Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós ÚJRA! Szigetszentmiklós nyolcadik gyógyszertára az első Buckai legyen!

2016. szeptember 25. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Emberi Erőforrások Minisztériuma!

Tisztelt Állami Népegészségügyi Tiszti

Szolgálat!

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Megvetendő Polgármester Úr!

Tisztelt Kapcsolattartó!

és

Kedves Barátaink!

 

Két évvel ezelőtt 2014-ben megkereséssel éltünk az ÁNTSZ hivatala, több Minisztérium és a lakosság ellenes Szigetszentmiklósi Önkormányzat felé. Kérésünk és kérdésünk nem volt más, mint hogy bár tudjuk, hogy meghatározott lakos létszámonként jár, de hogyan lehetne elérni, hogy Szigetszentmiklós nyolcadik gyógyszertára egyben az első Buckai legyen!

 

Mi akkor és ott arról tudtunk, hogy minden 5.000 lakosonként jár egy gyógyszertár és azt is tudtuk, hogy a város létszáma nem hivatalosan már közel jár a 40.000-hez. De csak 7 gyógyszertárunk van:

 

1.     Melissa Gyógyszertár (2310 Szigetszentmiklós, Petőfi Sándor út 12)

2.     Regina Gyógyszertár (2310 Szigetszentmiklós, Tököli u. 99 (Oázis) )

3.     Elixir Gyógyszertár (2310 Szigetszentmiklós, Ősz utca 15)

4.     BENU Szent Miklós Gyógyszertár (2310 Szigetszentmiklós, Radnóti u. 4)

5.     Kigyó Gyógyszertár (2310 Szigetszentmiklós, Bajcsy-Zsilinszky út II. üzletsor)

6.     Szent Jobb Gyógyszertár (2310 Szigetszentmiklós, Háros u. 120 (Auchan - Sziget))

7.     Phoenix Gyógyszertár (2310 Szigetszentmiklós, Gyártelep)

 

Az ÁNTSZ akkor arról tájékoztatott bennünket, hogy rosszul tudjuk a lakos limitet. Ugyanis 50.000 fő fölötti településen vagy Fővárosi kerületben 4.000 lakosonként, 50.000 fő alatti településen 4.500 lakosonként jár egy gyógyszertár. Ez, pedig azt jelenti, hogy bár a wikipédia tanulsága szerint csak 35.656 fő lakik Szigetszentmiklóson és nem hivatalosan már több, mint 40.000, akkor 36.000 lakos esetén elérjük ezt a limitet! Szigetszentmiklós, tehát egy újabb gyógyszertárért, a nyolcadik gyógyszertárért bármikor beadhatja kérelmeit és azt pozitívan fogják elbírálni!

 

2014-ben mi szórólapokkal is népszerűsítettük ezt az ötletet, mígnem felhívták a figyelmünket egy fontos tényezőre: Ez a tényező, pedig az, hogy a gyógyszertárért nem a Bucka, hanem Szigetszentmiklós pályázhat! Semmi és senki nem tudja garantálni, hogy az a Buckába is kerül.

Nem akartunk hát ellőni egy olyan puskaport, aminek így már nem biztos, hogy a Bucka és a Buckában élők lesznek a nyertesei!

 

Felhívták a figyelmünket emellett arra, hogy gyógyszertárat csak és kizárólag orvosi rendelő mellé éri meg tenni. Csak ott tud nyereséges és kihasznált lenni! Csak ott tudja működési költségeit kitermelni! Igen ám, de a Buckában nincs orvosi rendelő! Azaz a 10.000 ember területén egyetlen orvosi rendelő sincsen, de lehetőségek talán lennének! Ebből mi a legerősebbnek egy Csépi úti szabályos négyszög ingatlant tekintünk, melynek megszerzésére és oda orvosi rendelő, gyógyszertár létesítésére mindenképpen szükség lenne!

 

Az ingatlan a Bucka-tó bejáratától a lakótelep felé vissza a Csépi út Keleti oldalán helyezkedik el. A területen egy a kerítéseket jól követő U alakú épület vagy a terület hátsó praxisában lévő fő épület vagy netalántán egy L alakú épület is felhúzható jelentős parkolási lehetőségekkel!

 

A terület tudomásunk szerint most egy orvos tulajdonában van, de meglátásunk szerint ezt semmiképpen sem szabadna felparcelláztatni hagyni vagy újabb gomba sorházakat felhúzatni, mert lassan nem lesz helye semmilyen közintézménynek, amely kitudna szolgálni ekkora néptömeget!

 

Éppen ezért bevetjük mindennemű lobbi tevékenységünket és kérjük a Hivatalok támogatását abban, hogy ez az ingatlan a város számára megszerezhető, a Bucka számára pedig ide az első orvosi rendelő és gyógyszertár elérhető lehessen!

 

Nem tudjuk, hogy erre vonatkozólag vannak e pályázati források és lehetőségek, de bízunk segítségükben, hogy talán együtt lelhetünk egyet!

 

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a nyolcadik gyógyszertárnak a mostani hét gyógyszertár tulajdonosa nem feltétlenül örül. De a folyamatos lakoslétszám mellett egy idő után észre se vennék, hogy a Buckában is van egy versenytársuk! Sőt! Bár lobbiztak nálunk olyan emberek, akik a gyógyszertárat szívesen üzemeltetnék, ha azt sikerülne kiharcolni a Buckába orvosi rendelővel együtt mi azért bárkit, aki az üzemeltetést komolyan gondolja szívesen látjuk! Szívesen látjuk így azt is, akinek már van Szigetszentmiklóson egy gyógyszertára és nyit a Buckába egy másodikat!

 

Ezen lobbi tevékenységünk során egyébként már sikerült sikereket elérnünk, hiszen mikor 2009, a Boglya járat megtervezése óta harsogó követelésünket, mely szerint Bucka busz kell a Buckán át Gyártelepig e mellé tettük, akkor a jelenlegi gyógyszertár tulajdonosok azt mondták legyen, mert akkor a busz sok gyógyszertárt érint és nem kell a jelenlegieknek új vetélytárstól tartania félnie!

 

Mi nem akarunk a jelenlegi gyógyszertáraknak kárt és bosszúságot okozni, de a busszal elért gyógyszertár és a területünkön lévő bármikor elérhető gyógyszertár nem ugyanolyan!

 

Mi a Buckába kérünk gyógyszertárat és

ebben kérjük minden fellelhető

segítségük!

 

KÖSZÖNJÜK!

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1011742141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása