Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Az orvosi ügyelet még mindig veszélyt jelent Szigetszentmiklóson és mindenkire

2016. augusztus 04. - Buckai Szövetség Egyesület

Sajnos Szigetszentmiklóson az orvosi ügyelet mind a mai napig veszélyt jelent mindannyiunkra! S bár számtalan esetben lekommunikálják, hogy már nem, de valójában egyre több és egy hajmeresztőbb a panasz! Számtalan képviselővel együtt a Buckai Szövetség Egyesület is küzd ennek a helyzetnek a megváltoztatásán, ráadásul egy sajnálatos haláleset miatt - amikor is nem tudták hol a deffibrillátor az orvosi ügyeleten, így azt nem tudták felhasználni sem - egy kedves barátunk és tagtársunk az életét vesztette 2010-ben. Ezért már nem lehet bocsánatot kérni az elhunyt Vincze Bélától sohasem!

 

Lehet erre azt mondani, hogy a kevesebb több, hogy nem szabad ezt komplexen és egészen nézni vagy hogy nem szabad folyamatosan megnézni az orvosi ügyelet működését és számonkérni annak zűrös működését, de szerintünk ez szükséges! Szükséges, mert emberek egészségéről és életéről van szó!

 

A tegnapi napon egy hölgy a flegma és lekezelő ügyeletes orvosról írt! Arról, hogy folyóson milyen embertelenül bánt vele és hogy semmilyen szakszerű kezelést nem adott! De korábban olyan szülőkkel is beszélgettünk, akiknek gyermekét félre kezelte az ügyelet, s akik ha szülőként nincsenek észnél gyermekük ma nem élne! Az ügyeletre rengeteg panaszkodnak, hogy az allergiát nem veszik figyelembe és nem kérdezik meg, hogy a betegnek van-e valami egyéb súlyos problémája, így például hogy szívbeteg-e. Ugyanis ebben az esetben teljesen más az általánostól eltérő kezelésre lenne szükség, hogy a gyógyulás jöjjön el és ne a halál vagy a teljes életveszély!

 

Vannak dolgok, amelyekben nem engedünk és szerintünk az emberek élete nem vicc! Szerintünk a kialakult helyzetekért éppúgy felelős az ügyelet, mint ahogy felelős az Önkormányzat is!

 

Láthatjuk, hogy miközben például az Önkormányzat nem létező dolgokat ünnepel (Szabacsi hagyomány, Szabacsi nap) erre alapított semmiről tanácskozó kulturális egyesülettel (Szabacsi Honismereti Kör), valamint hogy szerintük nincs szükség a mentők, a körzeti orvosok, szakorvosok és az orvosi ügyelet közötti egységes rendszer kialakítására, járkáljanak a betegek mindenhova az ambuláns lappal és a maguk után húzogatott betegpapírokkal, aközben a mai napig nem tudják az ügyeleten, hogy merre is lehet az újra élesztő készülék! Éles helyzetekben és megint nem! Erről kaptunk egy tájékoztatást nem is olyan régen és már megint!

 

Nagyon fontos így ezek keretében, hogy mire számíthat egy beteg, no és persze kikre! Amikor emberéletekről van szó nincs sok, nincs kevesebb, itt annak veszélyben létéig nincs párdon sem! Azonnal lépni. intézkedni, kommunikálni és az életveszélyeket elhárítani kell!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr808944146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása