Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

LEVÉL: Ráckevei HÉV - Ha a MÁV lesz az üzemeltető, akkor óránként egy járat tudna menni a Keletibe Kén utcai összekötéssel.

2016. augusztus 04. - Buckai Szövetség Egyesület

A Ráckevei HÉV-nek a MÁV lesz a

tulajdonosa?

Vajon mehetnek-e a korszerűsítés

után egyes szerelvények

közvetlenül a Keleti Pályaudvarra?

 

Először is Sok Szeretettel és Tisztelettel szeretnénk Köszönteni a MÁV-ot, amely a hírek szerint a Ráckevei, a Szentendrei és a Gödöllői HÉV vonalakat és reményeink szerint idővel a Csepeli HÉV  vonalat is a BKV – BKK párostól átfogja venni és üzemelteti! Bízva abban, hogy az eddigi szolgáltatások minden pozitívumát megtartva velük együtt a fejlesztések még gyorsabban fognak eljönni és talán Önök például a megállókba illemhelységeket is tudnak telepíteni, amely egy Európai országban nem lehet luxus és amelyet nem szabad a feltétlen profit orientáció részévé tenni, hanem napjaink kultúrált világában természetes és alapvető ez az átvétel nekünk és térségünknek csak jót fog elhozni!

 

A hírek szerint a felújításokat követően a vonalakon a szerelvényeket STADLER RAIL szerelvényekre fogják lecserélni a jelenlegi korszerűtlen sokat használt szerelvények helyett!

 

Ha ez így lesz az a jelenlegi vasútvonalakkal azonos üzemet feltételez és azonos áramkörökkel! Ha minden azonos, tehát az áramkörök és a szerelvény is, akkor az Észak-Déli Regiónális Gyorsvasút majdani fejlesztését figyelembe véve, azt kérve és abból semmit sem engedve arra szeretnénk Önöket kérni, hogy a Ráckevei HÉV és a mellette futó vasút vonalak összekötési lehetőségét KÉN utcánál figyelembe véve óránként egy szerelvényt a Keleti Pályaudvarra tessenek bevinni! A Keleti Pályaudvar két metró elérésének a helye, melyből egynek a jelenlegi végállomása, illetve innen vonatokkal ellehet jutni az országba szinte bármerre! Ez, pedig a Csepel szigeten élőknek hatalmas segítség lenne!

 

S miközben az eddigi üzemeltető BKV-BKK párosnak szeretnénk megköszönni, hogy eddig is üzemeltették, fenntartották a vonalat úgy, ahogy tudták, valamint olyan terveket készítettek elő és támogattak, melyek ha megvalósulnak a vonal fejlődését szolgálják, beleértve az Észak-Déli Regionális Gyorsvasútat is arra szeretnénk Őket kérni, hogy teljesen sose engedjék el ezen vonalakat, osszák meg tapasztalataikat és segítsék a tovább fejlődést!

 

Ha ugyanis megvalósul egyszer a távoli jövőben az Észak-Déli Regionális Gyorsvasút, a Csepeli HÉV délen Auchan sziget, Halásztelek és Szigetszentmiklós érintésével Szigethalom Gyártelepig fog közlekedni, a Ráckevei HÉV délen átmegy a Dunán és bemegy Dunaújvárosig, ezáltal Csepel sziget nem zsák funkciót fog felvenni, amely bár egyre nagyobb létszámú, de igazán csak északon nyitott és a nagy lakos létszámi miatt a kijáratok egyre szűkebbnek tűnnek... Valamint a Majosháza – Szigetcsép – Tököl – Száhalombatta gyorsforgalmi út megvalósul olyan fejlődés jön el, amely hatására álom lesz Csepel szigeten élni!

 

Éppen ezért minden döntéshozót ennek prioritására szeretnénk kérni!

 

 

KÖSZÖNJÜK!

 

Szigetszentmiklós, 2016 Augusztus 1.

Tisztelettel:

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr28933958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása