelyen a kedves túrista egy táblát tarthat az alábbi felirattal: Én már visszatértem a középkorba!

 

5.    Nemzetközi kavalkád

 

Ha a katasztrófa túrista nemzetközileg is elismerhető terepre szeretne tévedni, akkor számára a Kudarc teret lehetne ajánlani. Nem csak azért, mert Trianon az ország számára egy hatalmas kudarc volt, de a tér elkészülése magára a városra nézve is az! Itt megtekintheti azt a lobogó tartót, amelyen a nemzetköziség jelképeként olykor olasz, olykor magyar lobogó lobogott. Felfedezheti azt az eredetileg Argentinából hozandó gránit követ, amelyről a döntéshozókon kívül senki sem tudja valójában honnan jött, de sírkövezésben járatos szakemberek szerint harmad osztályú! Megtekintheti azt a 10 sort, amelyet soronként 70.000 Ft-ért helyesírás ellenőriztek, de mégis 3 helyesírási hibát tartalmazott...

 

Az ide látogatók egy festékgépen különböző színekkel összekutyulandó lapot is kaphatnának és egy hurkapálcát, így ők is lobogtathatnának egy-egy összekutyult zászlót!

 

6.    Program ajánló

 

Az igazán kitartóak számára az Önkormányzati ülést lehetne javasolni. Itt a különböző döntések után rájöhet a kedves érdeklődő a katasztrófa túrizmus következő állomásaira és pontjaira.

 

HISSZÜK AZT, HOGY EZ HASZNOS LENNE A VÁROSNAK! ÉPPEN EZÉRT KÉRJÜK JAVASLATUNK ÁTTEKINTÉSE UTÁN ANNAK ENGEDÉLYEZÉSÉT!

 

 

Szigetszentmiklós, 2014 Szeptember 9

 

 

Tisztelettel:

 

                                                                                                       Csizek Csaba

                                                                                              BUCKAI SZÖVETSÉG

                                                                                                             Elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7911930683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása