Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Az elárasztott és víz alatt álló utcák miatt levelet írtunk, segítséget kértünk és javaslattal éltünk!

2016. február 19. - Buckai Szövetség Egyesület

Számtalan lakótársunk keresett meg mostanában azzal, hogy a rendkívül csapadékos időjárás , valamint a nem létező vízelvezetési rendszer miatt utcájukból gyalogosan és szárazon nem tudnak kijutni, vagy a közlekedési eszközökhöz eljutni. Ebben immáron nemcsak mellékútjank, hanem több főút is érintett! A kép például a Boglya utca Mű út felőli végén készült! Így levelet írtunk a döntéshozóknak!:


"Az elmúlt napok és hetek során számtalan megkeresést kaptunk Szigetszentmiklós különböző pontjairól, de főként a Buckából a víz alatt álló utak állapota miatt! A csapadék mennyisége és a talajvíz szintje e szerint ismét oly kritikus, hogy semmilyen rendszer nem tudja a vizet elvezetni a megfelelő helyre! Sajnos azonban számtalan helyen vízelvezető rendszer sincs!

 

Éppen ezért vízelvezető rendszer kiépítésére szeretnénk Önöket kérni, hogy a jelenlegi állapotok megszűnhessenek! A vízelvezető rendszer kiépítése során mi csak és kizárólag az út mentén kialakított vájatrendszereket és szikkasztó árokrendszerek hálóját tudjuk elképzelni! Ezek a vájatok, pedig a szikkasztó felé lejtenének, amely könnyen eltudja vezetni a talajba a csapadék vizet, így felszámolható például az az állapot is, amelyet most a Boglya utca Mű út felőli részéről készítettek lakótársaink.

 

Mindennek a felszámolására azért is nagy szükség lenne, mert különböző akár iskolás korú, kisgyermekes gyalogos emberek, közlekedésüket vagy a tömegközlekedési lehetőségek megállóinak elérését nem tudják szárazon megúszni!

 

Felhívjuk továbbá a figyelmüket, hogy kérésünk vízelvezető vájat, valamint szikkasztó és nem lövészárok mélységű vizes árok! A vizes árok ugyanis a problémát nem oldaná meg! Sőt! Azzal a ténnyel, hogy a szűk és járdátlan utcákat tovább szűkítené csak tovább súlyosbítaná a problémákat!

 

Mihamarabbi

segítségüket előre is

megköszönjük!

 

- CsCs-

BSZ elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr98405292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása