Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

SZENTMIKLÓSI Rövid Hírek: 2016.10.20

2016. október 20. - Buckai Szövetség Egyesület

 

Üdvözöljük Önöket a Buckai Szövetség Egyesület mától naponta induló Rövid Hírek rovatában a nap Szigetszentmiklósi és Csepel szigeti vonatkozású híreivel.

 

Főbb híreink:

 

·       Nem tud semmit a Volánbusz Zrt az Áprilisban megígért ötödik Bucka buszról!

 

·       Közkutakat akar leszereltetni az Önkormányzat és a Fővárosi Vízművek város szerte!

 

·       Nem érti az aljegyző, hogy miért mondják azt mások a Bucka-tó nincs kitakarítva!

 

·       Lakosokra és  meghallgatás nélkül dobálja a telefont a jegyzői és a Polgármesteri titkárság Szigetszentmiklóson.

 

·       Újabb perrel sújtották a Bucka Szövetség Egyesületet

 

·       Megmenekülhet a Csepeli HÉV a megszüntetéstől

 

·       Tevékenyen vett részt a Szigetszentmiklósi Önkormányzat a Gyártelepi zebra elhozatalában.

 

NEM TUD SEMMIT A VOLÁNBUSZ ZRT AZ ÁPRILISBAN MEGÍGÉRT ÖTÖDIK BUCKA BUSZRÓL mondta el a mai nap során a Volánbusz Zrt Népligeti forgalomigazgatósága megkeresésünkre és kérdezésünkre. 2016 Áprilisában a Közmeghallgatáson a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára előtt megígért busz így csak távoli jövőnek tűnik! A lakosok problémáinak megoldására a menetrend átalakítása, a túlzsufoltság elkerülésére, pedig az aláírásgyűjtés az egyetlen mód, amely szorgalmazza a Csépi úti buszforduló kialakítását és a kisegítő nagybusz újra eljövetelét! A Volánbusz Zrt a kérések tekintetében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Vagyonkezelő megkeresését is javasolta, hiszen bármely busz bővítése és a hozzájuk szükséges forrás ezen hivatalokon múllik, így akár a mostani 24 férőhelyes kisbuszok helyetti 47 férőhelyes Mercedes Sprinter City 77 buszok esetleges beszerzése is.

 

KÖZKUTAKAT AKAR LESZERELTETNI A SZIGETSZENTMIKLÓSI ÖNKORMÁNYZAT ÉS A FŐVÁROSI VÍZMŰVEK SZIGETSZENTMIKLÓS TERÜLETÉN.  Azon megkeresésünkre, hogy ki fedezi a leszerelés mintegy 13.100.000 Ft-os költségét, mi lesz a leszerelt kutak sorsa, továbbá mi lesz azokkal az emberekkel akik egy súlyosan szennyezett területen mindeddig vezetékes vizet nem értek el az illetékesek mindezidáig nem nyilatkoztak. Tudva levőleges, hogy területen a talajvíz ívásra, locsolásra, fürdésre alkalmatlan, bőrbetegséget okoz és 6 éven alúli gyermekre nézve életveszélyes. Csak a Buckában a talajvízben, amely egy a Bucka-tó vízével kimutattak 40-szeres króm mértéket, magas nitrát értéket, miközben az egykori tó vízfelszínét korábban 10 éven át galvánisszappal és kohó salakkal és egyéb nehézfém hulladékokkal töltötték fel. Az illetékesek arra sem válaszoltak, hogy a kiszerelt kutak hova kerülnek, vagy ha a MÉH telepre viszik őket, akkor az abból származó és a beszerzéshez viszonyított kicsi bevétel pontosan kit is illet. Szakemberek szerint a kutak leszerelésével a Fővárosi Vízművek vízveszteségét és ebből adódó anyagi veszteségét szeretné csökkenteni, miközben nem tudnak arra válaszolni, hogy a nyári tűzcsapokról történő út locsolások vonatkozásában miért nincsenek mérőórák, elszámolásuk pontosan hogyan történik és egyáltalán megtörténik-e. Helyi civilek a közkutak leszerelése terén az esetleges turisták megitatása miatt is aggódnak!

 

NEM ÉRTI AZ ALJEGYZŐ MIÉRT MONDJÁK NÉMELYEK AZT, HOGY A BUCKA-TÓ KITAKARíTÁSA NEM TÖRTÉNT MEG! Mindezt a Buckai Szövetség Egyesület mai keresésén válaszolta, amely hosszú idő után számtalan sms-nek, üzenetnek és erről megjelent cikknek hatására érhettük el. A Szövetség azon felvetésére, mely szerint 200-nál több kép bizonyítja, hogy nem történt meg a kitakarítás, de ha az Önkormányzat mégis állítja a tó kitakarítását, akkor rendezzünk lakossági fórumot és vetítsük ki és magyarázzák meg mi látható a képeken érdemben válasz nélkül hagyta és jól láthatóan elutasította. Ez persze meglepő, mert ha biztosak lennének a kitakarításban, akkor ezen képek megmagyarázása sem rettenthetné vissza őket! Az aljegyző asszony ezentúl elmondta, hogy meglátásuk szerint nincs olyan szörnyű ügyintézés a Szigetszentmiklósi Önkormányzatban, mint amilyet mi bemutatunk, de megérti ha nekünk ez az álláspontunk és megígérte, hogy munkatársainak elmondja, hogy a lakosokat ne alázzák meg! Így azt is, hogy felhívja arra figyelmet, hogy aki eddig megtette többé ne tegye és aki nem tette az ezentúl el se kezdje!

 

LAKOSMEGHALLGATÁS NÉLKÜL DOBÁLJÁK A TELEFONT A POLGÁRMESTERI ÉS A JEGYZŐI TITKÁRSÁGON AZ ÉRDEKLŐDŐ CIVILEKRE ÉS LAKOSOKRA! Mielőtt a Buckai Szövetség Egyesület az aljegyző asszonyt elérte ebben a formában kereste. Csak sms-ek és kérések hatására tudta elérni, hogy vélgül az aljegyző asszonyt elérte, illetve az aljegyző asszony visszakereste. Az aljegyző nem tudott magyarázatot adni a jelenségre.

 

ÚJABB PERREL SÚJTOTTÁK A BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLETET TUDTUK MEG A RÁCKEVEI BÍRÓSÁGTÓL.  A feljelentő, mint tájékoztattak róla a Bucka csatorna Víziközmű Társulat azon alkalmazottja, aki hobbit űz abból, hogy a beteg, elesett, szegény és idős embereket megalázza. Meglátásunk és a nekünk eddig tanúsított beszámolók szerint ez a magatartás és mások alázása mennyei örömmel tölti el. Szakemberek szerint a feljelentés alapja a 2016 Szeptember 28-ai megjelenésünk, amikor is rendőrt hívva kértük számon, hogy miért aláz meg embereket és miért tagad meg támogatásokat arra hivatkozva, hogy a lakó szóba állt velünk, akiket ő, mint az ügyintéző nem tart jó embernek! A feljelentést ennek fényében első körben érteelmezhetetlennek tekintjük, hiszen ez olyan mintha a gyilkos belerúgna áldozatába és feljelentené azért mert nem kell fel, miután már megfojtotta! Természetesen minden erőnkkel fellépünk a lakosok megalázása, a velük szemben tanúsított embertelen bánásmód ellen és a per iratanyagát elolvasva nemcsak a válaszlépéseket tesszük meg, hanem ha abban hamis információk szerepelnek,a akkor eljárást indítattunk hamis vád miatt is.

 

 MEGMENEKÜLHETA CSEPELI HÉV TUDTUK MEG AZ INDEX.HU-TÓL.  A nekik nyilatkozó szakemberek szerint az új mesterterv hatására a nyitó és záróünnepségek stadionja a Puskás Ferenc stadion lehet, amely egyúttal a Csepeli Hév megmenekülését is jelenthetné. Ez pedig olyan nagy tervek elhozatala elől gördíthetné el az akadályokat, mint az Észak-Déli Regionális Gyorsvasút elhozatala, amely a Ráckevei, a Csepel és a Szentendrei HÉV összekapcsolását jelentené a Főváros alatt vagy és ezt mi tesszük hozzá, mint amilyen a Csepeli HÉV déli meghosszabbítása Gyártelepig. Ha a tervek ekként átalakulnak, akkor megmenekülhet Csepel, Csepel-sziget és Dél Pest. Számunkra Szigetszentmiklósiak és Buckaiak számára ez a viszonylagos tömegközlekedés életben maradását jelentheti és sikerét az eddigi erőfeszítéseinknek!

 

TEVÉKENYEN VETT RÉSZT A SZIGETSZENTMIKLÓSI ÖNKORMÁNYZAT A GYÁRTELEPI ZEBRÁBA tudtuk meg a Szigetszentmiklósi Önkormányzat ma kapott válaszában. A levél tanulsága szerint a Szigetszentmiklósi Önkormányzat az elbíráló bizottságba két tagot (Dr. Bardócz Kálmán, Pallaga Tamás) delegált és a beruházást nemcsak anyagilag, hanem minden téren támogatja. A beruházás harcosai és a környező települések számtalan lakója közben azt várja, hogy a fizikai megvalósítás vajon mikor kezdődik.

 

VÉGÜL PEDIG AZ IDŐJÁRÁSRÓL:

 

MIKÖZBEN AZ ÉJSZAKA CSAPADÉKOS IDŐJÁRÁS MELLETT A HŐMÉRSÉKLET 8 FOKIG FOG LEHŰLNI HOLNAP IS CSAK 11 FOKIG FOGNAK FELEMELKEDNI A  HIGANYSZÁLLAK. A NAPOT PEDIG ALIG FOGJUK LÁTNI! AKINEK ÍGY ÜGYINTÉZNI KELL MENNI AZ TEHÁTÉRSÉGÜNKBE NAGYON ÖLTÖZZÖN FEL ÉS MINDENKÉPPEN LEGYEN ESERNYŐ, ILLETVE ESŐKABÁT! BÍRÓSÁGI ÜGYINTÉZÉSEK ESETÉBEN MÉG MINDIG RÁCKEVE AZ ÜGYINTÉZÉS HELYE, ÍGY A TÁVOLI VIDÉKRE KORÁN KELL INDULNI, S ELMONDÁSOK SZERINT IS CSAK JÖVŐ JANUÁRBAN VÁRHATÓ, HOGY INTÉZMÉNY EGY RÉSZE SZIGETSZENTMIKLÓS GYÁRTELEPRE KÖLTÖZIK!

 

KÖSZÖNJÜK FIGYELMÜKET!

 

Csizek Csaba

 

Buckai Szövetség Egyesület

 

elnök

 

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7011825287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása