Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Óvodák: Levelet kaptunk a Belügyminisztériumtól, ahol leírták az Önkormányzatok hogyan tudnak pályázni!

2016. április 14. - Buckai Szövetség Egyesület

 

A Belügyminisztérium válaszolt a Buckai Szövetség Egyesület levelére, amelynek két oldalas leveléből az első oldalt itt, a másodikat, pedig itt tudják elolvasni! A Szövetség korábban leírta, hogy Szigetszentmiklós városa azon szerencsés települések közé tartozik, ahol sok a gyermekáldás és sok a kisgyermekes család is. Sajnos azonban kevés a férőhely például az óvodákba, melynek eredményeképpen konténerekbe, túltelített csoportokba, vagy környező települések óvodáiba kényszerülnek városunk gyermekei, legrosszabb esetben pedig  nem tudják őket elhelyezni, ezért otthon maradásra kényszerülnek!

 

 

Otthon maradásra kényszerülnek úgy, hogy hamarosan minden 3 éven felüli gyermek óvoda elhelyezését kell biztosítani! S bár a városunk a Sas utcai óvoda bérleményével terhelt, ahol euró alapon bérlünk egy óvodát két óvoda áráért, amely sosem lesz a miénk, s amely a városi költségvetést jócskán megterheli mégis városi szintű óvoda építésre és bővítésre szükség van és szükség lesz! Itt jegyeznénk meg, hogy mi csak az Önkormányzati tulajdonú hosszú távon használható óvodát tudjuk kultiválni és újabb bérleményt, ideiglenes és átmeneti megoldást nem!

 

Az elmúlt években bebizonyosult, hogy azon döntéshozóknak, akik a konténer óvodákban és bérleményekben azért gondolkoztak, mert szerintük a magas gyermek létszám csak ideiglenes lesz nem volt igazuk! A magas gyermeklétszám ugyanis folyamatos…Sőt! Egyre inkább fokozódik! Így az átmeneti megoldások helyett a végleges és tartós megoldásra, a túlzsúfoltság és a kétségbeejtő állapotok felszámolására kell koncentrálni!

 

 A Belügyminisztérium, pedig leírta azt, hogy milyen lehetőség van pályázni és mik a keretek! Csak bízni tudunk abban, hogy az Önkormányzat ezt kivételesen nem fogja elrontani ugyanis elküldtük változatlan formában nekik is!

 

 

Csizek Csaba

06-70-70-15-911

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr448615078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása