Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Kegyetlen válaszban a Fővárosi Vízművek

2016. április 22. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület folyamatos levelezésben áll a Fővárosi Vízművekkel. Általában a tájékoztatások jelentős részéről sajnos kiderül azok valótlan tartalma, de:

Önök talán már láthatták a Fővárosi  Vízművek Zrt által ma adott válaszlevelet, amelyben több meglepő válasz és a társaság által gyakorolt önfényezés mellett egyetlen részt szeretnénk kiemelni:

„A társaságunk által beszerzett anyagok és eszközök, valamint a munkavégzés díja nem település függő, mivel ugyanolyan anyagokat használunk a teljes szolgáltatási területünkön.”

Ezzel a tényközléssel, ha nem egy Fővárosi szolgáltatóról lenne szó nem is lenne baj, de ugyanolyan árszabást felszámolni mondjuk egy Budapest Üllői út felbontásáért, mint egy Szigetszentmiklós Csépi út felbontásáért a Buckai Szövetség Egyesület számára aránytalanságnak tűnik!

Szeretnénk ugyanakkor erre is felhívni a figyelmet:

„Társaságunk más szolgáltatók árképzésével kapcsolatban nem tud bővebb tájékoztatással szolgálni, mivel arról az egyes szolgáltatók tudnak nyilatkozatot tenni.”

Ez a tényközlés is rendben lenne, ha a különböző szolgáltatók és egymás melletti, azonos terepviszonyokkal rendelkező települések még ha más az infrastrukturális fejlettségük nem 3 – 4 szeres áreltéréssel működnének! Mivel azonban ekkora az eltérés mértéke ez sehogy sincsen renbden!

A Buckai Szövetség Egyesület éppen ezért levelet fog írni a Versenyhivatalnak, amelyben kéri az árképzés felülvizsgálatát, valamint horribilis mértékének magyarázatát!

Különlegességként szeretnénk itt még megjegyezni, hogy éppen a tegnapi napon kaptunk másolatban egy vízbekötés díjazását. Eszerint kerekítve 192.000 Ft a vezetékes díj csatlakozása + 55.000 + Áfa a tervezési díj és 70.000 Ft + Áfa a vízóra akna. Ebben még nincs benne a kerten belüli kialakítás és a lakásba bevitel se.

 

Ha ezeket a mértékeket figyelembe vesszük, akkor már érthető miért ágál a Szövetség a túlárazás ellen és miért felháborító kiemelten a Buckai Vízesek ügye, akik bár egyszer már befizették a hozzájárulás mértékét, mégis különböző trükkökkel befizetéseiket elakarják évültetni és újra, immáron horribilis hozzájárulási mértéket kérni, mintha eddig nem fizettek volna semmit sem!

- CsCs –

BSZ elnök

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr898654974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása