Buckai Szövetség Egyesület

Véleményünk szerint - Az év vicce sajtószabadság díj a Lakihegy Rádió körül

2017. október 20. - Buckai Szövetség Egyesület

Nem hitt a szemének a Buckai Szövetség Egyesület, amikor meglátta, hogy sajtószabadság díj merült fel a Szigetszentmiklósi Lakihegy Rádió kapcsán. A rádió, amely véleményünk és meglátásunk szerint egyetlen olyan hírt se adhat le, melyet a Polgármester nem ellenőrzött le, javított ki, legalább annyira kapcsolható a sajtószabadság szóhoz szerintünk, mint a posztumusz béke Nobel díjhoz Saddam Hussein.

 

Sajtószabadság díjról számol be a Szigetszentmiklósi Lakihegy Rádió saját oldalán – tudta meg a Buckai Szövetség Egyesület, miután többször számolt be arról, hogy a rádió a DunaMédia TV-vel és a Kisváros helyi újsággal karöltve olyan rózsaszín ködös, az Önkormányzati vezetésnek kedvező, szürreális valóságot bemutató tudósításokat, híreket ad le, melyeket azok, akik jelen voltak az eseményeken sem ismernek fel! Olyan érzetett kelt bennünk és olyan véleményt, mintha a TV2, a Királyi TV és egyéb propaganda orgánum helyi képződménye lenne, amely annyira szabad, mint egy madár a kalickában, mert ott még pluszban nincsen láncra verve!

 

Köszönjük ezt a szerintünk megmosolyogtató hírt a Lakihegy Rádiónak! Nem tudtuk, hogy Sajtószabadság díj néven ma Magyarországon vicc díjat osztanak! Bár ez alapján és hasonlóan az sem kizárt, hogy hamarosan megtudhatjuk és hasonló komolysággal, hogy Ramszesz fáraó lett valamely tini buli bálkirálya!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

 

Tovább folytatódik a Bucka csatorna káosza - Visszautalás, elszámolás az ablakban! A telefonok pedig dísznek vannak!

Mint szinte minden héten és mindennap a mai napon is rengetegen keresték meg a Buckai Szövetség Egyesületet a Bucka csatorna elszámolásával kapcsolatban. Elmondják, hogy a Fővárosban, távol vidéken vagy külföldön vannak és hiába keresnek bárkit az elszámolás, a visszautalás az ablakban van. Tájékoztatást nem kapnak, telefonon a társulatot nem lehet elérni és például az Önkormányzat üggyel érintett emberei azt mondják, hogy nem tudnak semmit!

 

Már csak hétfőnként és pár órában van Bucka csatorna ügyfélszolgálat, ahol általában az abban illetékes a lakosságot kedvetlenül, megalázó stílusban és érdemi tájékoztatás nélkül kezeli úgy, hogy ők érezzék rosszul magukat, hogy hogy mertek odamenni és őszentsége ügyintézőt zavarni vagy hozzászólni!

 

Telefon igazán nincs, így aki befizetőként elmert költözni annak a visszajáró pénzét igen körülményes lesz elérni. Hétfőnként, pedig hiába van ügyfélszolgálat a telefon csörög, meg csörög, meg csörög és még a legtürelmesebb ember is összeomlik a várakozás miatti idegösszeroppanásban!  

 

Önkormányzatot hívni? Ha véletlenül állítólag illetékes ügyintézőt kapcsolnak akkor olyan szakértelmet kapnak, mint bányásztól a hajápolással kapcsolatban. Tájékoztatás, legalábbis érdemi téren nem létezik!

 

Korábban már írtuk, hogy az elszámolással is gondok vannak!  Sehogy sem jön ki a matek és a dokumentumok is 90 napot meghaladóan elérhetetlenek! Nem titkoljuk, hogy mind a rendelkezésre álló hiányos adatok, mind az időhúzás miatt úgy érezzük, hogy joggal feltételezzük itt nagy a baj! Különben kijönne a matek és a válasz is hamar meglenne!

 

De nincs így! Vajon miért nincsen?

 

A feljelentést persze megtettük és a bíróság arra kér, hogy adjuk le személyesen is, amelyet így természetesen megteszünk! Az Önkormányzat persze felkeresett bennünket, hogy már írják a levelet! Feljelentés után sürgős lett? No és érdemi lesz? Ha….azaz ha megkapjuk tájékoztatjuk Önöket!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

Szigetszentmiklós: Házas 60-as képviselők, apasági vizsgálatok, terhessé válló 30-as Ökormányzati alkalmazott?

Fura legendák keringenek Szigetszentmiklós szerte egy egykori Önkormányzati alkalmazott és pár képviselő tekintetében. A húszas, harmincas éveiben lévő alkalmazott átélhette a legcsodálatosabb dolgot, amelyet egy nő az anyává válással átélhet. De az apa? Legendák szerint az apa egy ideig hatalmas kérdőjel.

 

Országunk vezetése komolyan aggódik az utódlás, a magyar lakosság fogyásának tekintetében és hogy mi lesz nemzetünkkel ezen a területen. A hírek szerint vannak képviselők, akiknek nem számít se a házasság, se a hűség, se a keresztényi lét úgy gondolják, hogy segítenek ezen a helyzeten. Másképpen kifejezve éljen a nyúl projekt!

 

Hogy konkrétan nagypapa korúak vesznek ebben részt? Hát biztos ez a példamutatás, s szegény fiatal, aki belemegy ebbe! De őszintén? Mit lehet tenni ellene? Mindenki kedve szerint szúrhatja el!

 

Az apaságira minden esetre hírek szerint három képviselőt hívtak be és az egyik meg is bukott a teszten! Az egyik, akinek város szerte már így is a legkétesebb a híre! Akinek házassága van, gyermekei és olyan ügyletei, mely hatására sokan kérdezik miért nem egy sokkal őrzöttebb helyen teng és leng az élete.

 

Az anyával nem tudjuk mi lesz! Szinte biztos, hogy a Szigetszentmiklósi Önkormányzatba nem mehet vissza, hiszen miután ez kiszivárgott ő maga lett az Önkormányzat erkölcstelenségének jelképe! Pedig még fiatal! De biztos más helyen megállja a helyét! Vagy más városban?

 

A baba? A baba semmiről sem tehet! Ő lett, csodálatos és ártatlan! Kívánjuk neki, hogy sok sikere legyen az életben!

 

Az Önkormányzat? Hát ezek zajlanak benne városfejlesztés helyett!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

(A kép illusztráció! Az érintett babának és édesanyjának nem mutatjuk meg a képét!).

Szigetszentmiklós: Az eltűnt daru nyomában! - Nincs a Stadion építés veszélybe!

Szigetszentmiklóson pár hete elégé meglepődött pár ember, amikor a városi „hasznos beruházás” 4 darujából elkóricált kettő és senki sem tudta merre mehettek! Hogyan lesz így fűtött pályás Stadion eme „fejlett” városban, s a Határ út fekália áradat károsultjai a fűtött pályán hogyan fognak így melegedni és száradni?

 

Azért képzeljük el azt az állapotot, amikor a magas daruból elszabadul kettő és bejárja a várost. Képzeljük el ahogy kinézünk az autóból a szűk keskeny úton vagy éppen gyalogosként élvezzük járda nélkül a túlélő showt és szembe jön két magas daru. Mekkora élmény lehet!

 

De azt is elképzelhetjük, ahogy bekerülnek, mint keresettek a Csellengőkbe, hogy az aggódó szülők, városvezetők, sport szakosztály vezetők mennyire várják vissza elkóricált „gyermeküket”!

 

Nos, akik eddig aggódtak azoknak megnyugtató, hogy  a daruk meglettek! Egy Kedves képviselő Úr magánépítkezésére fogadta be őket! Persze a Kedves képviselő Úr ezzel igen jót tett, hiszen óvja, vigyázza és félti a csellengőket! Köszönjük képviselő Úr! Ön annyira jó ember!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

(Ui: Azt azért senki se mondhatja, hogy ez nem egy pozitív cikk! ;) )

Szigetszentmiklós: Sok kérdés mellett: A Ráckevei HÉV nekünk fontos! De vajon csak nekünk fontos?

 

 Tisztelt Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

Ön és testülete, valamint hivatala számtalanszor hivatkozik elért eredményeire és jó teljesítményére a különböző szubjektív felületeken, ahol és amilyen formában él a propaganda! De számunkra ezek az állítólagosan elért eredmények teljes mértékben értelmezhetetlenek, hiszen azt látjuk, hogy az Ön rémuralmával a városban minden tönkre megy és eltűnnek a Szigetszentmiklóson valaha volt értékek!

 

Uram! Az Ön és testülete uralmával a Bucka-tó 4,7 milliárd forint elköltése mellett nem lett kitakarítva! A talajt megforgatták, de a szennyezés ott maradt! Hogy teljesítés nélkül a pénzt ki tüntette el azt mi nem tudhatjuk, de az, hogy nem lett kitakarítva képekkel bizonyítani tudjuk!

 

Uram! Ön erre a területre szórakoztató és élményközpontot ígért meg a tó kitakarítása mellett! De a területet egy ormótlan domb csúfította el egy értelmezhetetlen mértékű és értékű őrzési költség mellett. Ma már kimondhatjuk Ön és testülete becsapta az itt élőket és hazudott az embereknek!

 

Uram! Ön és testülete egy kis nehézségekkel tűzdelt, de pozitív beruházásként értékelte a Bucka csatorna beruházást. Ugyanakkor ezen beruházásként házrepesztéseket, kerítésbedöntéseket, vashulladékkal telített építési törmelékkel történő utca feltöltéseket, utca és házelárasztásokat, letagadásokat és számszakilag nem stimmelő, alátámasztatlan elszámolásokat hozott el. Ez, tehát nem egy pozitív beruházás kismértékű terhekkel! Ez Uram egy katasztrófa, amely nem fordulhatna elő egy normális városba! Ön és testülete, tehát ismét becsapta és hazudott az embereknek!

 

Uram! Mi nem hallottuk, hogy bármikor is kiállt volna Ön és testülete az egyre romló városi és város környéki közlekedési állapotok ellen vagy akár csak egyszer is a Kis-Duna megmentése, megóvása és védelme mellett! Olyannyira nem, hogy szűretlenül megy bele a Kis-Dunába a két lakótelep csapadékvíz elvezető rendszerébe folyó minden mocsok beleértve a kőolaj ipari termékeket is! Természetesen teljes mértékben szabálytalanul!

 

És… Uram! Ön nyilván tudja, hogy Szigetszentmiklósnak nincsen értelmezhető csapadékvíz elvezető rendszere, s hogy a város mindig víz alatt van, minden egyes esőzés idejében! De nemcsak víz alatt, hanem fertő ár alatt, amelyet például a Határ út esetében nem tudtak 7 év alatt sem megoldani. Beszélnek illegális rákötőkről és mindenféle hibásokról, de arról nem hogy 10 – 11 ezer emberre lett tervezve a rendszer, amelynek ma 40 ezer embert kellene elvinnie!

Uram! Önök fejlődő városról beszélnek ezek után? Olyan helyen, ahol ilyenek a körülmények, ahol az utak másfél sáv szélesek, járdátlanok és alapvető infrastrukturális fejlesztések nélkül adtak ki olyan építési engedélyeket olyan telkekre, ahol csak a ház fér el, de kert, garázs vagy kocsi beálló nem? Mi jót tettek Önök? És miért hazudtak ebben is az embereknek, miközben hatóságokat próbálnak megvezetni és igazságszolgáltatási szerveket? Azok a civilek a hibásak, akik megmutatják ezeket a körülményeket vagy azok, akiknek felróható, hogy mindezek ilyenek lettek?

 

Uram! Ön és Hivatala a Polgármesteri szobát és a Polgármesteri Hivatalt lakosok megalázására használja fel és jól nyomon követhető törvénytelen megkárosítására. Ott van például 2015 November 25-e. Ön a Buckai vizkárosultak létezését, mitöbb a problémát is letagadta! Hazudott az embereknek, hazudott a testületnek, hogy ezzel a problémával Önt senki se kereste! Felvételek vannak erről ne feledje! Aztán előkerült Hajnal Erzsébet és sorban utána a többiek! Kiderült, hogy Ön élő és létező embereknek vonta kétségbe a létezését, majd a problémáikat is! Mind ebben az ügyben, mind például a Csépi úti kerítés ügyében vagy más ügyekben nem minden alap nélküli az a vélemény, hogy Ön és hivatala kegyetlen és embertelen. Hány per is van folyamatban ma a Szigetszentmiklósi Önkormányzat ellen? Hány per van folyamatban egy hasonló méretű, de normális város esetében? E számok Ön szerint miről beszélnek?

 

Ön szerint így viselkedik egy jó polgármester? Egy jó polgármestert, egy jó testületet ilyen ügyek lengenek körbe? Vagy erre is azt mondja, hogy 50 év problémáit nem tudja megoldani egy pillanat alatt, miközben Ön és testületi többsége ott csücsül és tehetne a városért, ha akarna tenni több évtizede?

Vagy vegyünk egy példát, amely jelen levelünk fő lényegi témáinak egyike:

 

Mint nyilvánvalóan Ön is tudja 2017 januárig tervben volt az, hogy az ország Olimpiát rendez 2024-be. Ez az Olimpia a Csepeli HÉV villamossá züllesztését jelentette volna az egyik esetben, amely hatalmas visszalépés és térségbeli közlekedési ellehetetlenítés lett volna, s az is terv volt, hogy a Ráckevei HÉV Közvágóhíd és Pesterzsébet között meg lesz szüntetve és felszedik a sineit!

 

Nyilván azzal is tisztában van, hogy hányan közlekednek Szigetszentmiklós és térségéből ezen közlekedési eszközökkel! Ahogy azzal is, hogy mit jelentett volna ez nekik! Ön és testülete kiállt mellettük? Tisztában volt ezzel a veszéllyel? Tiltakozott ellene? Esetleg nem is tudott róla? Vagy ami még rosszabb nem is érdekelte?

 

Csak mi harcoltunk a Szigetszentmiklósról a HÉV-ekért? Csak nekünk és a lakosságnak jelentett és jelent értéket?

 

Volt olyan dolog amiben valaha is kiállt az emberek mellett a 2013-as Lakihegyi árvízvédelem kivételével? Volt olyan, hogy ezért a városért valaha és valami jót is tett?

 

Vagy nap, mint nap elvárta a meg nem érdemelt tiszteletet és ha egy giga beruházás miatt összeomlott volna a környék közlekedése Ön akkor is boldog lett volna és soha sem volt Szabacsot ünnepel?

 

Megtisztelő válaszát

kérdéseinkre mihamarabb

várjuk!

Igaz van lehetősége az

igazságszolgáltatási szervek

előtt is kifejteni!

 

Szigetszentmiklós, 2017. Október 16

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

Bóna Zoltánnak ismét "sikerült kiállnia" Szigetszentmiklós és térsége mellett miután egy jó Czeglédy-zhetet és Szombathelyezhetett!

Olybá tűnik Szigetszentmiklós és térségének országgyűlési képviselője ismételten eltévedt ezúttal éppen Szombathelyi ügyek területére, ahol egy jókorát Czeglédy-zhetet. A képviselő, aki a Csepel-sziget és térségének képviselőjeként első felszólalásában Sopron és a hűségfalvakról beszélt összesen eddig 11-szer szólalt fel a parlamentben. Ezen 11 felszólalása során 19 hónapot kellett várni beiktatásától arra, hogy felszólaljon egyszer egy olyan témában, mely rólunk szól és érinti a térségünket! Igaz ez azóta sem ismétlődött meg!

 

Bóna Zoltán (FIDESZ-KDNP) képviselő egyre jobban meglepi azt a térséget, melyet elvileg képviselnie kellene! Nem hallani ékes szólásait a térség mellett lobbizva, a térség érdekében, de arról sem tudunk, hogy a képviselő Úr az elmúlt röpke 3,5 év során mit is tett!

 

A Szakorvosi Rendelő Intézet váró listái még mindig ugyanolyan hosszúak és csak vérvételre 6 hetet kell várni, amibe nyugodtan bele lehet halni! A Gyártelepi felüljáró, mint kampány ígérete nem sikerült, de még a Kis-Duna megvédése sem! A térség közlekedési káosszal terhelt és nem hallottuk, hogy kiállt volna tavaly a Csepeli HÉV megmentéséért, a Ráckevei HÉV Közvágóhíd és Pesterzsébet közötti szakaszának visszabontása ellen a lakosság mellett Olimpia ellenében! Ha véletlenül kiderülne, hogy eddig nem csinált semmit sem az nemcsak szomorúsággal töltene el bennünket, de azt a véleményt is kialakítja, hogy nem fizetést, hanem szociális segélyt kap. Véleményünk szociális segélynek túlzó a javadalmazása!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

Szigetszentmiklós: Egy közpark lett a Bucka csatornát is silány módon kivitelező Penta Kft újabb áldozata?

Lakosok keresték meg a Buckai Szövetség Egyesületet az elmúlt napokban a Penta Kft-vel kapcsolatban. A lakosok elmesélték, hogy a vállalkozás, mint a Fővárosi Vízművek alvállalkozója a régi lakótelep Gyári úthoz közel eső részén csatornahálózattal kapcsolatos munkálatokat folytat, s eszközeinek szabálytalan tárolási helye egy nem régen felújított Szigetszentmiklósi közpark. A lakosok nem értik, hogy ha ilyen munkálat és kivitel kell, akkor miért nincs az eszközöknek bérelt és jól elkülönített hely a közpark helyett!

 

A Penta Kft Szigetszentmiklóson munkálatokat nem először folytat, hiszen a Bucka csatorna kivitelezése is neki köszönhető… Persze ha azon van mit köszönni. Csak a Bucka csatorna esetében az Ostorfa utcában csatornacsöveket dobált be az egyik ingatlantulajdonos kertjébe, melyeket le kellett volna helyeznie, s melyeket egy idő után az ingatlantulajdonos megunva az utcára szép támasszal együtt kitett. Máshol kerítéseket döntött be, házakat repesztett vagy utcát töltött fel rozsdás nagy fémekkel telített építési törmelékkel. A kivitelezőtől ugyanakkor attól sem riadt el, hogy utcákat árasszon el vagy csatorna gyűrűket megrepedve, összetörve helyezzen le! Bár a Bucka csatorna beruházásnak garanciális karbantartási ideje van senki sem tud olyanról, hogy az okozott károkból bármit a Penta Kft helyrehozott volna, inkább minden letagadása náluk az irányadó stratégia! Csak a Csónakos utca és Csépi út sarkán élők egyre nehezebben viselik a folyton meghibásodó szennyvízfordítót, melynek meghibásodási aránya oda vezet, hogy sok szakember súlyos kivitelezési hibát sejt!

 

Ilyen kivitelező miért kell továbbra is Szigetszentmiklósra? Miért kell alvállalkozó, ha a Fővárosi Vízművek Szigetszentmiklós ajándék összegért történő szolgáltatója, aki a lakosoknak viszont mindent arany áron ad? Nincs eszköze? Nincs gépparkja? Ha nincs hogyan vállalhatott el egy ekkora körzetet és nagyobb probléma esetén mi lesz velünk?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

Szigetszentmiklós: Darazsak az óvodában az illetékesek széttárt keze mellett?

Megdöbbentő dologgal kereste meg egy kedves szülő a Buckai Szövetség Egyesületet a minap. A szülő elmesélte, hogy darazsak költöztek annak a Szigetszentmiklósi Óvodának a tetőterébe, amelyikbe jár többek között az ő gyermeke. És elmesélte azt is, hogy eddig semmit sem léptek előre az illetékesek, azaz ma is játszhatnak a darazsak a gyermekekkel és a nevelőkkel.

A megkereső elmesélte, hogy először méhészt hívtak a helyszínre, aki amikor szembesült a megoldandó feladattal sírva menekült el. Mielőtt azonban elmenekült volna arra hívta fel a figyelmet, hogy bizony ide ács kell, illetve tél, mert akkor lassabbak lesznek a hívatlan vendégek.

 

Közben az óvodai alkalmazottak rovarirtó befújásával próbálkoznak, illetve volt, hogy a tűzoltóság is segített. Nem volt ritka, hogy a rovarok össze-vissza csipkedtek gyerekeket, illetve, hogy emiatt ki kellett üríteni csoport helységeket.

 

A minket megkereső szülő aztán akkor fakadt ki legfőképpen, amikor azt a kérdést kapta az óvodai vezetőktől, hogy a tető szétszedési munkák a darázsirtás miatt nem várhatnának még egy kicsit. Mint elmondta ez azért meghökkentő számára, mert nem érti meddig akarják fenntartani a gyermekek összecsipkedésére alkalmas körülményeket, illetve allergia esetében az életveszélyes helyet. Kérdéseket fogunk feltenni a testületnek!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

Szigetszentmiklós: Magánterületen megkérdezés és hozzjárulás nélkül kivágott fa után a tuskó marad?

Pár napja számolt be a Buckai Szövetség Egyesület arról a megdöbbentő eseményről, hogy a Szigetszentmiklósi Önkormányzat a Bucka egyik legkritikusabb pontján fát vágatott ki az ingatlantulajdonos megkérdezése és hozzájárulása nélkül. A hely, amelyet a mindenkori Önkormányzat évtizedek óta sem rendezet, miközben több 20 - 27 éve a testületben ülő személy van képviselőként jelen azt a képet hozta, hogy a Boglya utca ezen szakaszán még az út is az ingatlantulajdonos tulajdona, amelyet bármikor lezárhat és azon kerítést húzhat. Mégis önkényeskedtek vele szembe és életveszélyesen láncfűrésszel lett megfenyegetve, amikor rákérdezett az eseményekre, most pedig jól láthatóan a tuskó ott maradt.

 

Felettébb furcsa az az esemény, amely mostanában zajlik a Buckában. Az egyik helyen (Csépi út) egy kerítés cserét az ingatlantulajdonosnak a saját telkén a régi vonalában nem engedélyez az Önkormányzat a másik telken (Boglya utca), pedig mindenféle megkérdezés nélkül fát vágat. Ráadásul az utóbbiban volt még egy életveszélyes fenyegetéssel fűszerezett inzultus.

 

A fakivágás persze lehet, hogy azért következett be, mert a fa (amely már ott van pár éve, évtizede) a közlekedőknek útban van. De ha útban van miért nem szóltak a tulajdonosnak? S, ha útban van, akkor hogy lehet az, hogy a tuskó meg ottmaradt? Az nincs útban? Esetleg ahhoz más, speciális szakismeret kell? Éppen nem elérhető egy olyan ember vagy nincs se távol, se közel? Ne adja Úristen erődemonstráció volt? Azt akarták bebizonyítani, hogy az Önkormányzat még egy ilyet is megtehet? Lesz másik két fa ültetve, ahogy előírja a helyi szabályozásról szóló rendelet? Vagy ide kivételesen nem szólnak eme előírások? A lakossággal szemben bármit lehet? Ha pedig a lakosság úgy dönt, hogy akkor csináljunk az Önkormányzat tulajdonán valami hasonlót, akkor meglesz rángatva? Önkormányzatnak szabad? Lakosságnak nem szabad?

 

Az eddigi megdöbbentő események után kíváncsian várjuk a fejleményeket és a magyarázatot is, hogy hogyan történhetet meg mindez és minek nézik a lakosságot, a Buckai embereket?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

 

 

Tovább súlyosbodott a Szigetszentmiklós és környékének közlekedési problémája!

Jelentős mértékben romlik Szigetszentmiklós és környékének közlekedése évről évre - szorítkozik saját és lakossági tapasztalatokra a Buckai Szövetség Egyesület. Azok az útvonalak, amelyek 1996-ban 18 – 20, 2000-ben 25 – 30 perc alatt voltak megtehetőek most 55 percet meghaladó időt vesznek igénybe és sokszor dugóban áll a teljes környék és környezet.

A Buckai Szövetség Egyesület egyes barátai országjárásba kezdtek. Csak az elmúlt hetekben különböző üzleti okok miatt jártak Győrben, Sopronban, Pécset, Szegeden, Kecskeméten, Miskolcon, Debrecenben és kisfalvakban is. Egészen elképedve tapasztalták, hogy mennyire jobb Szigetszentmiklós körzetével ellentétben bárhol máshol a közlekedés és azt is, hogy az itt tapasztalható közlekedési helyzet romlást messze földön ismerik!

Közben olybá tűnik sem Szigetszentmiklóson, sem a szigeten nincs jelen pillanatban szándék a döntéshozókban arra vonatkozólag, hogy mindez másként legyen, azaz nincs reális esély arra, hogy a sziget belátható időn belül közlekedésileg is élhető lesz!

Dr. Fónagy János a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára 2016 áprilisában a Szigetszentmiklósi Önkormányzat éves közmeghallgatásán, amely akkor a közlekedésről szólt a közlekedés fejlesztésére azt mondta: „Nincs szükség útszélesítésre, mert Amerikában is amikor a 2*1 sávot kibővítették 2*2-re, majd 2*4-re, 2*8-ra mind bedugult egyszer! Szóval útszélesítés és bővítés nem kell!” Nem értette azt a példát, hogy miért mondjuk, hogy ez olyan politika lenne, mintha nem adnánk ruhát a gyermekre azzal a címszóval, hogy úgyis kinövi egyszer! Viszont mégis adunk a gyermekre ruhát, mert nem vagyunk felelőtlenek, így felelőtlenség lenne Szigetszentmiklós és környezete vonatkozásában így hagyni a helyzetet!

Gondoljunk bele! Lassan eltelt 4 év ebből a ciklusból! Nemcsak, hogy nem jött megoldás és a közlekedés egyre csak romlott, de még a választási ígéretek teljesülésére sincsenek remények!

Csepelen választási ígéret volt, hogy megépül a gerinc út északi részének (Csepeli részének) összekötése az elkészült Szigetszentmiklósi szakasszal, hogy ne legyen az egész a II. Rákóczi Ferenc útra rávezetve és ne legyen az az út teljesen bedugítva. Most azonban ez még bár döntések születnek és születnek, de még a térképen sincsen! Csepel sziget legnagyobb középiskolája a Weiss Manfréd retteg, hogy mi lesz a területével és olybá tűnik bizony a Tanműhely köz és lakókörnyezete is retteg, hogy figyelembe veszik-e őket, valamint fejük felett milyen döntések születnek! Így a gerincút esetében távolinak mutatkozik az eljövetel, pláne az optimális, amely tekintettel van mindenre és mindenkire.

Szigetszentmiklóson választási ígéret volt a Buckát elkerülő gyorsforgalmi út, az un. kiskörút. De még a térképen és a valódi tervekben sem szerepel. A Csépi út a Katasztrófavédelemnél mindig a térképre kerül aztán mikor jön a villanyoszlop arrébb helyezés költsége rögtön az elvetendő témakörök részese.

A térséget meghatározó Gyártelepi felüljáróról is évtizedek óta lehet hallani! Mindig minden országgyűlési képviselő megígéri, így az éppen aktuálisan hivatalban lévő Bóna Zoltán (FIDESZ-KDNP) is, de valahogy egy fűszál se kerül arrébb, hogy ebben legyen valami.

Nagy kérdés a Galvani híd, hogy jót hoz vagy érdemesebb lenne áttervezni? Fontos a sziget déli kinyitása is, s az, hogy a legyen egy Majosháza – Szigetcsép – Tököl – Százhalombatta útvonal és kettős híd. Nagy szerencse, hogy erről már nemcsak mi beszélünk, de nagy baj, hogy a döntéshozók asztalán sincs!

Fontos lenne a Csepeli HÉV meghosszabbításának és korszerűsítésének, a Ráckevei HÉV fejlesztésének kérdése, az Észak-Déli Regionális Gyorsvasúttal együtt. Ugyanakkor mindannyian jól tudjuk ez a négy év nem arról szólt, hogy fejleszteni tudjuk őket, hanem arról, hogy megmentsük és megtartsuk!

Egészen elképesztő egyébként, hogy a térségben alig van olyan képviselő, országgyűlési képviselő, amely nemet mond a giga és összességében visszafejlődést hozó tervekre! Meg kell nézni, hogy csak tavaly kik álltak ki a Csepeli HÉV elpusztítása, a Ráckevei HÉV Erzsébetig történő visszabontása ellen. Hudák Jánosra, Szabó Szabolcsra, Bíró Endrére és sok civilre, a szigetért érző emberre büszkék lehetünk, de azokra, akik nem állnak ki a szigetért, a közlekedéséért, hanem fejet hajtanak bármely döntés előtt nem tudunk büszkék lenni!

Hisszük azt, hogy vannak helyek és vannak döntések, amikor el kell dönteni mindenkinek, hogy a párt a fontos, vagy a bizalmat adó emberek! S vannak helyzetek, amikor el kell dönteni, hogy tapsolni a fontosabb vagy az, hogy az élő környezet valóban élhető, közlekedhető és lakható legyen!

Csepel sziget fejlődése hisszük azt minden itt élő együttes érdeke higgyen bármilyen ideológiai szemléletben! De tenni kell azért, hogy ez a fejlődés elérhető legyen mindentől és mindenkitől függetlenül! Mi tenni fogunk érte és igyekszünk civilként kiharcolni, hogy ha közlekedés, ha Csepel sziget, akkor ne csak üres ígéret, hanem valódi előre mozdulás legyen!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

(a képet a Szigetszentmiklósi vagyok oldalról szereztük)