Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Sikerrel zárul a Gyártelepi zebra tüntetés, de a harc mégcsak most kezdődik!

2016. február 27. - Buckai Szövetség Egyesület

Sikerrel zárult a mai nap 10 órára meghirdetett tüntetés Gyártelepen a Volánbusz pályaudvarral szemben!

A több csoport és civilek által is támogatott rendezvény igazi célja, hogy a buszpályaudvarnál a gyalogosok biztonságban áttudjanak az orvosi rendelőktől, HÉV állomástól, valamint a Lordok háza és környezetét kitevő Szigetszentmiklósi oldalról jutni az út másik oldalára, ahol Szigethalom és az autóbuszpályaudvar található! A probléma egyébként több évtizedes és hosszú ideje beszélnek róla, de mint korábban is annyi mindenhez ehhez a harchoz is egy tragikus esemény kellett...

A rendezvényen Kellner Tamás főszervező a zebra szükségességéről beszélt és arról, hogy bár nem messze van egy zebra, de az oly mértékben kerülő, hogy a fennálló probléma megoldására nem alkalmas! Bemutatta, hogy hány és hány ember közlekedik naponta át ezen az úton az életét veszélyeztetve! Beszéde előtt, közben és után az érintett szakaszon többen is próbáltak átkelni, de a rendőrök jelenléte ellenére is ez elég nehézkes volt!

Dr. Barabás Botond kezében a Február 3-án elütött 15,5 éves Violetta állapotáról olvasott fel a hallgatóságnak, aki az eset óta is kómába fekszik a kórházba és eltört a combja is!

Szerintünk a legnagyobb erőt az ezután felszólaló Violetta édesanyja sugározta! Az anya, aki nap mint nap megy a lányához és reménykedik hátha jobban lesz nem hibáztatott senkit, csak zebrát kért, hogy mással ne történhessen olyan, mint ami az ő lányával történt.

Az édesanyát követően a Buckai Szövetség Egyesület elnöke szólalt fel röviden, aki kitartásra buzdította a megjelenteket, hiszen a Határ úti zebráért folytatott harc során megtanultuk ez egy hosszú harc lesz!

A tüntetés ezután vonulásos rendezvénybe ment át, ahol a Mű úton és a HÉV sínek mellett gyalogolva a Gyártelepi HÉV állomás parkolójába Kellner Tamás főszervező a petició egy példányát Szigethalom város alpolgármesterének átadta! Szigethalom város alpolgármestere megígérte foglalkoznak a kérdéssel, valamint hogy ők hivatalból keresik fel a Szigetszentmiklósi Önkormányzatot is a kérdésben!

Bízunk, hogy akkor már Szigetszentmiklós döntéshozása is belátja emberek életét, közlekedését biztonságosabbá tevő zebra elérkezése nem lehet pártpolitika!

Ezt követően a rendezvény résztvevői visszasétáltak a kiinduló pontra, ahol további beszélgetések bonyolódtak le!

A legfontosabbak között megemlítenénk Bartek Istvánt, aki egykori Szigetszentmiklósi Önkormányzati alkalmazottként arról beszélt, hogy a kívánt pontra 1992-ben már zebrát terveztek! A kérdés, tehát ennyire nem új keletű! Elmondta azt is, hogy meglátása szerint ebből ez egykori tervből egy példánnyal a Szigetszentmiklósi Önkormányzat városgazdálkodási osztályának osztályvezetője kell, hogy rendelkezzen! Úgy gondoljuk, hogy Bartek Úr elmondása szerinti dokumentum nem csak ott kell, hogy legyen, így igyekszünk ezt megkérni, megszerezni és megnézni, hogy lehet-e a mostani harcokhoz felhasználni!

A másik a rendezvény lezárulta után megemlítésre méltó elhangzott dolog a Gyártelepi esetleges felüljáró megépülése utáni aggodalom! Meghatározó Szigethalmi emberek szerint  ugyanis ebben az esetben megnő a forgalom olyan mértékre, amely Szigethalom lakosságának életét nagymértékben fogja megnehezíteni! Éppen ezért óhatatlan, hogy elkerülő, a településeket kikerülő gyorsforgalmi utak épüljenek!

Végezetül! A Gyártelepi zebra melletti harc nem zárult le! Épphogy csak elkezdődött! Tartsunk ki hát érte és mellette és soha ne adjuk fel, így is támogatva a szervezőket!

EZENTÚL MÉGEGYET KÍVÁNUNK!: VIOLETTÁNAK MIELŐBBI GYÓGYULÁST ÉS AZ ANYUKÁNAK SOK-SOK ERŐT!

- CsCs -

BSZ elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr138423696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása