Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Kamera elé nem áll, csak valótlanságokat tartalmazó sajtóközleménnyel reagál az Önkormányzat a Buckai Vízkárosultak kérdésére

2016. november 03. - Buckai Szövetség Egyesület

Nem először fordul elő, hogy a Buckai Vízkárosultak kérdésével foglalkozik a sajtó és annak valamely fogyasztóvédelmi műsora. Míg korábban a kérdés a HírTV-n szerepelt a Panaszkönyv című műsorban, addig most az M1 Kosár című műsora kereste meg panasz levelük után a károsultakat.

Minden műsor egy-egy segélykiáltásnak is minősül, hogy hátha észreveszik az áldatlan állapotokat és hátha segítenek vagy hátha az Önkormányzat részéről elszégyellik magukat! Nos se segítség nem volt, se elszégyellés csak az Önkormányzat részéről kiadott sajtóközlemények. Az első, tehát a HírTV esetében ez a sajtóközlemény úgy lett kiadva, hogy a kiadást követően az Önkormányzat rögtön le is tiltotta. Ugye ezek után Önök is kíváncsiak lennének, hogy vajon mi lehetett benne? A második esetben a sajtóközlemény egy része fel lett olvasva! Eszerint: Hajnal Erzsébet például mikor annak idején kifizette a vezetékes víz csatlakozási díjat, ami neki 90.000 Ft volt nem a beállást fizette ki!

Első körben feltehetné az ember a kérdést, hogy: Rendben van! De akkor mit fizetett ki? Mi azonban tudjuk az elképesztő választ, hiszen már többször hallottuk: Azt, hogy az utcájában a kerítése előtt elmegy a vezetékes víz!

Persze rögtön felmerül a kérdés, hogy hány ember fizetett azért, hogy a kerítésük előtt elmegy a vezetékes víz, de ők nem kaptak leállást? Nos eláruljuk, hogy tudomásunk szerint sehány! Ugyanis nem ezért fizettek az emberek! Az emberek azért fizettek, hogy vízcsonkjuk legyen és vezetékes vizük! Ennek a mértéke 1997-ben és 1998-ban 50.000 Ft volt, majd később 80 - 90 ezer Ft. Akinek nem volt semmilyen egyéb jogi problémája, vagy megromlott egészsége az a pénzéért ezt is kapta meg! Felmerül hát a kérdés: Milyen jogi csűrcsavarral akarnak még pont a betegektől, szegényektől, elesettektől kisajtolni további több százezret azért, amit már egyszer kifizettek, és amit ezután ingyen be kellene hozni? Hol van olyan a világon, hogy ugyanazért bárhol is kétszer kell fizetni? És miért is kellene kétszer fizetni? Kinek lenne ez jó? No és persze miért?

Ja és arról ne is beszéljünk, hogy a lakók, így például Hajnal Erzsébet is Víziközmű Társulatba léptek be, amely garantálta a vizet, úgy értve a kertjükbe a meglévő vízóra aknákba.

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1111927775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása