Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

SZIGETSZENTMIKLÓS - POSTAI ÜGYEK

2016. május 22. - Buckai Szövetség Egyesület

Tértivevényt láttunk és elgondolkoztunk azon, hogy Posta! Már korábban is írtunk arról, hogy mekkora problémát is tud okozni ez az intézmény egy-egy lakosnak, vagy egy-egy adózónak, ha postás mondjuk úgy dönt az értesítőt nem dobja be, nem tájékoztat csak egyszer a levél mondjuk az adóhivatalnak vissza megy! S úgy indulnak el szankciók, hogy az a lakó vagy az adózó nem is tud róla, így nem is tud mit tenni ellene!

Ma azonban egy másik oldalról vizsgáljuk meg a postát! Szigetszentmiklósi oldalról! Arról az oldalról, hogy ha a város egyes területein élünk hogy és hol érhetjük el!

Jelen cikkünket egy képpel aposztrofáljuk ez a kép az, hol helyezkednek el Szigetszentmiklóson Posta kirendeltségek és hol lehet intézni a Postai ügyeket! Jól látható, hogy nagyon egy központ köré centralizálódik, miközben vannak olyan városrészek (Bucka, Üdülő sor, Oázis és környéke), ahonnan nagyon messze van és szinte elérhetetlen. Persze a Posta kiírására lakoslétszám és távolság is vonatkozik! Ha meghatározott távolságon belül meghatározott lakos létszám mellett van posta, akkor nem kell új posta, de ha nincs akkor erre szükség van!

Már pár évvel ezelőtt is feltűnt Szigetszentmiklós postai elhelyezkedésének aránytalansága és levelet írtunk a Magyar Postának! A Magyar Posta a hosszú levelezés és kezdeti passzivitás után leírta, hogy biztosanak neki megfelelő helyet és megfelelő finnanszírozást, akkor ő semmi jónak elrontója nem lesz! A labda az Önkormányzat térfelére pattant. Nekik kellene biztosítaniuk ilyen helyet és helységet! Mi a majdani Csépi út buszfordulóba kértük, hiszen a nagybuszhoz akkor is ragaszkodtunk és azóta is kérjük, de eddig csak a dacos nem és nem és nemet kaptuk!

Most az ügyet nemcsak a nagybuszért való küzdelem jegyében, hanem a postai elérhetetlenség jegyében is újra elővesszük és igyekszünk arra ösztönözni az Önkormányzatot, hogy Szigetszentmiklós postai elhelyezkedése arányos legyen! Arra, hogy igenis a Bucka is, az Óázis környéke is, s talán még az Üdülő sor környéke is (bár utóbbi a legenehezebb dió) postát érdemel!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr588738782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása