Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

FONTOS FELHÍVÁS A BUCKA CSATORNÁRÓL!

2016. március 10. - Buckai Szövetség Egyesület

Az elmúlt hetek és napok során írásban és szóban is értetlenségének adott hangot a Szigetszentmiklósi Önkormányzat a Bucka csatorna által okozott károk vonatkozásában. Mint írták, akik a kivitelezés során jelentkeztek azoknál a hibát kijavították. Továbbá azt is írták, hogy a csatorna beruházás 2015.05.28-án lezárult, s azt a Fővárosi Vízműveknek átadták!

Ezzel szemben a Buckai Szövetség Egyesület számtalan panaszról és meg nem oldott problémáról hallott. Ezek között vannak tönkre tett, megrongált házak; elárasztott utcák; de vannak tönkre tett utak is! Azaz olyan károkozások, amelyeket a kivitelezőnek, akkor mikor okozta látnia kellett volna, s hogy ezért még szólni kell azt elképesztőnek tartjuk!

Mindenesetre felhívjuk a figyelmet arra, hogy az Önkormányzat közlése szerint az okozott károk miatt szólni kell! Felhívjuk ugyanakkor a figyelmüket arra is, hogy jelzésüknek mindenképpen legyen írásbeli nyoma, mert a szóbeli megállapodást és jelzést a Szigetszentmiklósi Önkormányzat elfelejti, letagadja! Az érintett lakosok esetében jó tanácsként közöljük, hogy senki ne próbáljon meg egyedül segítséget kérni, mert tapasztalatunk szerint a Hivatal a problémákat e tekintetben elbagatelizálja! Az azonos problémával jelentkező lakossági problémát, ahol többek egy-egy problémakör mellett összefogva jelentkeznek már letagadni nem tudja! Éppen ezért az érintett lakosságot témakörönkénti összefogásra buzdítjuk! Arra, hogy együtt jelentkezzenek!

Jelentkezzenek így együtt mindazok, akiknek szemben a korábbi ígéretekkel a csatorna beruházás után nem jobb állagú, hanem rosszabb állagú lett az utcája. Jelentkezzenek a "tönkre tette az utcámat a Bucka csatorna" jelszóval! Itt kiemelten azon utcák még jobban érintettek, akiknek úgy tették tönkre az utca állagát, hogy előtte saját pénzből hozatta rendbe az utat az utca teljes lakossága. De nagyon fontos azoknak a jelentkezése is, akiknek az utcáját vastörmelékekkel telített építési törmelékkel szórták fel, amely nem csak a kocsikra, hanem az utcán esetleg megbotló és ezekbe beletenyerelő emberre veszélyes korosztálytól függetlenül!

Jelentkezzenek azok, akiknél a beruházás során a ház falához olyan közel vitték a vezetéket és hagyták nyitva az árkot, hogy a ház talapzata megsüllyedt és repedések jelentek meg azon! Ha ismernek ilyen embert, de ő már olyan korosztály, aki nem internetezik (pl.: idős, nyugdíjas), akkor kérjük nekik is szóljanak és ezen témakör mentén fogjanak össze a "Tönkre tette a házamat a Bucka csatorna" jelszóval!

Jelentkezzenek azok, akiknél a csatorna még nincs fizikailag a kertjükbe, de az összes engedély már a kezükbe van, beleértve az üzembe helyezési engedélyt is és a csatornahasználatról már számlát kaptak! Valamint jelentkezzenek azok, akiknél engedély sincs, de a legutóbbi számla már a csatorna igénybevételét is tartalmazta! "Igénybe nem vehető szolgáltatás túlszámlázásával súlyt a Bucka csatorna" jelszóval!

 

 

Jelentkezzenek azok is, akik az előfeltételeknél akadtak el! Akiknél vezetékes víz sincs:

 Ø  Mert bár korábban kifizették, de különböző indokok miatt a csap a kertjükben még sincs! A pénzüket az Önkormányzat elköltötte és most különböző indokokkal a hozzájárulást újra szeretnék kifizettetni velük! (Ők a Buckai Vízesek).

 

Ø   Nem volt lehetőségük a vezetékes vízhez csatlakozni, mert szegények, betegek és soha nem volt annyi pénzük és most sem tudják miből oldják meg!

 

Ø  Akik konfliktus elkerülése miatt inkább mégegyszer kifizették a vezetékes vizet, de érzik legbelül érzik, hogy ez igazságtalan volt velük szemben!

 

Ø   Akik egyéb okok miatt nem érték még el a vezetékes vizet!..

 Jelentkezzenek "Bucka csatorna víz nélkül nincs!” vagy "Tiszta vizet a pohárba!" jelszóval!

 (Utóbbi jeligét egy érintett és méltán dühös lakótársunktól vettük!)

 

Természetesen a Bucka Csatornának az Önkormányzat állításával szemben nincs vége! Még mindig rengeteg probléma és rengeteg hiányosság van! Ahogy egyébként az elszámolás sem történt meg! Nem tudja senki, hogy neki mennyi is jár vissza, de hogy visszajár az biztos! Visszajár, mert az Uniós támogatás mértékét 10 %-al megemelték! Már, pedig ezt a lakosok támogatására tették! Vajon hol van ez a pénz?

 

Nagyon fontos, hogy a Bucka Csatornánál most mindenki fogjon össze és a hiányosságok megoldását, a károkozások feloldását, valamint a neki visszajáró pénzösszegeket együtt kérje! A Szigetszentmiklósi Önkormányzat ügykezelése során az egyéni akciók mindig elvesztek és elvéreztek! Ha nem figyelünk oda, ha nem fogunk össze, akkor most komoly kár érhet minket! Így minden eddiginél nagyobb összefogásra buzdítjuk Önöket!

 

Felhívjuk ugyanakkor arra is a figyelmet, hogy akiknél házi vízmű van azok se keseredjenek el! Bár sem az Önkormányzat, sem a Vízművek nem szereti igenis lehet és kell is kezelni, mert a törvény szabályozza és megengedi! Akinek ezzel kapcsolatban kérdése van az jelentkezzen és segítünk!

 

- CsCs –

 BSZ elnök

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr648459728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása