Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós – Bucka csatorna -Aki kéri nem kapja! Aki nem kéri az kapja! Hogy is van ez?

2016. október 09. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Miniszter Úr!

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Megvetendő Polgármester Úr!

Tisztelt Bucka Csatorna Víziközmű Társulat!

Tisztelt Közgyűlés!

Tisztelt Elnök Úr!

és

Kedves Barátaink!

 

Az elmúlt napok, hetek, hónapok és évek során számtalanszor fordultunk Önök felé a Bucka csatorna problémáival, károsultjaival, ahogy a Buckai víz károsultjaival kapcsolatban is. Számtalanszor, de érdemi választ… Sőt! Gyakran választ sem kaptunk!

 

Pedig úgy a Bucka csatorna, mint ahogy a Buckai víz körül egyre nagyobb bajok vannak! Eddig azt láthattuk, ahogy emberek, akik kifizették a csatlakozási díjakat némely részükben nem kaptak a pénzükért semmit! Azt láttuk, hogy ezeket igyekeztek elévültetni, semmibe venni, újra kifizetetni, ahogy igyekeztek mellébeszélni, írásbeli dokumentummal alá nem támasztott megbeszéléseket folytatni, áltatni, hitegetni, becsapni, megkárosítani és cserbenhagyni!

 

Azt láttuk, hogy nem létezik a Bucka Csatorna Viziközmű Társulata! Legalábbis a szó olyan értelmében, ahogy léteznie kellene biztosan nem! A delegált tagok ugyanis biztosan sok mindenhez értenek, de a csatornához nem! Egyetlen egy szakembert nem lehet felfedezni, ellenben párt katonát rengeteget. Párt katonát, akik nem tudták, hogy a beruházás mikor, mely fázisban és hogy állt, mint ahogy nem tudták és nem tudják, hogy milyen minőségben és hogyan készült el. Nem is érdekli őket! Nem érdekli őket, mert fontosabb a párt hűség, mint a minőség, a használhatóság, a lakossági és a közérdek! Minden bizonnyal azért sem létezik a szó valódi értelmében Csatorna Közmű Társulat, mert annak és elnökének az lenne a dolga, hogy a beruházást segítse, kiharcoljon kedvezményeket és a hibákat, melyeket esetleg a beruházás során elkövettek elhárítassa, kijavítassa ezáltal is a területet megsegítve! De volt, amit ők helyre állítattak? Mi nem tudunk ilyenről? Segített a Csatorna Közmű Társulat elnöke bárkin is? Mi ilyenről sem tudunk! Csak zsarolásról és pénzbehajtásról hallottunk bármerre is léptünk! Csakhogy ez pont nem a lakosok szolgálata! Pont nem a beruházás és csatlakozók érdekében van! Ez egy pénzbehajtó dolga!

 

Éppen ezért szeretnénk megtudni úgy az Önkormányzat a csatornával érintett osztályvezetője / osztályvezetői, mint munkatársai, valamint a Bucka Csatorna Viziközmű Társulat vezetője, mint munkatársa pontosan mit csináltak a beruházás során, illetve azóta? Részletes leírást kérünk arról, hogy mi volt a feladatuk, illetve mit éreztek annak és azt hogyan teljesítették? Szeretnénk megtudni és nyilvánvalóan itt egyenkénti levélről beszélünk és mivel közadatot kérünk ezért 30 napon belül egyenkénti választ is várunk, hogy feladatuknak érezték-e más emberek megalázását, meggyalázását, cserbenhagyását, regzálását? Nem gondolták-e azt, hogy a beruházás során okozott súlyos károkat helyre kellene hozatni? S ha mégis gondolták, akkor nekünk közemberek számára miért nem látszik ebből semmi? Szeretnénk megtudni, hogy miért volt fontos, hogy a Csatorna Közmű Társulat delegáltjai bológató Jánosok, gombnyomogatók és látszólag gondolkodásra képtelen emberek legyenek? Miért volt ennyire fontos a párt érdek, a beruházás tisztasága és rendben lezajlása helyett? Talán valami még általunk sem ismert ronda dolgot követtek el? Esetleg ilyenre készültek?

 

Már ebben a levélben is leírtuk, hogy vannak olyan emberek, akik bár kifizették a csatlakozást mégsem kapnak ezért semmit sem! Sőt! Elévültetnék a pénzeiket és újra, immáron horribilis áron fizetetnék ki velük! De ezen kívül vannak olyan emberek, akiknek több száz métert kellene a közúton a központi vezetékkel párhúzamosan menniük, mert osztatlan közös tulajdonok vagy egyszerűen a területünkön romboló és tomboló kivitelezőknek sikerült mindent a leglehetetlenebb helyre berajzolni! Segítség? Na az nincs! Másodlagos leállás? Csak hosszú könyörgés után további 300.000 Ft-ért? Hogy aztán ezt egy kis jövedelmű ember / család hogy termeli ki az se az Önkormányzatot, se a Közmű Társulatot nem érdekli! Sőt! Mind az Önkormányzat, mind a Csatorna Közmű Társulat a felgyülemlett fusztrációját ezeken a károsultakon éli ki és meglátásunk szerint azt élvezik, ha ezeket az embereket minél jobban megtiporják, sárba tapossák, megalázzák és kilátástalan helyzetbe helyezik. Vajon nem a segítség lett volna mindezen emberek dolga? Vajon helyes az, hogy letagadja az Önkormányzat és a kivitelezés az okozott károkat? Vajon helyes az, hogy ha kell, akkor akár Minisztériumnak is hazudnak?

 

De van egy újabb fázisa az ügynek! Ebben a tekintetben, pedig egyre többen jelentkeznek! Egyre többen jelentkeznek olyanok, akik csatornát nem is kértek! Azért nem kértek, mert nem tudnák kifizetni azt és tisztában vannak anyagi helyzetükkel! Azért nem kértek, mert többségükben például elmúltak 80 évesek és joggal mondják azt: Miért nem hagyják békén őket erre a kis időre? Miért nyújt élvezetet az ő bántásuk? Miért halljuk azt, hogy fenyegetik őket akár a lakásuk elvételével, eladosításával, elzálogosításával? Miért kötelezik őket, hogy ha tudják, hogy Fundamenta 80 éven felülieknek nincsen! Tekintettel arra, hogy a takarékosság és a vállalás végét nem biztos, hogy megélik! Bár nyilván azért mindenki minél tovább fennálló erejükben és egészségükben reménykedik! Tudják azt, hogy mennyi a nyugdíjuk? Tudják azt, hogy nem képesek kifizetni a csatlakozást sem egy összegben, sem 3 egyenlő részletben? Tudják, hogy Önöktől ennél nagyobb kedvezményt nem kapnak? Tudják, hogy mondjuk egy 80 ezer forintos nyugdíj fele elmegy gyógyszerre? Tudják, hogy a maradék 40 ezer forintból kellene rezsit fizetni és enni? Eltudják képzelni, hogy valaki 80 ezer forintos nyugdíjból 83.667 Ft-ot vagy 251.000 Ft-ot ki tudjon fizetni? Gondolkodtak valaha ezen?

 

Továbbá miért vittek olyan helyekre csatorna leállásokat és kötelezvényeket, ahol üres telek van és azt az ingatlan tulajdonosa nem is kérte?

 

Miért tűnik hát a teljes beruházás

olyannak, hogy az kapja, aki nem kérte és

az nem aki kérte?

Miért tűnik úgy, mintha csak és kizárólag

a lakosok megkárosítása lenne úgy az

Önkormányzat, mint a Viziközmű Társulat

érdeke? S, ha ez az érdeke, akkor miért?

 

Várjuk az érdemi válaszukat a

törvényes határidőn belül!

 

KÖSZÖNJÜK!

 

Szigetszentmiklós, 2016. Október 9

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7911784175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása