Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

LEVÉL: Szigetszentmiklós -Csépi út: A tényleges járdaépítés vajon mikor jöhet el?

2016. július 14. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Miniszterelnökség!

Tisztelt Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

„Tisztelt” Polgármester Úr!

és

Kedves Barátaink!

2016 Februárjában a Szigetszentmiklósi Önkormányzat honlapján olyan hír látott napvilágot, amely bennünket reménységgel, a Szigetszentmiklósi Önkormányzat eddigi szégyenletes tevékenységéhez képest a bizalom pici szikrájával töltött el:

Járdaépítés kezdődik a Csépi úton!

Azon a helyen, ahol már évtizedek óta folyik a Buckaiak részéről a küzdelem, s ahol már az 1970-es években is felajánlották, hogy saját erőből, önkéntes munkával megépítik a lakosok azt csak ne kelljen sárban járni, majd később pedig a jelentős forgalom miatt, mivel ez a Bucka fő útja teljes életveszélyben! Az 1970-es években az akkori tanácsnak a biztonsági szempontokat is figyelmen kívül hagyva ez a felajánlás nem kellett, ahogy nem kellett a később jövőegymást váltó helyi vezetéseknek sem! Nem számított a lakosok biztonsága a megépítés mellett szóló számtalan érv ellenére!

De az a hír, hogy végre most lesz sokaknak adott új reményt!

 Talán az Önkormányzatot végre megszállta a jótét lélek!

Azonban sajnos és hamar csalódnunk kellett! Szó sincs járdaépítésről! A Csépi úton nem volt más csak járda csere! Járda csere egy hosszú út azon pici szakaszán, ahol valamilyen véletlenség okán még a régi időkből rendelkezik vele! Nem jött el egyetlen centiméter új járda se!

 

Mi akadályozza meg, hogy legyen? Hogy a Szigetszentmiklósi Önkormányzat végre a lakossági érdekeket, a biztonságot is figyelembe vegye a gőg, a buta beszédek és a fölényeskedés helyet?

Miért nem fontosak az emberek, s miért nem fontosak érdekeik? Miért nem létesültek zebrák a Csépi úton a Dosztojevszki térnél és a Vénusz utcánál? Előbbinél azért, mert az út egyik oldaláról a másikra terelik át a gyalogos forgalmat, utóbbinál pedig azért, mert ezen az utcán keresztül érkezik meg a Bucka második legnagyobb főútjának a Boglya utcának a forgalma! Megint azért mert vannak a testületben olyan önmagukat és nem a közt szolgáló képviselők, mint Becz Péter? Az az ember, aki megmagyarázza az egymással szembeni villanyoszlopokkal tarkított és súlyosan baleset és életveszélyes Csépi úti szakaszról a Katasztrófavédelemnél, hogy oda nem szélesítés, hanem szűkítés kell? Ahogy ő mondja: „Ne járjanak arra az emberek!” A Taksonyi hídhoz? A Bucka fő útján? Milyen embertelen hozzáállás ez? Milyen ember az ilyen? Hogy szolgál bennünket egy ennyire felelőtlen ember, ennyire trehány, a lakosságot semmibe vevő testülettel és Szigetszentmiklóst nem szerető, lakosság ellenes Polgármesterrel?

Sokszor hallottuk és sokszor olvastuk a Szigetszentmiklósi önfényező, öndicsőitő, szürreális propaganda által, hogy Szigetszentmiklóson több képviselő a testületben ül és egy vagy több évtizede! Ezért kell a bizalom nekik és ezért ők a legjobbak! Csakhogy akár a Buckában, akár más egy vagy több évtizede képviseleti joggal rendelkező személy területén, ha bárki körül néz, akkor senki sem tudná megmondani a látott körülmények alapján, hogy a második világháború nem tegnap ért véget!

Ez a dicsőség? Ez sikerült több évtized alatt?

 Ez szerintünk nem dicsőség!

Ez szerintünk szégyen!

 

Ha nekünk ez lenne a teljesítményünk több évtized alatt, akkor bizony nem mellünket vernénk, hanem elbujdokolnánk és levonnánk az alkalmatlansági következtetéseket! Átadnánk a stafétát annak, aki képes a város, a település fejlesztésére! Jöjjön az bármilyen oldalról csak a várost szeresse és nem önmagát!

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Miniszterelnökség!

 

Nyilván és egyértelműen merülhet fel Önökben a kérdés, hogy miért lettek megszólítva ebben a levélben! De egy reményvesztett területen, ahol az Önkormányzatban nincs valódi képviselet, s bár törvényes legitimáció igen, de a 30 %-os részvételi adat mellett társadalmi legitimációjuk sincsen (hiszen a választás során olyan rossz volt a felhozatal) mindenkihez segítségért kell fordulni, aki csak segíteni tud, s akiben a segítség legkisebb reménye is ott van!

 

A bemutatott problémák fényében, melyek Szigetszentmiklós legnagyobb területű (közel 1/3-ad), legnagyobb népességű (10.000 ember egy 40.000 fős városban) és legelmaradottabb, legcserbenhagyottabb városrészéről szólnak nincs más reményünk és lehetőségünk!

 

KÉRJÜK AMIT CSAK TUDNAK SEGÍTSENEK!

AZ ÖNKORMÁNYZAT ELÁRULT BENNÜNKET!

 

 

 

Szigetszentmiklós, 2016 Július 14.

Tisztelettel:

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                                                       BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                                                             Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr528890138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása