Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklósi Orvosi Ügyelet - Válaszok helyett ránk csapták a telefont

2016. május 22. - Buckai Szövetség Egyesület

Egy 2010 Augusztusában történt haláleset óta, amikor is egy kedves barátunk, tagtársunk (Vincze Béla) életét vesztette az orvosi ügyelet előtt a 40 perc alatt Pesterzsébetről kiérkező mentők, valamint a defiiblirátorról és annak hollétéről semmit sem tudó ügyeleten dolgozó egészségügyisek miatt a Szigetszentmiklósi Orvosi Ügyeletet folyamatos ellenőrzés alá vontuk és vonjuk! Ugyanis veszélyes egy városra nézve, ha az orvosi ügyelet munkatársai nincsenek azzal tisztában, hogy hol van az újra élesztő készülék!

Miután az elmúlt időkben hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb történetek kapnak szárnyra az orvosi ügyeletről és újra, köztük gyermekes szülőktől származó rémtörténetek is a mai nap során úgy döntöttünk, hogy ismét az orvosi ügyelettől megkérdezzük: Ha most oda mennék vajon tudnák-e hol található a defiblirátor? Még az a kérdés csak-csak választ kapott, hiszen azt mondták ott van a kocsiban és a nővér szobában, de arra már nem válaszoltak, hogy össze van-e már kötve a rendszerük a mentők és a Szigetszentmiklósi körzeti orvosok rendszerével, hogy megfelelően tudjanak kezelni egy-egy beteget.

 

A második kérdés azért volt kiemelten fontos, mert a Szigetszentmiklósi Önkormányzat jogi referense, Dr. Dániel Dóra egy megkeresésünkre válaszul azt írta, hogy nincsen szükség a mentők, az orvosi ügyelet és a körzeti orvosok összehangolására. Álláspontja szerint a betegek kapnak orvosi kartonokat, melyeket magukkal vihetnek a különböző ellátások helyszínére! Ez már csak azért is képtelen ötlet, mert mi még nem láttunk olyan embert, aki minden pillanatban az orvosi papírjaival karöltve élne! Márpedig, ha nem tudják az egyes szakszolgálatok, hogy kinek milyen különleges betegsége van, mely hatóanyag, vagy gyógyszer az, amely ránézve veszélyes és beadják abba akár egy ember bele is halhat!

 

Éppen ezért, mivel emberéletekről van szó tervezzük azt, hogy hamarosan hatósági tanukkal fogunk érkezni! A rendőrség munkatársait kértük fel arra, hogy tanúskodjanak nekünk az ügyeleten megtalálják-e a defiblirátort avagy se! A tárgyalások még zajlanak, de váratlan időpontban szeretnénk megejteni, amikor az ott dolgozok éppen nem számítanak arra! Hiszen működésében szeretnénk a rendszert látni! Még mindig félnünk kell vagy már nem?

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr178739500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása