Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

ARIES Kft: Egyre nagyobb a bérfeszültség! Egyre több a felmondás! - VAJON MIT CSINÁL A TULAJDONOSI BIZOTTSÁG?

2016. június 03. - Buckai Szövetség Egyesület

Az elmúlt napok és hetek során sokat írtunk Önöknek az ARIES Kft-ről és az ott található bérfeszültségről! Arról, hogy miközben ez a Szigetszentmiklósi Önkormányzat tulajdonában lévő és a környező településeket is ellátó szemétszállításért és lakótelepi hőgazdálkodásért felelős cég csak a vezetőjének 1 millió 450 ezer Ft-os fizetést ad és a további vezetők fizetése is fél millió körüli, addig a dolgozók, akik effektíve elvégzik a munkát 70 – 80 – 90 – 100 ezer forintos fizetésből, megélhetési gondokkal küzdve, alapvető munkahelyi körülmények biztosítása nélkül kénytelenek tengődni!

 

Azt is megírtuk Önöknek, hogy hatalmas elégedetlenség lengi körül a vállalkozást és bizony-bizony sztrájk hangulat van, miközben az olyan oldalakat, civileket, akik ezt a megjelenő és egyre nagyobb elégedetlenséget bemutatják hazugsággal rágalmazzák, s a dolgozók esetében csak az erről szóló bejegyzések hírek kedvelésének, megosztásának következménye van! Következmény a szőnyeg szélére állítás, vagy a kirúgással fenyegetés!

 

Persze felmerül a kérdés: Hogyan lehetséges ez? És hol élünk? Nincs egy munkavállalónak szabad vélemény nyilvánítási joga? A hatalommal a vezetőknek korlátlanul vissza lehet élni? Bármit meglehet tenni?

 

Továbbá hogy nem veszi ezt észre az Önkormányzat? S hogy nem veszi észre az Önkormányzati tulajdonú vállalkozásokat felügyelő tulajdonosi bizottság, melynek vezetője Jószai Attila (ÖSSZEFOGÁS)? Tudnak egyáltalán a bérfeszültségről?

 

Ha tudnak, akkor helyesnek találják a milliót meghaladó fizetés mellett a milliós jutalmakat, a dolgozók bérének rendezése helyett? Nem érzik azt, hogy ebből probléma lehet? Tudják azt, hogy csak ma két ember ment el? Köztük egy sofőr, aki a vállalkozásnál 8 évet húzott le? És ez a tendencia tömeges méreteket kezdet ölteni az elmúlt hetekbe? Tudják azt, hogy a dolgozók el vannak nyomva? Hogy hivatalosan egyiküknek sem lehet a propagandától eltérő véleménye?

 

Ha nem tudnak, akkor megtudnák mondani, hogy mit csinálnak? S hogy lehet az, hogy mindez nem jutott el részükre?

 

Igaz tudjuk Szigetszentmiklós egy furcsa település! A megélhetési gondokkal küzdő munkavállaló fogja be a száját az ARIES szerint! Egyébként is „minden rendben van”! Igaz, hogy kiárad a fekália folyton folyvást, „az csak rendkívüli esetekben fordul elő” legalább 6 éve 3-szor minden hónapban, ja és többek között emberi ürülékkel párosulva éppen az ARIES előtt! És persze „korrupció sincsen”! Az országban mindenhol van, de Szigetszentmiklós olyan rendes település, hogy éppen itt sosem volt, sosem van és soha nem is lesz! Ja és ezt éppen az Önkormányzati többséggel oly egységes szellemi közösséget alkotó állítólagos Szigetszentmiklósi ellenzéktől vagy mitől tudhattuk meg! Nem számít, hogy akkora a költségvetésünk, mint amekkora például Budaörsnek van és 9,5 millió forint megy el egy napos gasztrónapra, ahogy 14 millió forint a Szabacsi napra, de nincs pénz se városfejlesztésre, út és járda építésre, Buckai Víz és Csatorna károsultak kártalanítására, Önkormányzati cégek, példuál az ARIES Kft alkalmazottjainak normális bérrel való ellátására, de ezekre, meg persze a vezető milliós fizetésére, több milliós jutalmazására na arra van!

 

A tulajdonosi bizottság elnökétől megtudhatjuk, hogy őt és csapatát a szakmaiság lengi körül. Vajon szakmai az, ha egy Önkormányzati tulajdonú céget bérfeszültség, dolgozói alul fizetés és meg nem becsülés miatt hagynak puska poros hordóvá válni? Vajon a szakmaiságot sugározza a rengeteg felmondás és a sztrájk kilátásba helyezése? Ez mind szakmai?

 

SZERETNÉNK VÁLASZT KAPNI!

 

 

 Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr538776580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása