Buckai Szövetség Egyesület

CSEPELI HÉV MELLETTI KIÁLLÁS: Időpontot kaptunk a Főpolgármesteri Hivataltól

2016. március 03. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület az eddigiek során is a Csepeli HÉV, mint érték melletti kiállást kiemelt jelentőségűnek tartotta és tartja mind a mai napig! Természetesen úgy, hogy a jelenlegi szerelvények helyett új, korszerű, gyors, de hasonló kapacitású szerelvények legyenek a jelenlegi nyomvonalon, de előbb HÉV, később pedig metróként!

A Szövetség ezentúl fontosnak tartja hosszú az 1974-es terv, az Észak-Déli Regionális Gyorsvasút, más néven az ötös metró fokozatos megvalósulását, melyre 2015-ben több Önkormányzat és Hivatal, Minisztérium azt mondta reálisan megvalósítható és megvan rá a tőke! A 3 HÉV vonal (Csepeli, Ráckevei, Szentendrei) Főváros alatti összekötése hisszük azt mindennél jobban szolgálná a Főváros és agglomeráció érdekeit.

 Természetesen ugyanakkor a Buckai Szövetség Egyesület realista és tudja azt, hogy a nagy projektet egyszerre nem lehet megvalósítani csak különböző ütemekben. Első ütemben délről a Csepeli és a Ráckevei HÉV-et kellene összekötni és bevinni vagy a Kálvin térig vagy az Astoriáig, ahogy ezt több szakmai szervezet is kiemelte! Majd második körben Kálvin térről tovább vinni Astoria, Klauzál tér, Oktogon, Lehel tér érintésével a Pesti Dunapartig, hogy aztán harmadik ütemben kialakítható legyen a Duna és a Margit sziget alatti átivelés egy Duna alatti megállóval, amelynek egyik kijárata a XIII. kerület másik kijárata a Margit sziget, így végül elérhetővé válna, hogy az egész vonal később a Szentendrei HÉV vonalán feljöhessen!

Mindig is ez volt a terv minden szakmai szervezet és hivatal részéről! Mígnem kitalálták az Olimpiát és a Csepeli villamost! Már korábban leírtuk, hogy a villamos miért nem bírná el a Csepeli HÉV forgalmát és milyen akadályokba ütközne, milyen káoszokat okozna! Ezt itt olvashatják el:

http://buckaiszovetseg.blog.hu/2016/02/16/a_csepeli_hev-nek_hev-nek_kell_lennie

Ahogy kifejtettük azt is, hogy ha az Olimpia reális (mi nem vagyunk oly nagyon, hogy ezt eldönthessük), akkor ahol a Csepeli HÉV vonala útban van ott vigyék azt a föld alá!

A Csepeli HÉV megmentésével kapcsolatban a korábbiakban mindemellett sok más hatóságon és hivatalon túl Budapest Főpolgármesterétől is időpontot kértünk, hogy egy szakmai alapokon nyugvó tárgyalást kezdeményezhessünk!

A mai nap során telefont, majd e-mail kaptunk! A Főpolgármester Úr rengeteg elfoglaltságára hivatkozással nem tud fogadni minket, de az ügyben Kovácsné Tóth Ágnes kabinetfőnök 2016.03.18-án az első emelet 115 - ös szobájában fogad minket és tárgyal velünk!

Drukkoljanak a HÉV-nek és drukkoljanak a Szövetségnek!

KÖSZÖNJÜK!

- CsCs -

BSZ elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr678441356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.