Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

SPONTÁN ELLENŐRZÉS: BIZTONSÁGBAN VAGYUNK! Orvosi ügyelet - Ma tudták, hogy hol van a defibrillátor!

2016. március 04. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület a mai nap során spontán telefonos ellenőrzésen kérdezte meg az Orvosi ügyelettől, hogy ha most oda megy ebben a pillanatban, akkor megtudják-e mutatni, hogy hol a defibrillátor, illetve működőképes-e az! A telefonos tájékoztatás alapján azt a választ kaptuk, hogy IGEN!

A történet előzménye egy 2010-es eset, amikor Vincze Béla a Buckai Szövetség Egyesület tagja azért halt meg, mert Szigetszentmiklóson egyetlen egy mentő sem volt abban a pillanatban és a legközelebbi is 40 perc alatt ért ki, valamint az orvosi ügyeletet ellátok nem tudták, hogy van-e újra élesztő készülék és az hol van, így nem is használták azt! A kézi újra élesztés bizonyos esetekben, pedig már nem segít és kevés!

A Buckai Szövetség Egyesület az eset óta eltervezte, hogy bizonyos időközönként az Orvosi Ügyeletet spontán, teljesen váratlan időpontban lefogja ellenőrizni és küzd azért, hogy hasonló eset soha többé ne fordulhasson elő!

A korábbiak során ezentúl már mások is az orvosi ügyeletet, igaz előre egyeztetett módon személyesen leellenőrizték! Ekkor az Önkormányzati képviselő mindent rendben talált! Mi azonban úgy gondoljuk, hogy a baj nem előre egyeztett időpontban jelentkezik és a segítségnek mindig rendelkezésre kell állni!

Az Orvosi Ügyeletet ezentúl 2013 óta, mint megtudtuk új szolgáltató látja el Szigetszentmiklóson. Ők elmondták, hogy a korábbiak során történt tragikus esetekért nem vállalhatnak felelősséget, de náluk a 2010-es esethez hasonló soha nem fordulhatna elő!

Reméljük, hogy tényleg nem! Reméljük, hogy biztonságban vagyunk! De olykor és visszatérően ezt lefogjuk ellenőrizni és mindig más módon, ami azt jelenti, hogy akár éjjel, akár személyesen is!

Ezentúl a korábbiak során az Országos Mentőszolgálat arról tájékoztatott bennünket, hogy Szigetszentmiklóson a Mentők és az Ügyelet együttműködése az egységes adatbázis hiánya miatt nem a legmegfelelőbb! Éppen ezért ilyen egységes rendszer kialakításának elősegítésében mindenképpen részt kívánunk venni, hiszen ez növeli a biztonságérzetet és betegekhez történő megfelelő, szakszerű ellátás mihamarabbi érkezését is! Sőt azt is szeretnénk elérni, hogy Szigetszentmiklóson minden beteg beteginformációja a szakszolgálatok részére legyen elérhető, hogy senkit és semmilyen meglepetés ne érhessen, s minden a legmegfelelőbb legyen!

- CsCs -

BSZ elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr858445416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása