Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

GROTESZK MIKLÓS: "A becsületes ember!"

2016. április 12. - Buckai Szövetség Egyesület

Önök már megszokhatták az elmúlt hetekben, hogy elég gyakran jelentkezünk Szigetszentmiklós város legmeghökkentőbb legmegdöbbentőbb döntéseivel, intézkedéseivel, eseményeivel, amelyeket az abban érintettek minden bizonnyal nem gondoltak át és nem olvastak el, hiszen annyira abszurd. Ez a GROTESZK Miklós!

 

Jelen részünkben egy picit távolabb fogunk ugrani a történelemben egészen az 1970-es évekig. Abban az időben Szigetszentmiklós városát még nem jellemezte annyira a közbiztonság helyére kialakult közdisznóság, a menetrendszerint közlekedő polgárőr autó, melyhez órát lehet igazítani, mint napjainkban, de azért akkor is már oda kellett figyelni az eltulajdonító művészekre! Persze, ha ez nehéz veszélyes és körülményes, akkor jöhet a közlekedők molesztálása. Vajon vétettek valamit, vajon meglehet büntetni őket?

 

Egy napon egy idős bácsi robog a Buckából a lakótelepre az ő kis Babettáján. Látszik rajta bizony már elmúlt 60 éves, de az is, hogy munkás és szorgos kis ember! Történt egyszer, hogy a régi taxi állomás mellett leinti a rendőr:

„ – Jó napot kívánok! Ívott papa? Ívott?…” – kérdezi szigorú szemekkel

„ – Persze fiam!” – válaszol a papa őszintén – „Már vagy 60 éve iszom!”

Megrökönyödik a rendőr, elgondolkodik, majd mosolyogva int:

„ – Jól van papa! Menjen a fenébe!”

 

A közdisznóság persze azóta is él, a polgárőr autó is menetrendszerint közlekedik és az eltulajdonító művészet is sajnos városunkban reneszánszát éli, miközben drága rendvédelmi szerveink a problémák megoldásának gyógyírjét nem lelik! De azért az őszinte papát igazoltatták és elküldték a fenébe is! Nem mondhatjuk, hogy nem tettek semmit…

 

-  CsCs –

BSZ elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr248597980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása