Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A Szigetszentmiklósi Önkormányzat tulajdonában álló telkek listájának kikérése 4.000 Ft-ba kerül!

Vajon ilyen drága lenne egy nyomtatás?

2016. február 21. - Buckai Szövetség Egyesület

Közérdekű adatigényléssel fordultunk Szigetszentmiklós város Önkormányzata felé, hogy megtudjuk tételesen a Hivatal pontosan milyen főként Szigetszentmiklósi ingatlanokkal rendelkezik és azok hol helyezkednek el!

Mindez az adatbekérés fejlesztési szándékokat és célokat szolgált volna, hiszen a kapott adatok alapján látható, hogy mi az ami felhasználható lehetne óvoda, iskola, orvosi rendelő, gyógyszertár építésére és mi az amelynek cseréjével talán jobban elérhető például a Dunapart! Nem számítottunk nagy költségre, hiszen bármely gazdálkodó szervezetnek van könyvelése, így van könyvelése a Polgármesteri Hivatalnak. Ezen a különböző rendelkezésre álló eszközeit (szaknyelven: tárgyi eszközöket) tételesen nyilván kell tartani;  így többek között az ingatlanokat is, s ezek leszűrése és kinyomtatása körülbelül 5 perc!

Az Önkormányzat válaszlevelében a leszűrési munkálatok nehézségére és így kialakult költségekre hivatkozással 4.000 ft-ot kért az adatért! Rendkívül kíváncsiak lettünk! Vajon nincs is könyvelésük és ezeket kézzel kell kiírni? A papír ilyen drága? Vagy mi lehet ennek a költségnek az indoka? Ugye nem csak hasra ütés?

A 4.000 Ft nem sok pénz! De az elv, amely ezt meghatározta számunkra érthetetlen!

  - CsCs -

BSZ elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr388408288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása