Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Víz és csatorna Szigetszentmiklóson? - Vannak dolgok, amiket nem értünk!

2016. május 03. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület sokat gondolkozott azon, hogy hogyan tegye fel kérdéseit, de vannak dolgok, amiket nem ért a víz és csatorna díjazása és csatlakozása körül. Nézzük ezeket:

 

Szigetszentmiklóson a víz csatlakozási díja 190 ezertől kezdődik, de lehet akár 400 ezer forint is. Ehhez jön hozzá az akna és a belső kialakítás is! Szigethalmon ugyanez 80 – 100 ezer Forint! Tudtunkkal azonosak a terepviszonyok! Mégis hogyan lehetséges ez?

 

Az Energia Hivataltól megtudtuk, hogy a csatorna és víz csatlakozási díjakat a viziközmű társulat és / vagy az Önkormányzat valamint annak képviselőtestülete határozza meg! A Bucka csatornánál ez egy ingatlanegységre 251.000 Ft, míg az RSD-re 176.175 Ft! Mégis mi eredményez 74.825 Ft-os csatlakozási díj eltérést a város két különböző pontján elhúzódó két különböző csatorna beruházásába?

 

Lakihegyen a vízdíj köbméterenként 218,9 Ft, míg a város minden más részén 356,1 Ft. A Polgármester 2014-ben azt ígérte, hogy az árakat egységesíteni fogja méghozzá úgy, hogy a Szigetszentmiklósi árakat viszi le a Lakihegyi szintre! Mégsem sikerült! S, hogy lehet az 137,2 ft eltérés van egy közigazgatási területen belül? Itt jegyeznénk meg, hogy Szigethalmon 240,3 Ft, Kiskunlacházán 151,2 Ft, míg ami szinte borzalmas, de Taksonyban 474,3 Ft. Érti ezt valaki?

 

Bizonyos esetekben, ha az emberek csatornára akarnak csatlakozni, akkor a csatlakozást lehetetlen helyre, a házuktól közel 250 – 300 méterre kellene vinni az osztatlan közös tulajdon állapot miatt! Merthogy ezt írja a törvény és minden további a szolgáltatón múlik! Csakhogy a főszabály mellett a törvényben ott van, hogy ha fizikailag indokolt, akkor lehet másodlagos leállás is! Máskülönben, pedig miért a szolgáltató dönti el? Ő csak egy bérlő, üzemeltető! Az Önkormányzat a hálózat tulajdonosa! Miért nem a tulajdonos rendelkezik?

 

Sokszor fordultunk már a Vízművek felé, hogy horribilisek az árak! Az mondták nem tudnak mit tenni az Energia Hivatal írja elő! Az Energia Hivatal elmondta, hogy ő csak a maximális árat írja elő! Alá lehet menni, csak főlé nem! Miért kell hát a maximális árat alkalmazni?

 

Vannak még dolgok amiket nem értünk, de nem akarunk Révai Nagylexikont írni!

Viszont, ha Önök értik,

akkor kérjük szóljanak!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr138682752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása