Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Energia Hivatal: A víz és csatorna csatlakozási díjakat a szolgáltató és az Önkormányzat határozza meg!

A magas árakat a Fővárosi Vízműveknek és a Szigetszentmiklósi Polgármesteri Hivatalnak köszönhetjük!

2016. február 17. - Buckai Szövetség Egyesület

A Bucka csatorna beruházás, illetve Szigetszentmiklós víz és csatorna szolgáltató váltása az elmúlt évben számtalan Szigetszentmiklósi lakót elgondolkodtatott! A csatlakozási díj miért kerül ennyibe és miért a környező települések 2-szerese, 3-szorosa?

A Fővárosi Vízművek, mint a hálózatot évi 500.000 Ft-ért BÉRLŐ szolgáltató és annak vezetője Haraghy Csaba is korábban arról beszélt, hogy tisztában vannak az ár nagyságával, de tudnak semmit sem tenni ellene, hiszen az árakat az Energia Hivatal határozza meg! A 2015 Szeptemberi megbeszélésen, a Fővárosi Vízművek Dózsa György úti központjában, miközben a szolgáltató 14 tagú delegációval képviseltette magát a Buckai Szövetség 4 tagú delegációjával szemben egyértelművé tették, hogy az árból semmilyen szociális helyzetre tekintettel sem tudnak engedni, de a szegényebb rétegeknek tudnak részletfizetési lehetőséget biztosítani! Ami a fizetőképes embereknek könnyítés, de a nehéz anyagi helyzetben lévőknek nem segítség!

A horribilisen magas árak miatt Szigetszentmiklós város Önkormányzatának is írtunk, amely korábban a szociálisan rászorult rétegnek adandó támogatást csak a beruházás teljes összegének kifizetése után biztosította! Azaz a nehéz anyagi helyzetben lévőnek először valahonnan és valamiképp a beruházást meg kellett finanszíroznia, hogy aztán valamilyen kedvezményt visszakapjanak! Ez a gyakorlat heves levelezéseink és a nagyszámú érdeklődök miatt változott meg! A magas árak miatt azonban az Önkormányzat igazán nem segített, hanem bérlőjére / szolgáltatójára mutatott, aki ismét azt mondta nem rajta múlik, hanem az Energia Hivatalon!

Felkerestük hát az Energia Hivatalt, hogy így van-e? Az Energia Hivatal válaszlevelében leírta: Hivataluk a köbméter díjak maximális mértékét írja elő, de a csatlakozási díjakba nem szól bele! Ráadásul a köbméter díjak ezalatt bármikor lehetnek, de fölötte nem! Azt is leírták, hogy a csatlakozási díjakat viziközmű vagy csatornaközmű társulat esetében a társulat, más esetben az Önkormányzat vagy a Szolgáltató írja elő!

A Buckai Szövetség Egyesület ezt követően a hálózatot bérlő szolgáltatót ismét megkérdezte: Mi kerül Szigetszentmiklóson a csatorna és víz csatlakozás során 200 - 300 ezer forintba, ha az Energia Hivatal is leírja az árakat nem a Hivatal, hanem a szolgáltató, tehát a Fővárosi Vízművek határozza meg?

  A szolgáltató az árakat ezúttal a magas járulékos költségekkel magyarázta! Tehát, hogy az ügyfél helyet elintézi az összes közmű szolgáltató engedélyét, hogy ott lesz egy leállás, valamint kiássa a gödröt, a rajzot elkészíti, a gödröt vissza temeti és helyre állítja az utat! Ez a folyamat akár egy 3 méteres leállásnál (ennyit ásnak) 300.000 Ft-ba kerül, azaz 100.000 Ft-ba méterenként!

A környező településeken az egész beruházás 80 és 120 ezer forint között van és nem méterenként! Ráadásul ők is elvégzik a szükséges engedélyeket, árok ásásokat és a visszatemetés utáni út helyreállítást is!

Éppen ezért a Buckai Szövetség Egyesület tiltakozó jegyzéket fog átadni a Fővárosi Vízműveknek, ahol kifejezett rosszallását fejezi ki a túlzó és lefölőző, a Szigetszentmiklósi lakosságot hátrányba hozó árképzés, a területünkön üresen száguldozó, probléma megoldására nem képes Vízművek autók és a 8 órát is meghaladó, a hiba elháritására szerszám nélkül érkező szolgáltatás ellen!

- CsCs -

BSZ elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr158399740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása