Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szszm - Képviselő testületi ülés - 2016.02.24 - ISMÉT NEM A VÁROS VOLT A FONTOS!

Politikai csatározások határozták meg a mai napot!

2016. február 24. - Buckai Szövetség Egyesület

2016.02.24-e ismét egy kudarccal teli napként fog bevonulni Szigetszentmiklós város történelmébe, ahol várost érintő legfőbb problémákról alig, vagy egyáltalán nem esett szó, s amelyen kisebb, de természetesen az érintettek számára jelentős eredmények mellett Szigetszentmiklós város Önkormányzata ismét meghatározó kérdésekben kért időt, odázott el mindent vagy súlyos kérdésekben mondott csak politikai megfontoltságból nemet! Pedig egy város fejlődése, ha igaz emberek ülnének az Önkormányzatba, akkor nem lehetne politikai kérdés!

A képviselő testület legfőbb pozitívuma a mai nap során a tanszünetben a hátrányos helyzetű, szegény családok gyermekeinek nyújtott ingyenes étkezés biztosítása, amelyet nem is lehet kérdés, hogy támogatni kell! Ahogy nem lehet kérdés az sem, hogy a különböző rágcsálókkal telített területeket fel kell mérni és fel kell számolni! Ugyanakkor azt is gondoljuk, hogy a felszámolás mellett fel kell kutatni a miértet is!

Azért alakult ki az az állapot, mert rendkívül szegény családok esetében sem az anyagi, sem az egészségügyi állapot nem teszi lehetővé a teljes mértékű rágcsáló irtást, esetleg azért mert az illetőket nem érdekli a higiénia, vagy a környéken olyan ember lakik aki gyűjtögető és a számtalan összegyűjtött jó lesz valamire dolgok vonzák a rágcsálókat? Meg kell vizsgálni ugyanakkor, hogy a rágcsálók elterjedését pontosan mi generálja, mert lehet, hogy nem is a lakó tehet róla, de egy az ő hatáskörén kívül eső dolog miatt egy rágcsáló invázió elszenvedő alanya! Mindmegannyi eset más és más formában esik latba és másként is kell kezelni!

Gyermekeink jövője sosem lehet kérdés! Ahogy az sem, hogy a gyermekek oktatásában elvileg nem szerepelhet a politika, s az oktatóknak kell megtervezniük a tudás átadás formáját, módját és a körülmények finanszírozását is! S, ha és amennyiben abban a politika mégis szerepel abban az esetben ki kell vonulnia! Sajnálatos éppen ezért, ha arra kell felhívni a figyelmet, hogy az oktatásban résztvevők kapják meg a tudás átadáshoz szükséges eszközöket, s gyermekeink tanulhassanak! Még szomorúbb ugyanakkor, ha az erre irányuló kezdeményezést politikai alapúnak tekintik és politikai alapon szavazzák le! Ma ez Szigetszentmiklóson megtörtént!

Ugyanakkor dicsérendőnek tartjuk azt, hogy a tanáraik mellett kiálló Szigetszentmiklósi diákok immáron a városvezetés előtt, igaz az Összefogás frakció részéről és ellenzéki támogatással megemlítésre kerültek! Az Önkormányzati többség passzivitását ebben a kérdésben azért sem értjük, mert sok kormánypárti ember is egyetért azzal, hogy az oktatás fejlesztésre és változásra szorul!

Ahogy sajnálatos módon megtörtént a Gyártelepi zebra támogatásának leszavazása is! Ennek kapcsán saját ismereteink szerint is több évtizede tárgyal a Pest megyei, a Szigethalmi, a Tököli és a Szigetszentmiklósi Önkormányzat egy csomópont kiépítéséről (pl.: a HÉV síneket átívelő felüljáróró), de érdemi előrelépés sosem történt! Úgy látjuk, hogy a leszavazás ismét politikai alapú, mert nem az Önkormányzati többségnek megfelelő színek terjesztették elő! Ugyanakkor úgy látjuk, hogy emberek életének, testi épségének megóvása nem lehet politikai kérdés! Egyben és sajnos a Határ úti zebra ügyét és emlékét hozza elő ez az ügykezelés. Emberek halála sem volt elég, hogy a Szigetszentmiklósi Önkormányzat a kérdést megfelelően kezelje és rettenetes nyomást kellett gyakorolnunk, valamint kérdés jelentősége ellenére rengeteg időnek (3 év) kellett eltelnie, hogy  egy napon eljöjjön az amire mindannyian vártunk: A biztonságot jelentő zebra! A Határ útnál baleset azóta sem történt, illetve mi nem tudunk ilyenről, de hogy Gyártelepen ahol sokkal több szereplő van mikor érhető el és mekkora nyomás kell azt elképzelni sem tudjuk! De mi támogatni fogjuk azokat, akik harcolnak érte! Úgy tudjuk ezt a harcot egy Szigetszentmiklósi képviselő szintén és biztosan támogatja! Ő nem más, mint Dr. Barabás Botond!

Elképesztőnek tartjuk azt az időhúzást, amelyet némelyek érdemnek tekintenek, de valójában csak elodázza a megoldást: Ez, pedig nem más, mint a csapadékvíz elvezetésének feltérképezése! Aki járatos e kérdésben és készített képeket a legkisebb esőzéseknél is az jól tudja, hogy ez a kérdés több, mint hat éve (SőtT Sokak szerint több évtizede!) fennálló és folyamatosan súlyosbodó probléma! Ha ezt a dolgot csak most fogják feltérképezni, akkor sokáig kell várnunk mire megszűnnek a hatalmas tengerek a leaszfaltozott és a le nem aszfaltozott utcákról, valamint arra is, hogy Szigetszentmiklós legnagyobb szégyene, a Határ úti fekália áradat felszámolódjon! Ez utóbbi pártpolitikai hovatartozás nélkül veszélyes mindannyiunkra nézve!

Továbbá itt kellett volna talán megemlíteni, hogy az utak szilárd útburkolatúvá tétele tekintetében több szakember is rossz technológiákról és kialakításokról beszél, amelyek hozzásegítenek ahhoz, hogy a víz az utcákon megálljon! Nem volt hallható, hogy ezt a hibát hogy fogják kiküszöbölni és helyre hozni! Nem lehetett hallani azt sem, hogy hogyan kívánnak változtatni városunkban az utak helyreállítási és kátyúzási rendszerén és elmagyarázni az útkarbantartó VITÉP '95 Kft-nek, hogy a kátyúzás során kötő anyag is kell, mert különben a kátyúba beszort termék nem ragad meg és nem számolódik fel a probléma!

Ellenben Jaksa-Ladányi Emma képviselő asszony arról írt saját beszámolójában, hogy az óvodai férőhelyek + 100 fővel történő bővítését terjesztette elő, ha az Önkormányzat számára kedvezően alakul az óvoda pályázat! Ennek tekintetében több meg nem erősített forrás is arról számolt be, hogy új pályázat író beszerzése is téma volt! Erre korábbi óvodákkal kapcsolatos írásunk során mi is tettünk javaslatot, hiszen ebben a tekintetben, azaz a pályázatok terén Szigetszentmiklós városa sajnos elégé sikertelen!

Azonban komoly megdöbbenésként értesültünk arról, hogy a rendőr bővítés finanszírozási kérdése vita alapját képezte a döntéshozók részéről! Egy olyan városban, amely sajnos sokszor szerepel a KÉKFÉNY-ben minden egyes a közbiztonság javítását szolgáló emberre szükség van, hátha egyszer ez a város valami jobb hírrel és valami jobb műsorban is szerepelhet! Igaz ez akkor is, ha városunk rendőrkapitányságához nem csak saját városunk, hanem több más, környező település is kapcsolódik!

No és pont ez a kérdés, amelynek másik vetületében úgy érezzük, hogy városunk döntéshozása mérhetetlenül cinikus! Egy olyan városban ugyanis, ahol a közbiztonság komoly kívánni valót hagy maga után Közbiztonsági Díjat átadni a probléma megoldása előtt szerintünk nagyon szemtelen dolog!

VÉGEZETÜL, PEDIG NEM LÁTTUK A BESZÁMOLÓK KÖZÖTT AZT, AMELY MEGHATÁROZÓ VOLT MA ÉS AZ EGYEBEK KÖZÖTT:

EZ A BUCKAI VÍZEK KÉRDÉSE! MA ÉRINTETTEK MENTEK EL ÉS MONDTÁK EL A KÉPVISELŐ TESTÜLET ELŐTT ÁLLÁSPONTJUKAT! HOL, MIÉRT ÉS MIKÉNT ÁLLNAK! MI ERRŐL VISZONT HALLOTTUNK ÉS REMÉLJÜK KÉSŐBB BE IS FOGNAK SZÁMOLNI RÓLA!

Így összefoglalásként tehát csak kevés dologban történt előrelépés, sok dologban nem és városunk sok meghatározó kérdése napirendre se került!

De azért vannak a civilek és azért van a Buckai Szövetség Egyesület is, hogy felvessük a legfontosabb kérdéseket, hogy legyenek kik kiálljanak az emberekért, hogy az embereket összeszervezzék és bemutassák: együtt erősek! Ne feledjük sem a sikerek, sem a problémák, sem a problémák megoldása nem lehet politikai ügy! Mindannyiunkról szól! Így ha siker van mindenki sikere, ha kudarc van mindenki kudarca politikai színtől függetlenül!

Szerintünk Szigetszentmiklós nagyon szép és nagyon fejlett város tudna lenni, ha megfelelő emberek irányítanák, akik szeretik ezt a várost! Most egy-két kivétellel nem ilyenek ülnek ott!

De mi szeretjük! Szeressék Önök is velünk!

- CsCs -

BSZ elnök

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr618417382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása