Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A Képviselő testület helyett is: KÖSZÖNJÜK SZIGETSZENTMIKLÓS KIEMELKEDŐ TANÁRAIANK, DIÁKJAINAK A MUNKÁJUKAT ÉS SZORGALMUKAT!

2016. június 04. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület, amikor pár nappal ezelőtt Jaksa-Ladányi Emma képviselő Asszonytól azt olvasta, hogy Szigetszentmiklóson idén nincs érdemes diák és érdemes tanár nem akart hinni a szemének!

Abban a városban ne lenne érdemes tanár és diák, ahol közel 40 ezren élnek? Ahol egy diák esetében anno, aki könyvelő és programozói szakra járt mindkét szak az ő szakterületének választásában reménykedett? S amikor kiderült, hogy programozó, rendszergazda lesz (kiváló lett) a könyvelési szakma sírva fakadt, hiszen akkora tudásúnak tartották és akkora reménységnek? Szigetszentmiklós diákjaiból hányan és hányan jutnak el az egyetemre, lesznek jogászok, közgazdászok, bölcsészek, teológusok, tanárok? Hány és hány kiváló szakember, szobrász szintű tudással rendelkező karosszéria lakatos, a hegesztés észre vehetetlenségét, az anyag 100 %-os egyben létét biztosító röntgen hegesztő, finom és kiváló termékeket gyártón pék, cukrász, kedves eladó, kreatív kertész, vegyész, gyógyszerész lett? Hát ez nem kiváló? Nem kiváló és érdemes a munkájuk azoknak, akik ilyen remek tudósok és szakemberek lettek, illetve azoknak, akik abban segítettek, hogy ilyenek legyenek?

Szerintünk dehogynem!

 

És mély köszönet is jár nekik!

 

Mély köszönet azért, hogy olyan diákokból is, akiket mindenki csak lesajnál és butának néz tudást és szorgalmat hoznak ki és a felemelkedésére törekednek! Mély köszönet a türelmükért, ahogy a tudás rögős útján történő csetlés botlást, vagy az egyes korosztálynak megfelelő lázadozást elviselik, tűrik és nevelnek! Erről, pedig egy történet jut eszünkbe egy Buckai kis gyermekről:

 

A gyermek első osztályos volt! Vad és öntörvényű! Hajmeresztő dolgaival, mozgékonyságával sokszor érte el azt, hogy szegény szülei a szívükhöz kapjanak! Történt egyszer, hogy ez az öntörvényű kis nebuló benn ülve az iskolába egyszer csak felállt, közölte a tanító nénivel: „Unalmas vagy! Megyek vissza az óvodába! Mond meg anyáéknak, hogy ott keressenek!” Majd a kiment a teremből és a tanár néni gyorsan rátelefonált a portásra ki ne engedje! Azóta a kisdiák vissza ült a padba és tudásra éhes lett! Mi jár ezért, ha nem mély köszönet?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911                                                                     

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr198779438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása