Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Fontos, tisztázandó kérdésre: Környékbeli 10 km-es BKK bérlet helyes értelmezése és kezelése

2016. október 30. - Buckai Szövetség Egyesület

Tanuló fordult hozzánk az elmúlt napokban az alábbi kérdéssel:

 

Ha az iskolám „A” és „B” hetes akkor, hogy kezeljem a kiegészítő BKK 10 km-es bérletem? „A” héten a XIII kerületbe kell járnom hiszen ott van az elméleti oktatás és ilyenkor a Ráckevei HÉV a legjobb, de „B” héten Csepelen van az iskola által elrendelt gyakorlatom. Elég egy 10 km-es bérlet vagy vonalanként különböző kell, amely elég nagy ráfizetés lenne!

 

A kérdéssel kapcsolatban megkérdeztünk sofőröket, akik azt mondták, hogy nem tudják, de vélhetőleg a 10 km-es kiegészítő bérlet jó ide is és oda is! Mivel a válasz elég bizonytalan volt és mintha a bérleten szerepelnének a viszonylatok a BKK központi ügyfélszolgálatától kértünk segítséget!

 

Ők azt mondták, hogy valóban speciális az eset és annyira nem gyakori, hogy erre külön szabályzatot alkossanak, de a kiegészítő bérlet egyetlen viszonylatra jogosít. Tehát, ha Szigetszentmiklóstól Millenium telepig vesszük, akkor addig, ha pedig Csepelig akkor addig. Javaslatuk szerint két eshetőség van:

·       Vagy a diák a szerencsétlen eset miatt egyik héten picit többet utazik, olykor kerülővel és egy a bérlete (ez az olcsóbb eset)

·       Vagy vesz két kiegészítő bérletet mindkét vonalra (ez a drágább, egyben a kényelmesebb).

 

Nekünk őszintén szólva egyik választási lehetőség sem szimpatikus, de ha a két rossz közül kellene választani, akkor már inkább az első, amely picit kevésbé terheli meg a pénztárcát is.

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1811915325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása