Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Lakossági és Szakmai Fórum volt a Csepeli HÉV-ről a szerdán a Csepeli Munkásotthonban!

2016. május 28. - Buckai Szövetség Egyesület

Ezen a héten szerdán Csepelen a Munkásotthonba szakmai alapokon nyugvó lakossági fórumot hívott Hudák János Csepel PM-es Önkormányzati képviselője!

A három meghívott vendégelőadó egyikeként olyan a közlekedési világ olyan elismert személyeivel voltunk együtt, mint Bíró Endre a Metróért Egyesület vezetője, vagy Ekés András a Mobilissimus vezetője! Nagyon nagy megtiszteltetés volt őket megismerni és velük együtt szerepelni!

Mi az agglomerációt, tehát térségünket képviseltük, amely most túlnyúlt a Buckán, Szigetszentmiklóson, hanem megjelentettük Halásztelek, Lakihegy, Szigethalom és Tököl érdekeit is! Azt, hogy a térségben élő 73 ezer embernek legalább olyan fontos a Csepeli HÉV léte, nem léte, mint ahogy Csepel teljes lakkosságának is!

Elmondtuk álláspontunkat, melyek szerint a villamost egyáltalán nem tudjuk támogatni, szerintünk eljöveteli fizikai akadályokba és abszurdításba torkolna, miközben az egyesített Csepeli és Ráckevei HÉV-nek legalább Kálvin térig kellene elmennie első ütembe, ahol további kettő Metróra van csatlakozása!

Elmondtuk, hogy voltak olyan álláspontok, amelyek az ötös metró eljövetelét a 4-es metróéval vetették össze, de ez a tervezet pályavonal jelentőségében és forgalmában is sokkal nagyobb lenne! Ráadásul nem azt kérjük, hogy egyszerre csinálják meg, hanem fokozatosan és kis lépések politikájában! Ebben első lépés a Kálvin téri egyesítés! Így kivitelezhető lehetne!

A Csepeli HÉV déli meghosszabítását is felvetettük, mellyel az Auchan Sziget, Lakihegy, Halásztelek és Szigetszentmiklós nyugati részének érintésével Gyártelepet lehetne elérni megsegítve a teljes térséget ezzel!

Közlekedésfejlesztési kérdésként felmerült a Gerinc út kérdése, amely északon is elkészült és délen is, de mind az északi Csepeli rész, mint a déli Szigetszentmiklósi rész egyik ága a túlzsufolt II- Rákóczi Ferenc útba vezet! Elmondtuk, hogy szorgalmazni fogjuk a középső szakasz megépülését is!

Mi akármi és akárhogy is lesz a végsőkig ki fogunk állni a Csepeli HÉV-ért és a majdani 5-ös metróért valamint ezek technológiai fejlesztéséért! Szerintünk nincs ennél jobb opció!

Köszönjük a meghívást és a továbbiakban

is összefogunk mindenkivel, aki nemes és

tradicionális, de mindenképpen

fejlesztendő érték megmentésén

fáradozik!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr548754108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása