Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Gyártelepi zebra: Zebra kell, s ez nem lehet vita tárgya

2016. október 05. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület, mint a Határ úti zebra valaha volt kiharcolója, kivívója és elérője hónapok óta követi a Gyártelepi zebra kérdését, harcát és ügyét. Az az esemény, amely újra kiváltotta idén februárban ezt a harcot annyira mélységesen sajnálatos és szomorú, hogy nem volt kérdés ez a zebra több, mint 2 évtizedes ígérgetés után most és tényleg kell!

Egy ilyen létesítményért folytatott harc azonban nagyon kemény és nagyon aktív mindig vissza-vissza térő, az ügyet nem eresztő kell, hogy legyen, mely mögött ott kell állnia a széleskörű társadalmi támogatottságnak és emberek tömegeinek.

Ahogy mögöttünk a Határ úti zebra harca során néptömegek álltak örültünk annak, hogy az ügyet mindvégig vívő és élharcos Szigethalmi barátainknak mindezt sikerült elérniük és az ügyet tényleg nem eresztették! Ők vitték! Ők harcoltak! Ők szerveztek békés, de látványos és célirányos rendezvényt és a valódi munkálatokba és levelezésekbe is ők vettek részt!

Szigethalmon ezt követően bár még várták a terület országgyűlési képviselőjének harcát a felüljáró érdekében, amely persze a várakozásoknak megfelelően nem sikerült, de mindent megtett azért, hogy ez a zebra és tényleg legyen! Ugyanakkor ez a zebra két település között terül el! S Szigetszentmiklós igazán alig-alig akart foglalkozni ezzel. A vagyoni hozzájáruláson kívül semmibe se vett részt, semmit se tett hozzá és semmit sem segített!

Ennek tudatában elképedve olvastuk a Szigetszentmiklósi álellenzék egyik kollaboráns képviselőjének cikkét, amely arról szólt, hogy ők és ő ezért a zebráért mennyit tett. Nos Kedves Barátaink! Az őszinte igazság az, hogy azon kívül, hogy egyszer a Szigetszentmiklósi Önkormányzat képviselőtestületi ülésén bátortalanul és félénken megemlítette valójában semmit sem!

Persze nem ez az első eset, hogy valamiben feltűnteti a nevét saját érdemként, hiszen 2015-ben bár ő egy fűszálat sem vágott a Szigetszentmiklósi HÉV állomáson mégis a lenyírást saját érdemének tekintette, mert szólt az illetékeseknek, miközben azt az embert (Dr. Barabás Botond), aki tényleg levágta és széppé tette minősíthetetlen szavakkal illette. Szintén tavaly beleszólt a 24 órás orvosi ügyelet kérdésébe, de az önkormányzattól, a polgármestertől kérdezte meg, hogy mely szervezethez kellene fordulnia, mert ő azt nem tudta! Hogyan vehetett fel bármilyen kérdést, hogyha még azt sem tudta kihez kell fordulnia? De mondhatnánk a városi kamera rendszert, amelyet nagy mértékben rendben talált, miközben az előterjesztésben szereplő ár igazolhatóan tízszerese volt a piacon fellelhető árnak és még sorolhatnánk!

Tisztában vagyunk azzal, hogy az értékeket és valaha volt segítőit (Czifra Ferenc, Kurilla Ferenc, Csizek Csaba, Molnár Veronika…) eláruló, a honlapon történő alaptalan mocskolódást támogató, hagyó, buzdító és rendben találó képviselő (Nagy János), akinek utóbbi tettéért bíróság előtt is felelnie kell azt hiszi, hogy ha valamit nagy hévvel ír, akkor igaza lesz, de szeretnénk tájékoztatni, hogy ettől még nem lesz igaza! A Gyártelepi zebrához semmi köze és nem csinálhat belőle politikai ügyet, továbbá nem sajátíthatja ki! Ahogy mi sem sajátíthatnánk ki!

Ha a Gyártelepi zebra valaha is elkészül, s ebben mi minden tőlünk telhető támogatást megfogunk adni, akkor mindaz olyan általunk nagyra becsült Szigethalmiaknak köszönhető, mint Horváth Béla, Karju Mónika, Kellner Tamás, Vitti anyukája Zita, a baleset ellenére nagy túlélési ösztönökkel és mérhetetlenül tiszteletre méltó erővel rendelkező Vitti. Továbbá olyan jelentős helyeknek, mint A Szigethalmiak a Szigethalmiakért oldala, a Szigethalmi Önkormányzat és a város Polgármestere. De másnak nagyon nem! Voltak olyan segítők, mint Dr. Barabás Botond képviselő vagy mi a hangosbemondóval és persze megszólaltak itt-ott mások is az ügy érdekében, de a Tiszteletre méltó általunk felsorolt személyek nélkül az ügy sehol sem lenne!

Így a Gyártelepi zebra ha valaha is lesz, akkor nem a mi érdemünk, nem a Szigetszentmiklósi ellenzék, nem Nagy János érdeme, hanem azon Szigethalmi civileké és senki másé! Reméljük hamarosan gratulálhatunk nekik!

S engedjenek meg mégegy megjegyzést! A Buckai Szövetség Egyesület ebben az évben 8 éves és mondhatnánk azt is, hogy ebben az évben nekünk nyolc, de sosem kezeljük az ügyeket félválról, s nem érdekel az, hogy ki és mit mocskol rólunk, mert ha felvennénk, akkor a nyolc év alatt, annyiszor kellett volna összeomlanunk, hogy már nem is léteznénk! Mégis az, hogy egy olyan valaki oktasson bennünket ki a zebra elérés fázisairól, aki sosem harcolt ki egyet sem, miközben a mi nevünkhöz köthető a Határ úti zebra hát több, mint megmosolyogtató!

Az eseményekre továbbiakban is figyelünk és nagyon várjuk a pozitív fejleményeket! Reméljük az átadó ünnepségen a kiharcolókat és az átadást mi is megünnepelhetjük!

HAJRÁ GYÁRTELEPI ZEBRA! ÉS GYÓGYULÁST DRÁGA VITTI!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1111772985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása