Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület: Egyéni történelmi gyűjtésbe kezdünk! A Bucka történelmébe!

2016. május 08. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület számtalanszor járja a Bucka útjait és ül le ma már idős és őshonos Buckai emberekkel! Mesélnek! Mesélnek arról, hogy hogyan élték túl a világháborút! Hogyan élték meg, hogy őket bombázták le a Csepel Autógyár helyett! Mesélnek, hogy hogyan lehetett ezt feldolgozni és hogyan éltek nap, mint nap rettegésben! Aztán mesélnek arról hogyan éltek szegényesen, s kreatívan az ínségesebb időkben!

„ – Csókolom! Itt azért elég sok emlék van a régi Buckáról! Miért nem tetszik ezt bevinni a helytörténeti múzeumba?”

„ – Óóóó édes fiam! Most kulákok és kék kötényesek irányítják ezt a várost! Ők mindig is lenézték a szegény Buckaiakat! Ezt nevelték beléjük! Ha ezeknek bármit a kezükbe adnék, mivel zsigerből utálják a Buckát azonnal eltűnne!”

„ – De ma már nem csak szegények élnek itt, hanem jobb módúak is, köztük tanult mérnökök, orvosok, tudósok és vállalkozók is!”

„ – Teljesen mindegy! A kék kötényesek és a kulákok a Bucka gyűlöletét sosem fogják kinőni!”

„ – De akkor mit lehet tenni? Hogyan lehet megőrizni ezeket a régi értékeket és hagyományokat?”

„ – Nem tudom édes fiam! Kellene olyan ember, aki a Buckát szereti és a Buckaiakat embernek nézi! Kellene aki ezekre a dolgokra tud vigyázni, hogy 200 év múlva is meglehessen mutatni!”

„ – Értjük és igyekszünk segíteni!”

 

A Buckai Szövetség Egyesület az elkövetkező időkben történelmi szakemberekkel és múzeumokkal veszi fel a kapcsolatot, hogy hogyan lehetne megőrizni a Bucka történelmét, ha a lakosság idős rétege a helytörténeti múzeumba és a jelenlegi városvezetésbe nem tud megbízni!

 

Nem hagyhatjuk értékeinket és kultúránkat elveszni!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr248696414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása