Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Buckát elkerülő gyorsforgalmi út: Ismét felvettük a kapcsolatot az ÁTI Sziget Ipari Parkkal

2016. április 02. - Buckai Szövetség Egyesület

 

A Buckai Szövetség Egyesület 2016.04.01-én ismét felvette a kapcsolatot az ÁTI Sziget Ipari Parkkal a Buckát elkerülő gyorsforgalmi út miatt!

 

Mint ismeretes a Bucka egyik legnagyobb problémája a hatalmas átmenő és területén gerjedő forgalom olyan utak mentén, amelyek másfél sáv szélesen kétirányú forgalmat bonyolítanak úgy, hogy járda sincsen! Az évtizedek során az egymást követő felelőtlen Szigetszentmiklósi Önkormányzatok és futószalagon kiadott építési engedélyek hatására, melyek mellett az infrastruktúrán semmit sem változtattak és semmit sem javítottak a Buckai közlekedés színvonala soha nem látott mélységbe süllyedt, komoly és életveszélyes állapotok mellett!

 

Szigetszentmiklós város Alsóbucka városrésze két alapvető tényezőnek köszönheti hatalmas forgalmát!:

 

·         Az egyik, hogy a rendszerváltás óta 10-szer vagy 15-ször annyi lett a lakossága, s területén már nem csak a szerényebb anyagi helyzetű szorgosabb lakosok laknak és a víkendesek vannak, hanem már komoly, különböző végzettségű, elismertségű és anyagi helyzetű néptömegeket is üdvözölhetett!

 

·         A másik, pedig, hogy az 51-es főút! Ez a veszély mindig is fennállt, de mióta környező települések lakossága is folyamatosan növekszik, illetve nem a legjobb minőségű, de szilárd útburkolatú főutakkal rendelkezünk hatalmas átmenő forgalmat bonyolítunk le, amelynek nincsenek meg az alapvető feltételei!

 

A Buckai Szövetség Egyesület éppen ezért ebben a témában két alapvető intézkedést tett!

 

·         Megkereste azt az alternatívát, amellyel és tényleg mentesíteni lehet a Bucka átmenő forgalmát és mivel sehol máshol nincs hely, mint a Csepel Autógyár külső gyárkerítésén belül, ahol ma szemét hegy és erdőben lakó és élő hajléktalan tanya van, ezért ennek területére tervezett a Buckát elkerülő gyorsforgalmi utat. Ez megoldana több alapvető problémát is! Egyrészt átvenné a Bucka hatalmas átmenő forgalmát. Másrészt elérhetővé és kitakaríthatóvá tenni a két gyárkerítés közötti területet, amelyből a föld az Állami Földalapé, míg az erdő az Állami Erdőgazdaságé és a belső gyárkerítésen belül az ÁTI Sziget Ipari Park van! Harmadrészt ad időt, hogy legyen lehetőség a belső Buckai utak szélesítésének tárgyalására és nem mások megkárosításával, telkeinek ellehetetlenítésével történő lelketlen kisajátításokra. Végezetül, de nem utolsó sorban segítene abban, hogy a Bucka lakóövezetté váljon annak minden kedvező közlekedési kultúrájával együtt minden fő forgalmat a gyorsforgalmi útra terelve!

 

·         Megakadályozta az olyan szörnyű és sok véráldozatot hozó ötletek eljövetelét, mint a Buckai utak egyirányúsítása! Sokan nem értik ez miért nagy baj! De vegyük azokat a példákat, hogy sajnos a Buckai utakon a 30-as tábla csak addig van tiszteletbe tartva, amíg a területen rendőr és trafipax van! Ennek pedig gyorsan híre megy! Ahogy eltűnnek féktelen száguldozás veszi kezdetét! Azonban egyes területeken csak azért nem mernek többel menni, mert tartanak a frontális ütközéstől! Ha ennek a veszélyét egy egyirányú forgalommal elvesszük, akkor vége van a gyalogosoknak! Halálos balesetek sora fog bekövetkezni! Ezt, pedig nem akarhatjuk! Éppen tegnap láthattuk milyen így is a közlekedési kultúra most! Amikor is a Boglya utca végén beton kerítést bontottak! Akarjuk ezt a szörnyűséget tovább fokozni? Ugye hogy nem?!

 

Az elmúlt év során egyébként a tulajdonosokat kerestük meg! Az Állami Erdőgazdaságnak és az Állami Földalapnak nincs ellenére az ötlet! A Szigetszentmiklósi Önkormányzat szokásos semmit mondó választ adott, de hát tudjuk ott szörnyetegek irányítanak és dolgoznak, akiknek nem számít a lakosság és nem számít az ember csak a saját egyéni érdekük, amelyeket nem is lepleznek! Az ÁTI Sziget Ipari Park tavaly nem válaszolt! Igazán nem értettük, hogy miért! Tegnap megtudtuk, hogy azért, mert ügyvezető váltás volt és lehet, hogy elkeveredtek a levelek így újra levelet fogunk írni! Aztán, ha mindenkit elértünk és végre sikerülne bele állítani és belátatni ez tényleg jó ötlet, akkor jönnek a környező részek, így az általunk nagyon tisztelt Szigethalom is! Azzal a kérdéssel, hogy mit szólnának egy ilyen úthoz, illetve zavarná-e őket! Mi azt reméljük, hogy nem és úgy próbáljuk tervezni, hogy azzal, hogy a Buckát mentjük nekik se okozunk plusz problémát! De ebben okosnak kell lenni! Most még mennek a meggyőző körök!

 

Mielőtt, pedig bárki azzal vádolná meg az Egyesületet, hogy szegény hajléktalanokat kik most ezen a két kerítés közötti területen az erdőben élnek ki akarjuk ebrudálni és ez kegyetlen, aközben abban is levelezni fogunk, hogy hogy tudunk segíteni rajtuk és elhelyezni őket, mert nem vagyunk szívtelenek!

 

- CsCs –

BSZ elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr68555132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása