Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Egyre több az információ árról! Miért horribilis a Fővárosi Vízművek Szigetszentmiklósi csatlakozási díj mértéke?

2016. április 02. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós területén nagyon sokan gondolkoznak azon, hogy miért 3-szorosa 4-szerese a Szigetszentmiklósi vezetékes víz és / vagy csatorna csatlakozási díja a környező településekhez képest!

A Buckai Szövetség Egyesület is számtalan levelet írt azzal kapcsolatban, hogy választ kapjon erre a kérdésre és számtalan információt nézett át!

Ma már tudható az, hogy nyilván ezt a magas árat nem az Energia Hivatal írja elő, hiszen ezt ő maga is lenyilatkozta és az is egyértelműen ismeretes, hogy 2 – 3 méteres vezeték sem ilyen drága, hacsak nincs smaragdból! Mégis mi lehet az ok!

Több szakemberrel beszéltünk és több információt is kaptunk, amely számunkra egy alapvető irányba mutat!

Nézzük először a tényeket!

1. TÉNY: A Fővárosi Vízművek Szigetszentmiklóson a hálózat üzemeltetését bérli évi 500.000 Ft-ért, amelyet már kettő bekötésből ellen tud finanszírozni!

2. TÉNY: A Szigetszentmiklósi Önkormányzat, amikor rájött, hogy saját Önkormányzati vállalkozásával a Szigeti Vízművekkel nem tud tovább víz és csatornamű szolgáltató lenni, akkor szolgáltatót választott! Csakhogy nem a Fővárosi Vízműveket, hanem egy vidéki szolgáltatót! Ezt a szerződést fel kellett bontani felsőbb nyomásra!

3. TÉNY: Amikor Szigetszentmiklós város a Fővárosi Vízművekhez csatlakozott a Polgármester azt mondta, hogy a város egy nagy múltú, tradicionális céghez csatlakozik, amelynek fix alapja van stabil anyagi háttérrel együtt! Ezzel szemben éppen ebben az évben a törvényi előírások miatt bár a Fővárosi Vízművel 1 milliárd 742 millió forint adózatlan nyereséget termelt normál tevékenységével, mégis eszközöket kellett átadnia, melynek hatására a 2013-as évben, vagyis amikor a Szigetszentmiklósi hálózatot átvette 52 milliárd 767 millió forint veszteséget mutatott ki! Ennyi vagyont vesztett pont abban az évben!

4. TÉNY: A Fővárosi Vízművek Szigetszentmiklóson számtalan üres autóval közlekedik, amelynek hatalmas az üzemanyag és egyéb fenntartási költsége, miközben hibákat 10 óra alatt sem tud megoldani!

5. TÉNY: A nekünk nyilatkozó szakemberek szerint a Fővárosi Vízművek árképzését a Fővárosi viszonylatokhoz szabja! Ahhoz hogy mondjuk mennyibe kerül egy bekötés miatt az Üllői útat feltörni, milyen adminisztrációja, egyéb költsége vab és mekkora számlát számláz a Fővárosi Önkormányzatnak emiatt ki! Ezt bizonyítja például, hogy a Fővárosi Vízműveknél a házi vízüzem fogalmát nem nagyon ismerik! A Fővárosban ilyen nincs! Csakhogy mondjuk a Buckai Csépi út… hát nem a Fővárosi Üllői út! Nem olyan dolgok vannak rajta és alatta!...

Nos, ha ezeket a tényeket figyelembe vesszük már érthetőbb a horribilis árképzés, de az nem biztos, hogy jó nekünk így!

Itt jegyeznénk meg egyébként, hogy mivel a Fővárosi Vízművek a Szigetszentmiklósi hálózatnak bérlője és nem tulajdonosa, aki az üzemelésért és a karbantartásért felel, ezért például a Buckai Vízek ügyének alakulása meglátásunk szerint nem a bérlőtől, hanem a tulajdonostól, tehát a Szigetszentmiklósi Önkormányzattól függ!

- CsCs –

BSZ elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr128555302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása