Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós és a Történelem: HOL IS VOLT ALSÓ ÉS FELSŐ BUCKA?

2016. május 27. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós történelme tele van hiányokkal, kérdésekkel és feljegyzésbeli ellentmondásokkal! Sőt célokkal, hogy egyes településrészek (Bucka) történelmét, az ott valaha is élt emberek sikereit töröljék el. A Buckai Szövetség Egyesület, mint már korábban is leírta abban érdekelt, hogy Szigetszentmiklós város különböző városrészeinek minden valódi történelmét felkutassa, bemutassa, értékeit megőrizze! Továbbá érdekelt abban is, hogy a minden a várost valaha is építő családot bemutasson érdemeit is kiemelve, s nem csak azokat, amelyeket egyes körök szeretnének kiemelni! Minden építő kézért ugyanis hatalmas köszönet jár! Függetlenül attól, hogy az építő kéz Buckai volt, vagy nem Buckai!

 

De a Bucka kapcsán felmerül mégegy kérdés! Kik ma itt élnek a területet melyet mi is védelmezünk csak úgy ismerik, hogy Bucka, de ez valójában az Alsóbuckai terület. Felmerül hát a kérdés hol lehetet Felsőbucka? Egyes a városról szóló feljegyzések szerint a város északi részén szinte Királyerdőnél, mások a mai Hormann környékét datálják ide és erről írtak írásos feljegyzéseket! Megint mások szerint a lakótelep egy része tartozott ide! Legvégül, pedig vannak olyan felvetések is, hogy ha névleg ki is jelöltek egy területet, amit így neveztek valahol és valamikor, de ott sosem élt ember! Érdekes kérdés nem? Volt akkor hát Felsőbucka vagy sem? Ha volt, akkor hol volt és ma miért nincs meg? Milyen közösség élt ott és milyen az Alsóbuckában? S végül, de nem utolsó sorban, ha volt Felsőbucka is, akkor miért csak az Alsóbucka maradt meg?

 

Utána fogunk járni, hogy tisztázzuk ezeket a kérdéseket!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr438751594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Felsőtagéskirályerdő 2017.12.27. 13:10:41

Üdvözlöm!

Felsőtag és Felsőbucka:
www.dunamentiforum.hu/data/pdf/2013_junius.pdf

Tisztelettel: Zachár László
süti beállítások módosítása