Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Továbbra sincs előrelépés a Buckai Víz ügyében

Senkinek se hagyjuk, hogy kétszer fizettessék ki vele ugyanazt

2016. február 16. - Buckai Szövetség Egyesület

Továbbiakban sincs előrelépés a Bucka Víz ügyében tudhattuk meg az érintett és egyre türelmetlenebb, dühösebb ingatlantulajdonosktól!

" - Nem fogjuk kétszer kifizetni ugyanazt! Nem szüljük a pénzt! " - mondta meglátásunk szerint joggal egyikük.

" - Már mindenkihez fordultam, de kezd fogyni a türelmem!" - mondta a telefonban a másikuk.

A Buckai Víz ügye még az 1998-as Buckai Vízberuházásokhoz kapcsolódik! Az ingatlantulajdonosok ekkor, ha 50.000 Ft-ot befizettek a Viziközmű társulatba, amely az Önkormányzat elkülönített számlaszámán volt nyilvántartva, akkor egy a gerincvezetékhez történő hozzájárulási jogot és a egy csapot kaptak a vízóra aknájukba és a kertjükbe! Ez a  a csap azonban nem minden ingatlantulajdonos kertjébe került be annak ellenére sem, hogy a vezetékes vízhez való hozzájárulásukat kifizették! Mivel a szerződés tartalmazza a csapot, így a szerződés nem teljesült és a befizetett pénzösszegek magánpénznek minősülnek!

 

Sajnos azonban 2015 Novemberében kiderült, hogy ezeket a pénzeket a Szigetszentmiklósi Önkormányzat nem magánpénzekként, hanem saját pénzeként kezelte és saját hiteleinek törlesztésére elköltötte! Majd fedezetett próbált biztosítani erre egy a szerződéshez állítólagosan tartozó melléklettel, amely a követelésre vonatkozó 10 éves elévülési jogot ír elő!

A 10 éves elévülési jogról azonban senki sem tudott és senki sem látott ilyet! Az érintettek soha nem hallottak, soha nem kaptak és soha nem láttak a 10 éves elévülési jogról szóló bármilyen papírt! Ha lett volna ilyen papír, akkor akármilyen nehéz anyagi helyzettel, megromlott egészséggel, vagy nagy (13 éven át tartó) ingatlan birtoklási perrel terheltek nem hagyják a pénzüket / jogukat elévülni!

Az érintettek egyre inkább magukra hagyottnak érzik magukat, akikkel, ha vezetékes vizet akarnak ingatlanjukra, vagy csatornát (, amely kötelező és ha nincs akkor talajterhelési díjjal terheltek), akkor a vízcsatlakozást újra de a mai áron, tehát 200 - 300 ezer forint értékben akarják kifizettetni!

Természetesen az érintettek nem magukra hagyottak, hiszen mi igyekszünk rajtuk segíteni!

" - Nem fogunk mégegyszer vízcsatlakozási díjat fizetni, akkor inkább perelünk!" - ígérte az egyikük!

  - CsCs -

BSZ elnök

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr178397046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása