Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

ELLENTMONDÁSOK KÖZÖTT! - Most ki nem mond igazat?

2016. április 27. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület a Gyártelepi zebra őszinte öröme mellett tovább olvasta a mai előterjesztéseket! Míg nem elért a 15-ös napirendi ponthoz, melyet most idézünk:

 

Határozati javaslat

Szigetszentmiklós Város Képviselő-testülete úgy dönt, hogy

1.) Önkormányzati kapacitásbővítést célzó beruházások megvalósításához finanszírozási forrásként      2016. évben 580.000 eFt hitelt vesz fel az alábbi feladatok megvalósításához:

            a.) 16 tantermes általános iskola építéséhez területvásárlás      95.000 eFt,

            b.) Régi szennyvíztelep rekonstrukciója                                    157.700 eFt,

            c.) Határ úti szennyvíz csatorna kapacitás bővítése                71.250 eFt,

            d.) Városi Csapadékvíz hálózat tervezése                                   126.050 eFt,

            e.) Kézilabda edzőcsarnok építéséhez                                         130.000 eFt-ot.

2.)      a.) a hitel összege 580.000 EFt,

b.) a hitel futamideje 20 év, 2016-2036 évig,

c.) hitel türelmi ideje 4 év, rendelkezésre tartási idő 4 év,

d.)   a hitel lehívása a beruházás teljesítésének arányában történik,

3.)   a hitel felvételére a pályázat sikerességére tekintet nélkül, beszerzési eljárást indít, amelynek lefolytatására felkéri a Közbeszerzési Bizottságot,

4.)   felhatalmazza a polgármestert, hogy az 1. pontban meghatározott finanszírozás lebonyolításához szükséges intézkedéseket tegye meg.

Ez a javaslat több, mint meglepő a Fővárosi Vízművek legutóbbi levelének alábbi részét illetően:

 

„A levelében említett tisztított szennyvizet szállító – Határ úton található – vezetéken fellépő hibákat kijavítottuk. A javítások óta, az érintett terület teljes mértékben kiszáradt.

 

A javítások során tapasztaltak szerint a problémát többnyire a csőtokokban fellépő tömítetlenségek okozták.  Az érintett vezetéket társaságunk a jelenlegi állapotban vette át üzemeltetésre, az korábban csak részlegesen került felújításra a megnövelt kapacitású szennyvíztisztító telep valamint a Bucka városrész tisztított szennyvízének elvezetése érdekében. A meghibásodások jellemzően a régebbi szakaszon jelentkeztek. Társaságunk folyamatosan javítja és megerősíti a csőtokokat a további meghibásodások elkerülése érdekében.”

 

Hogy is van ez?

 

Van először is a Határ út, amely alatt elmegy Szigetszentmiklós központi csatornavezetéke! Amikor megtervezték Szigetszentmiklóson 11 ezren éltek, míg most hivatalosan 38 ezren nem hivatalosan 40 ezren! Az egyre nagyobb lakoslétszám és az újabbnál újabb területek becsatolása 2010 környékére oda vezetett, hogy túlterheltség és túlnyomás hatására a legkisebb esőzésnél az úttestre árad ki a szennyvíz, köztük az emberi fekália!

 

Immáron 6 éve hívjuk fel a figyelmet, hogy ez nincs rendbe és ez egyre nagyobb probléma lesz! Először a lakosság volt a hibás, illetve az illegális rákötők! Miután ezt nem fogadtuk el másodjára hitelfelvételt és majd megoldjukot ígértek! Hogy őszinték legyünk ez sem a legjobb válasz a fennálló probléma mellett, ezért a bérlőként a területünkön basáskodó Fővárosi Vízműveket is megkértük lépjen ebbe a kérdésbe! A Fővárosi Vízművek, ahogy most Önök is olvashatták azt írta a problémát helyrehozta! A helyrehozta, akkor miért is kell az Önkormányzatnak 71 millió 250 ezer forintot felvenni hitelként erre? Egyértelmű! Azért, mert még mindig fennáll a probléma!

 

Egyébként a horribilis, a környező településekhez képes három és négyszeres árképzést alkalmazó hálózat bérlő Fővárosi Vízműveknek nem ez az első mellébeszélése! Korábban az árképzés során írta le, hogy árait az Energia Hivatal határozza meg! Az Energia Hivatal, pedig leírta, hogy ő a maximális árat írja elő és alá menni lehet! Tessenek mondani! Miért kell a Fővárosi Vízműveknek a maximális árhoz ragaszkodni?

 

S a Határ úti fekália áradat kapcsán az Önkormányzat vagy a Vízművek nem mond igazat? Fenáll a probléma és azért kell a 71,25 millió forint (szerintünk ez így lehet) vagy a Fővárosi Vízművek, aki szerint már nem! Ha nem áll fenn, akkor a 71 millió 250 ezer forint mire is  megy el?

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr898668338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása