Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szabacs: Nem veszélyes 14 + 1 millió forintért nem létező dolgot ünnepelni?

2016. május 18. - Buckai Szövetség Egyesület

Az elmúlt hetek, hónapok és évek során – ezt kevesen tudják – annak jártunk utána, hogy mi is az a Szabacs és mit ünnepelnek alatta! Nos kiderült, hogy Szabacs területe, hagyománya, népe sosem létezett ez a szó és a köré épített minden csak egy fikció. No, de Szigetszentmiklóson van Szabacsi Honismereti Egyesület, van Szabacsi nap. Hogy ünnepelhetik a semmit? S ha már a semmit ünneplik, akkor a létezőt azt miért nem? Miért nem mesélnek arról, hogy milyen hagyományok éltek a Buckában, Lakihegyen vagy hogyan éltek a népek a város északi részén közel Csepelhez?

 

„ – Tessék mondani! Nem veszélyes fikciókat ünnepelni?”

„ – A képzelt világban élés éppúgy lehet veszélyes, mint veszélytelen! A kérdés az az, hogy a más tudatállapotban élő csak önmaga akarja átélni és élvezni ezt az állapotot vagy másra is rá akarja kényszeríteni!”

„ – De a képzelt világnak egy 14 milliós ünnepe van, amelyet úgy hívnak, hogy Szabacsi nap!”

„ – Igen! Ez valóban a veszélyesebb kategóriaként hat, de meg kell tudni, hogy mindezt az illetők, hogy élik meg saját köreiken belül!”

„ – Például egy ilyen honismereti kör ülésein, ahol a nem létező dolgokról diskurálnak?”

„ – Pontosan! Az ott elhangzó célok, meglátások és használandó eszközök határozzák meg azt, hogy egy nem létező dolog ünneplése a társadalomra veszélyes vagy csak megmosolyogtató, de ártalmatlan eset! „

„ – Célszerű lenne hát szakemberrel elmenni egy ilyen ülésre? „

„ – Mindenképpen!”

 

Aki tehát tudja, hogy mikor van a Szabacsi Honismereti kör ülése kérjük szóljon nekünk, hogy meglátogathassuk azt!

Tudnunk kell, hogy féljünk ezentúl vagy ne féljünk!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr448729226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása