Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Minden mindennel összefüg: Csatorna, Bucka csatorna, Buckai Víz

2016. május 08. - Buckai Szövetség Egyesület

Az elmúlt hetek, hónapok és évek során a Buckai Szövetség Egyesület számtalan esetben mutatta meg a csatornázás, a Bucka csatornázás vagy a Buckai Víz problémáit és anomáliáit!

 

Bemutattuk, hogy a kivitelezés során milyen károkat tudtak okozni, hogy mit hagytak ki és milyen problémákat gerjesztettek elő! Bemutattuk 6 éven át és folyamatosan a Határ úti fekália áradatot. Bemutattuk, hogy a Buckai Víz ügye hogyan alakult.  Hogy van, aki a 90-es években elérte, van akinek már megvolt és úgy jött ide a 2000-es évekbe és van, aki bár kifizette évek óta csak küzd és küzd érte! Küzd úgy, hogy 2001-ben a cián botrány és a Bucka-tó szennyezési botrány során kiderült a talajvíz mennyire szennyezett és veszélyes is! Ott láthatjuk, hogy egyes emberek egészséges vízhez való Alaptörvénybe rögzített joga se érvényesül és nem is teljesül!

 

Megláthatták, hogy voltak, akinek a kertjébe dobták be a csöveket leásás helyett, másnak a kerítését, megint másnak a házát és élete munkáját tették tönkre! Láthatták, ahogy utcákat árasztottak el vagy utakat úgy hoztak helyre, hogy az nem sokkal utána még az eredetinél is sokkal rosszabb lett! Esetleg vastörmelékkel telített építési törmelékkel szórták fel!

 

Barátaink rámutattak arra, a Bucka csatorna beruházás nem csak a Buckára terjedt ki és nem csak a szennyvíztározó bővítésére, hanem a Gyári út egyes ingatlanjainak és az Akácfa körút egyes ingatlanjainak újra csatornázására is!

 

Rámutattunk arra, hogy míg az RSD beruházás 176.175 Ft-ba, addig a Bucka csatorna beruházás 251.000 Ft-ba került, valamint mérő óra nélkül a vezetékes víz tűzcsapjáról pazarolva és pacsázva locsolják a város útjait a természetes vizek felhasználása helyett! Úgy, hogy más arról a vízről csak álmodik!

 

Azt is bemutattuk, hogy a Bucka csatorna az osztatlan közös tulajdonoknak mit jelent! Hogy képesek lennének egy 24-es osztatlan közös tulajdonnak egyetlen leállást adni, vagy mást 250 – 300 méteres vezetékre és ásásra kötelezni, miközben a törvény másodlagos leállásra vonatkozó passzusát a fizikai indoklásra hivatkozással döntéshozóink nem ismerik, vagy nem akarják ismerni! Ráadásul egyik hivatal a másikra hárít, miközben az Önkormányzat a hálózat gazdája és tulajdonosa is!

 

Elmesélték nekünk a lakók, hogy kétlakásos szűk zsákutcába az utcát 8 – 10 méter szélessé kellene tenni! Mert mi van, akkor, ha éppen oda a mentő, a tűzoltó, a rendőr, a kukás egyszerre érkezik!  Hogy fognak akkor közlekedni?? Na ugye, hogy abszurd!

 

Megint máshonnan felreppent a víz és a csatornadíj! Hogy egy településen belül 137,2 Ft eltérés van! Mégis hogy lehetséges ez? De legfőképpen miért?

 

És akkor még nem beszéltünk a Komp utcai kiáradásról, a Bucka csatorna első fordulójának 183 milliójáról, melyet megoldani nem sikerült, de iskolai parkrekonstrukcióra ebből költeni, az egyik képviselő anyjának házát 4-szeres áron ezután megvenni azt igen! Igaz az utóbbi már a második forduló terhét képezi! Ahogy nem beszéltünk a csatornázás során a beruházásból kihagyott utakról (pl.: Iglice utca) a meg nem talált Csepel Autógyár vezetékekről, a szennyvízfordítóról a játszótér mellé, a lakásba terjedő bűzről azoknál, akiknek sikerült rákötni és megannyi – megannyi történetről sem! Ezek ugye önálló történetként is megállják a helyüket! Önálló történet lehetne, hogy a Bucka csatornával együtt a Szennyvíztisztító telep bővítése is bekövetkezett, de a régi rész korszerűsítése nem! Arra újra kell költeni! Arra kérnek pénzeket!

 

Azonban hiába állják meg önállóan is ezek a történetek a helyüket lassan be kell azt látnunk és mutatnunk, hogy ezek egységes rendszert alkotnak! Be kell mutatnunk és látnunk, hogy ezek egymásra épülnek! Ha megértjük, hogy hogyan épül fel a rendszer, belátjuk mekkora is a probléma és a baj! Belátják a Buckai Vízesek és a Bucka csatorna károsultjai csak egymásra számíthatnak! S csak összefogva és egységben lehetnek erősek!

 

Éppen ezért ennek bemutatására fogunk törekedni!

 

A korábbiak során ígértük Önöknek, hogy azoknak az eseteit, akik jelentkeznek, hogy náluk problémát, kárt okozott a Bucka csatorna, ha jelentkeznek panaszaikat eljuttatjuk a megfelelő helyekre! Ezt azóta is folyamatosan fenntartjuk és csináljuk is! Bárki akinek ilyen problémája van nyugodtan jelentkezzen, ne szégyenkezzen, segítünk!

 

Ahogy segítünk mindazoknak, akiknek a Buckai Vízek körül van problémája! Már korábban kifizették, de nem kapták meg! Olyan drága, hogy sosem érik el! Vagy bármi más a probléma ezen a téren megvizsgáljuk és ott leszünk mellette!

 

A problémákat e téren a végtelenségig tudnánk folytatni, de ha összefogunk van esélyünk leküzdeni ezeket! Egyenként azonban elbukunk! Egységben az erő! S úgy nagyon erősek vagyunk!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr958697580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása