Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Országgyűlési képviselőhöz fordulva: A Gyártelepi felüljáró rajta sincs a térképen?

2016. szeptember 06. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Bóna Zoltán országgyűlési

képviselő Úr!

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Miniszter Úr!

Tisztelt Magyar Kormány!

és

Kedves Barátaink!

 

Szigethalommal közvetlenül határosan Szigetszentmiklós-Gyártelepen jelentős fejlesztések vannak az ide érkező Intézményközpont így bíróság, ügyészség, a sínek túloldaláról átköltöző rendőrség vagy Kormány Hivatal miatt.

 

Azt gondoljuk és látjuk azonban, hogy ezen jelentős fejlesztésekhez az infrastruktúra nem áll rendelkezésre. A Mű út, amely javarészt Szigethalom lakosainak nyújt kijárati lehetőséget kétszer egy sávos és mind összekötő lehetőségként, mind kijárati lehetőségként már ma is túltelített.

Az 5110-es főútat a Taksonyi hídon át Szigethalmon és Szigetszentmiklós Alsóbucka városrészen kívül Halásztelekkel és Csepellel összekötő központi úton már ma is hatalmas torlódás jön össze a Szakorvosi Rendelőintézet több települést magába foglaló jelentősége és forgalma, a Volán pályaudvar, valamint a HÉV szerteágazó és átszállási lehetősége, valamint a Ráckevei HÉV sorompós keresztezése miatt.

 

A kétszer egy sáv ráadásul tovább nagyon nem szélesíthető, mert nincs neki hely csak járda és bicikli út hozható mellé el.

 

Ugyanakkor, amikor még az Intézményközpont gondolat sem volt a terület túl forgalma miatt és zavartalan közlekedést elősegítve ide a Ráckevei HÉV vonalát átívelő felüljárót ígértek. S az első ilyen ígéretnek immáron több, mint 20 éve!

 

Tisztelt országgyűlési Képviselő Úr!

 

Nem régen levelet írtunk sokak mellett a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak a Gyártelepi felüljáró iránt érdeklődve. Mély megdöbbenésünkre olyan választ kaptunk, hogy a Gyártelepi felüljáró rajta sincs a térképen!

Mégis hogy lehetséges ez? Mi lesz a terület környékén élőkkel? Hogyan fog kijutni Szigethalom? Hogyan fog eljutni a többi település vagy településrész a Rendelőintézetbe vagy a bíróságra? Hogyan tudjuk például mi Szigetszentmiklósiként, Buckaiként mindezt elérni és igénybe venni? No és nem utolsó sorban miközben örülünk annak, hogy immáron nem kell ilyen ügyek miatt a messzi – távoli Ráckevére menni mégis a környéken hol fogunk leparkolni?

 

A forgalomnövekedés kockázat nélkül megjósolható bármely szakember, vagy bármely laikus részéről. De hogyan fogunk mi itt élni?

 

Nyilván országgyűlési képviselő Úr tisztában van azzal, hogy milyen baleset történt itt a télen! Nyilván tudja azt, hogy például a Mű úton átközlekedni milyen baleset és életveszélyes, de tudta azt, hogy ez a felüljáró rajta sincs a térképen? Mondjuk és például többek között az Ön ígéretével is szemben?

 

Ha tudta miért nem szólt nekünk és miért nem tájékoztatott róla bennünket a területen élőket? Ha nem tudta, akkor számíthatunk-e a kemény kiállásra, esetleg asztalra csapásra? Képes és hajlandó-e hevesen kiállni az itteni közlekedési káosz megoldásáért, felszámolásáért a felüljáró elhozataláért? Ha igen és ha az ebben folytatott harcában a lakosok érdekében semmi sem tartja vissza, akkor megyünk és támogatjuk, hogy területünkön fejlődést érjünk el! De ha nem és reméljük ilyen csalódást sosem okoz, akkor rá kell kérdeznünk arra, hogy képviselő Úrnak kit tetszik képviselni? Mert, akkor nem éreznénk azt, hogy minket.

 

További kérdés ugyanakkor az is, hogy országgyűlési képviselőként milyen további alternatívákat tervez a területen élőknek. Hogyan tervezi javítatni a Bucka, Szigethalom vagy a többi ma nehezen kijutni képes település és településrész közlekedési lehetőségeit. Kivel, kikkel és miről tárgyal ebben a kérdésben? Továbbá ki és mi által mi és milyen formában, hogyan hozható reálisan el?

 

Ebben nyújtott szíves tájékoztatását és esetleges intézkedéseit mihamarabb várjuk!

 

KÖSZÖNJÜK!

 

Szigetszentmiklós, 2016 Szeptember 6.

Tisztelettel:

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5111680979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FREKI 2016.09.06. 12:51:36

Rigó Nándor Nagyon helyes kérdés! Az már ma is szégyen, hogy járda NINCSEN ! Sőt, egyes tulajdonosok SZÖGESDRÓTTAL elkerített virágoskertet tartanak a járda helyén. Régi kérdésem, hogy ezt miért nem vette észre sem POLGÁRMESTER, sem pedig az építési megbízott. A járda hiányában a gépjárművek számára is keskeny úton kell a gyalogosoknak az ASZFALTON menni,mert a padka sem alkalmas , pláne esős időben a gyalogos közlekedésre, és ráadásul a kerékpáros forgalom is jelentős. Ráadásnak a Palkó csárdánál a kerítésükön kívül, a járda helyén szintén SZÖGESDRÓT és tábla: MAGÁNTERÜLET !!!
Tetszik · Válasz · épp most
süti beállítások módosítása