Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Zsák utca hegyek: Fokozódik a Lankás utca és környékének problémája

2016. április 12. - Buckai Szövetség Egyesület

Évek óta harcolnak a Buckai lakosok a Buckai zsákutca gyártás ellen, amikor is utakat, átjárókat, összekötő lejáratokat adnak el, s jutatnak magánkézbe… Miközben évek óta mutatja be a Szövetség, hogy ez mekkora probléma, amelynél már pattanásig feszült a helyzet.

A Szigetszentmiklósi Önkormányzat ki tudja milyen felindulásból évek óta magánosít minden egyes talpalatnyi földet, amit csak lehet a Buckában, s ebben az sem számít, ha egy csirke telep helyén 32 lakás jelenik meg, vagy eltűnik egy fontos és összekötő utca, amelynek helyén betonkerítés és hatalmas ház van! Így szűnt meg például az Iglice utca Csépi útat az Ádám Jenő sétánnyal összekötő útszakasza, vagy tűnt el a Csépi út Éden utca és Tűzoltó utca közötti részén található Dunaparti lejáró, ahogy így lett például egyre nagyobb problémája a Lankás utcába élő kisgyermekes autóval nem rendelkező családoknak és időseknek is.

Első kijáratuk a Csépi útra az egykosi Bútorasztalos kerítése mellett volt! Azt azonban a Bútorasztalos lezáratta, mert állítólag szemetet dobáltak a kertjébe! Ezt követően a Lankás utcaiak a Sarki Hörpintőn keresztül annak engedélyével jártak ki. A Sarki Hörpintőt azonban eladták és csupán 500.000 Ft-on múlt, hogy nem az Önkormányzaté és ezáltal a közé lett átjárási lehetőséget is biztosítva, hanem másé. Napjainkban, hogy elkerüljék az 5 perces kijáratok helyett a 20 – 25 perces Lankás utca – Boglárka utca – Borz utca kerülőt, hogy buszt tudjanak fogni az Éden utca akácos dzsindzsásán át közlekednek és azt hallották itt is a dolgokat elfogják adni!

„ – Betelt a pohár! Elegünk van! Ha azt is eladják és arra se tudunk kijárni nem lesz közlekedési lehetőségünk! Mégis 60 éven felül vagyunk nem tudunk annyit gyalogolni és senki sincs erre tekintettel! Teljesen körbe vagyunk zárva! Innen nem lehet kijutni! Feladjuk! Eladjuk a házunkat! Elmegyünk!” – panaszkodott egyikük.

Ezek az emberek szerettek itt lakni és szerettek itt élni, de már menekülnének! Soha többé hátra se nézve, mert amit eddig csodának véltek és otthonnak ott a kialakult állapotok élhetetlenné tették az életüket!

Miközben a Hivatalban kihúzott mellel veregetik döntéshozóink egymás vállát és rózsaszín ködbe burkolva, más tudatállapotba dicsértetik magukat, aközben nem kellene ezt meglátni? Nem kellene ez ellen tenni? Helyes az, hogy nincsenek alapfeltételek, de emberek tömegeit zúdítjuk ki? Nem a szükséges feltételeket kellene először biztosítani?

És a Buckai szív szomorú, hiszen tudja ennél ez a föld sokkal többre hivatott… Mi lesz vele így?

-  CsCs –

BSZ elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr188597760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása