Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

LEVÉL: Szigetszentmiklós - Történelem Tudományos és Pszichológiai szakvéleményt szeretnénk kérni a Szabacsi nappal kapcsolatban

2016. július 02. - Buckai Szövetség Egyesület

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Tisztelt Magyar Tudományos Akadémia!

Tisztelt Magyar Nemzeti Levéltár!

Tisztelt Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikája!

Tisztelt Dr. Csernus Imre Úr!

és

Kedves Barátaink!

 

 

A Csepel sziget északi részén elterülő 40 ezer fős Szigetszentmiklós egyre furcsább események színtere! Ebben a városban immáron több éve hagyományteremtő módon ünnepelnek egy olyan hagyományt, egy kultúrát, egy olyan eseményt, egy olyan történelmet, amely sosem történt meg! Hatalmas hévvel ünneplik a semmit, azaz a Szabacsi napot!

 

Sőt! A semminek hagyományőrző Egyesülete is van! Ez a Szabacsi Honismereti Egyesület! Hogy ezen, hogy tárgyalhatnak a semmiről ahhoz nagyon erős fantázia kell!

 

Persze azt értjük, hogy azért nem a Jetit, Supermant, Batmant vagy a Radai Rossebet ünneplik, mert azoknak nincs semmi hatalmi haszna, míg a Szabacsi Hagyomány a saját tehetetlenségüket leplező, személyi és családi kultusz építését szolgálja, de nem beteges ez egy kicsit?

 

Tisztelt Semmelweis Egyetem!

Tisztelt Dr. Csernus Imre Úr!

 

Veszélyes vagy veszélytelen a társadalomra, esetleg egy helyi közösségre nézve, ha valaki vagy valakik szürreális képzelt világukat erőltetik másokra, hogy ha mással nem is, akkor rájuk épített hamis történelmi hagyományokkal, felépített legendákkal éltessék magukat?

 

Nem-e kellene megnézni akár az Egyesület átszellemült tagjait, akár az egész szürreális esemény kitalálóit, hogy milyen szellemi állapotban vannak?

továbbá

 

Tisztelt Magyar Tudományos Akadémia!

Tisztelt Magyar Nemzeti Levéltár!

Tisztelt Ferenczy Múzeum!

 

 

A szürreális és valótlan világra épített Szabacsi hagyomány és Szabacsi nap egy olyan hamis látszatott szeretne képezni, mely szerint Szigetszentmiklós városa létét és életét egyetlen utcának, a Petőfi utcának és azon utca lakóinak köszönheti meg, amely természetesen teljes abszurdum és teljesen valótlan! Ezzel természetesen nem azt kérdőjelezzük meg, hogy ott nem éltek emberek és ők nem voltak fontosak, hanem azt, hogy Szigetszentmiklóson nem csak ők voltak és a várost nemcsak ők építették fel. Történelmi feljegyzések szerint ugyanis sokkal több kultúra, sokkal több hagyomány volt jelen és a várost ezek együttes hatása építette és fejlesztette ezt a települést, ezt a várost újból és újból újra.

 

Ezekhez a hagyományokhoz azonban olyan településrészek is hozzátették a magukét, ahol régen a szegények, a megalázottak éltek. Munkájuk, hagyományuk, lelkesedésük, túlélő képességük nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy ez a város bármennyi csapás is érte mindig menekült!

 

Csak, hogy ezek a hagyományok nem tetszenek a szürreális valóságot kitaláló semmi (Szabacs) őrzőinek. Az ezekről a területekről szóló történelmi hagyományok, tárgyi bizonyítékok a Szabacsi szürrealitást támogató Helytörténeti Múzeumban szőrén - szálán eltűnnek számtalan idős, emlékeit, hagyományait, kultúráit megőrizni vágyó hölgy és úr hatalmas bánatára és elkeseredésére!

 

Hova fordulhatunk? Hova fordulhatnak azok az emberek, akik szeretnék még megmutatni milyen hagyományok között, milyen kultúrában, milyen eszközöket használva és események mellett nőttek fel. Hogy megannyi arcból, hagyományból és történetből mi a város másik, ma eltiporni vágyott története?

Legvégül, pedig ismét

a Semmelweis Egyetemhez

és Dr. Csernus Imre Úrhoz

szeretnénk fordulni!

 

Vannak emberek és városunknak lakói, akik a város létét és életét befolyásoló döntéseknél szeretnek ott és szeretnek jelen lenni! Sőt! Olykor a Képviselő testületi ülésről felvételt is készítenek! Megélik mindazokat a szörnyűségeket, amelyek álláspontjuk szerint a város leszakadásához és elpusztulásához vezethetnek! Majd az események után 1 – 1,5 hónappal megjelenik egy Önkormányzati Újság, amely ugyanarról az eseményről egy teljesen más, rózsaszín ködös és csodálatos történetet mutat be! Rendben van-e ez így? S a társadalomra nézve nem veszélyes-e ez?

 

Megköszönjük szíves és

érdemi válaszukat!

 

 

 

Szigetszentmiklós, 2016 Július 1.

Tisztelettel:

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr608861960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása