Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Közéleti kitekintő - Szigetszentmiklós - 2016 ABC rendben: 11. rész: Szabó József

2016. szeptember 03. - Buckai Szövetség Egyesület

Ahogy Önök már megszokhatták a Buckai Szövetség Egyesület a jelen önkormányzati ciklus 2 éves évfordulója alkalmából egy új cikksorozatba a Közéleti Kitekintőbe kezdett. Ennek keretében ABC rendben mutatjuk be Szigetszentmiklós város minden képviselőjét. 11. részünk főszereplője nem más, mint Szabó József.

 

Szabó József 1998-ban került először a Polgármesteri Hivatalba az egyik legnagyobb arányban egyéni körzetet nyerő képviselőként. 2002 és 2006 között alpolgármester, majd 2006 óta a város valaha volt egyik legrosszabb polgármestere.

 

A kortársai által a Gödöllői Agrártudományi Egyetem gügyögőjének nevezett ős szigetszentmiklósi ember legendák szerint ezt az iskolát is alig bírta elvégezni hatalmas hátszele ellenére. Vállalkozó. 1997-ben a város családi hátszelének is köszönhetően Pro Urbe díjjal kitűnteti. Azóta se tekintik ezt a díjat értéknek! Pedig Pro Urbe díjba még tisztességes ember is részesült.

 

Közéleti pályája elején kommunikációs zavarokkal küzd. Képtelen magát kifejezni és képtelen gondolatait értelmes egészként elmondani. Saját kortársai, képviselő társai nevetség tárgyaként kezelik és folyamatosan ugratják, megszégyenítik. 2006-os Polgármesteri beiktatása után beszédet mond! Saját hívei körében is mély döbbenetet vált ki: "Hogyan fog várost irányítani, ha még beszélni se tud?"

 

Hamar képzi magát! Beszédei egyre összeszedettebbek lettek és reménykeltőek mindazoknak, akik nem néznek utána a tartalomnak. Egykori gúnyolói a kedvét lesik miközben eladja nem ő a rossz, ő valójában jó, de irányítják és csak egy áldozat.

 

Sokan megeszik ezt elsőre, de amikor rájönnek, hogy minden a pénz, minden a föld és semmi az ember, akkor rájönnek, hogy ő az egyik fő gonosz és egyáltalán nem áldozat.

 

Iszonyatosan hiú! Mindenért dicséretet vár és ha jön is olyan persze érdemtelenül, akkor mindmegannyiszor megismételteti. Személyi kultuszt és legendát épít maga köré. Az évente 14 milliót kitevő Szabacsi nap csak érte, csak róla szól, hiszen egyébként nincsen semmilyen alapja. Bár igaz helye lenne egy valódi Miklósi Ünnepnek hasonló programokkal és még jó is lenne, ha neve nem Szabacsi, hanem Miklósi Nap lenne. Mi örülnénk neki.

 

Hatalmas szerencse övezi! Apja és nagyapja egyesített TSZ elnökként sziget szerte zengő tiszteletet vívót ki. Aki a régi Szabókhoz ment az nem jött onnan segítség nélkül ki. Legalábbis a hagyomány erről szól. De szintén szerencséje, hogy a FIDESZ lobogóját találta meg, hiszen az a párt most nagyon fut.

 

Ugyanakkor ő nem az apja és nem a nagyapja! 80 éves emberek mondják, hogy az ős Szabókból semmi sincs benne jellemre! Ahogy mesélik Ő Török, amely az anyai ágról szivárgott be! „A kis Törökök kapzsik voltak mindig és embertelenek!” – hangzik a nagyon durva vád tőlük.

 

És valóban! Sok ember jött már ki tőle sírva. Olyan emberek, akik segítséget kértek, de csak megalázásba és eltaposásba részesültek!

 

Város szerte megszakította Polgármesteri elődje hagyományait! Elődje szerint ne csináljunk semmit, mert abba nem lehet belekötni. Ő maga nem ezt vallja! Épít! De amit épít abba eddig soha és sehol nem volt köszönet.

 

Polgármestersége alatt a Bucka csatorna inkább nevezhető rombolásnak, mint építésnek, a Bucka-tón történt egy talajforgatás, de szennyezés nem ment és nem tűnt innen el. Immáron 6 éve úszunk a Határ úti fekáliában, de szerinte illegális rákötés, meg kitudja még ki és mi miatt van. A lényeg, hogy ne kelljen foglalkozni vele! Hogy fertő van? Aki erős túléli! Aki nem az nem! Igazán nem foglalkozik vele! És ez meg az értelmetlen, elszúrt beruházások tömkelege, a páváskodás és giga áron történi tékozlás, habzsolás, gőgősség, mellébeszélés és önzőség megy mindenben. Plusz városi legendák és Önkormányzati folyósói pletykák szerint a saját zseb tömködése.

 

S míg ő velejéig romlott, gonosz, teljesítmény nélküli, hiú és kapzsi ember, addig családjában büszke nemcsak apjára és nagyapjára, hanem legendák szerint gyermekeire is lehet. Fogorvos lányával még sosem találkoztunk, de mindenki dicséri, aki csak találkozott vele.

 

Külön propaganda gépezetet épített maga köré. Ennek azonban megjelenésére és hevességére helyezi a hangsúlyt és nem pedig minőségére. Így lehetséges, hogy a rózsaszín ködös vélhetőleg tudatmódosító szerek hatása alatt a helyi médiák által megtett interjúk, cikkek valótlanságát nagyon hamar be lehet bizonyítani, hiába a gyönyör kommunikáció és hiába rózsaszín köd veszi körül.

 

A tisztességtelen előnyszerzés nagy mestere. Legendák szerint befolyását még feleségén keresztül a József Attila Általános Iskolában is gyakorolja, ahol vezető tanár felesége a Polgármester melletti kampány beszédeket hetedik, nyolcadik osztályos diákoknak és tanórán hint el.

 

A József Attila iskola egyetlen diákjának szülője se mer kiállni ellene. Féltik gyermekük jövőjét és előre menetelét, ezért csak csendes és csak háttér tiltakozást mernek felvállalni ellene.

 

Nem elég neki egy város! Ő a szomszédba is uralkodni akar! Saját csapatának Szigethalomra tette egy időre meglátásunk szerint kiemelten tisztességtelen alakjait! Illetve azok egy részét! Szerencsére Szigethalom észnél volt és egy ciklus után gyorsan megszabadult tőlük!

 

Ahogy a kínai Ying és Yang is szól, azért persze nem csak gonoszság van benne. Emberi arcát egy pillanatra a 2013-as árvíznél és a Lakihegyi gátnál lehetett látni. Igaz azt sem hosszú időre.

 

Elmúlt két éves tevékenysége, ahogy eddigi munkássága is egy borzalom! Hiába is mondanak mást hűbéresei, akik félnek és akik anyagilag függnek tőle! Semmi jót nem lehet elmondani róla, így minősíthetetlen módon brutálisan értékelhetetlen a minősítése! Miután Ő Szigetszentmiklós valaha volt egyik legszörnyűbb, hanem a legszörnyűbb Polgármestere és Szigetszentmiklós nem követett el oly bűnt, hogy ezt érdemelje, ezért reméljük jöjjön bárhonnan is egy normális Polgármester majd az új helyre rázza a várost és Szabó József Csepel szigetet is elhagyja 2019-be!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9211672672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása